Murray: Rozhodovat by měli i hráči

31. 5. 2010, 11:31
Aktuality 22
Pořadatelé Roland Garros se setkali s další kritikou ze strany hráčů. Podle čtvrtého tenisty světa Andyho Murrayho, kterého Tomáš Berdych včera poslal domů, by hráči měli mít možnost rozhodovat o tom, jestli budou za špatných podmínek pokračovat ve hře.
Profily hráčů
Andy Murray (© FFT)

Murray byl včera jedním z těch, kteří uzavírali denní program na French Open. Nekončil sice za úplné tmy, jako například Gael Monfils s Fabiem Fogninim, spolu s Tomášem Berdychem se ale musel vrátit na kurt 36 minut poté, co je z něj vyhnal déšť, a později dával nespokojenost s promáčenou antukou.

"Konečné rozhodnutí nemusí být nutně na supervizorovi, protože on nehraje," ohrazoval se Murray, podle kterého se měl zápas dohrát další den. "Nikdo není neomylný. Když jeden z hráčů nechce hrát nebo pořádně nevidí, pak bychom měli přestat. O tolik si nepolepšíme, když budeme hrát třeba dalších deset minut," dodal.

Murray po prohraném utkání uznal, že jeho soupeř byl lepší, ale vynucená pauza prý spíše uškodila jemu než Berdychovi.

"Když jsme se vrátili, měl jsem problémy. Ale (Berdych) odehrál dobrý zápas. I když byly těžké podmínky, hrál opravdu dobře."

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
bu17
Všichni tady máte asi dle vás ten nejlepší názor, ale chtěl bych vás vidět v nějakém důležitějším zaměstnání než máte teď, jak byste potom byli chytří :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zase kecy. Na night session rád koukám na USO a AO, ty utkání mají jedinečnou atmosféru. Ale tenis v noci na antuce nebo na trávě se mi nějak nezamlouvá. Na kurty ale mohli dát pár světel, které by v případě nutnosti umožnily dohrát utkání za šera.
Zastřešení kurtu nestojí pár euráčů, navíc při té jejich nejistotě co s areálem dál, je to nesmysl. A využitelnost střechy v Paříži není nic moc, letošní květen byl na počasí dost vyšinutý, jinak tam v tyhle dny bývají ideální tenisové podmínky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Murrayho teda taky nemusím, i když tentokrát má v něčem pravdu. Nejspíš se po přerušení nemělo hrát už vůbec. Na druhé straně Murray se na něco vymlouvá snad pokaždé, když prohraje. A HLAVNĚ: ty podmínky možná nebyly regulerní, ale byly pro oba stejné. To že se s nimi neuměl Andy vyrovnat, je jen a jen jeho problém.
Reagovat
carolyn
Jj tak nějak mám ten stejný názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se finale mistrostvi sveta ve fotbale hralo na pisku, tak taky jeden tym vyhraje a neni vubec podstatny, ze byly podminky pro oba stejny. Tohle je taky argument uzasnej.
Reagovat
steve79
Souhlasím s vámi. Organizace je naprostá hrůza.Všichni jsme viděli zápas Fognini-Monfiels, nevěřím tomu že jeden z nich viděl míček. A návštěva na French Open taky není bůh ví jaká.
Reagovat
nando
Jo jo, já když vidím ty prázdný tribuny, to je teda špatný. Ty menší kurty jakžtakž, ale Chatrier a Lenglen, fakt slabota. Chápu, že je to asi i počasím, ale i tak, vždyť je to GS, mělo by být plno!
Reagovat
carolyn
Já když vidím, ty prázdné místa, tak si říkám, proč tam nejsem? :-(
Reagovat
a.magerova
Jj vidím to stejně, škoda každé prázdné sedačky na které nesedím :-))
Reagovat
nando
Organizace je úplně příšerná, a nejen letos. Nezastřešený ani jeden kurt, bez osvětlení, navíc je prý občas problém i s přesouváním jednotlivých zápasů na poslední chvíli. Já bych jim to vzal a dal Španělům, antuku mají nejlepší, tenis je tam populární, jen nevím, jestli mají odpovídající areál. A i počasí je tam rozumnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze tohle by neproslo, ty grandslamy jsou historicky podminene, kdyby se to presunulo jinam, asi uz by to ztratilo ten punc vyjimecnosti, podle me...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím s Vale46.. je těžký měnit historii a tradici... určitě je velkou chybou, že na kurtech chybí osvětlení, pro to zastřešení moc nejsem, přeci jenom jdu na tenis, který se hraje venku, to můžu rovnou chodit na halové sporty...
Reagovat
nando
To je spíš mý přání než že bych tomu věřil. I když v minulosti už se objevily zprávy, že se na to Španělé ptali, ale evidentně neuspěli. Já bych to tam dal hlavně kvůli fandům, je to sportovnější publikum a hlavně díky Rafovi je tam tenis nesmírně populární. Koukni na Francii - už jen Tsonga se drží v Top10 a ten zrovna na antuce má nejmenší šanci. Simon, Monfils a Gasquet byli v desítce, ale kde jsou teď ? O ostatních netřeba mluvit, proto to frantíky neláká.
Reagovat
skott
To neni, ze by to francouze nelakalo.Velke kurty jsou vyprodane dlouho dopredu, na ne se ziskavaji listky v loterii/ballot , podobne jako na Wimbledon, o ktere se zada uz nekdy od unora a nikdy nevis, koho zrovna uvidis.Zalezi na stesti.Do prodeje na pokladny behem turnaje jde jen minimum listku ten den na Lenglen/Chatrier (na Wim napr. asi 500, coz je skoro nemozne ziskat pokud necekas ve fronte jiz behem noci), jinak se dostanes na male kurty vzdycky (tzv. groundpass) a sance na ty velke je az po 5 hodine odpoledne, pokud lidi odejdou driv, tak za polovicni cenu...tohle je ciste o pocasi, nekdy i mensi atraktivite utkani viz. Gaba/Melzer apod.
Reagovat
smazaný uživatel
v budoucnu plánuju jet na Wimbledon, takže jsem rád, že se i "normální" člověk dostane alespoň na ty menší kurty... to by mi úplně stačilo ke spokojenosti... kdybych se dostal na hlavní dvorce, tak to by byl bonbonek... stačilo by mi zažít alespoň tu kouzelnou atmosféru...
Reagovat
skott
i na tri nejvetsi kurty se dostanes, to bys musel mit velkou smulu.Jen o ne musis zadat vcas.Ale podle me je daleko lepsi jit v prvnim tydnu (1. a 2. kolo) na mensi kurty za rozumnou cenu nez spolehat na nahodu, kdo bude zrovna hrat na centru nebo jednicce.Se klidne muze stat, ze budes mit listky na den, kdy tvuj oblibenec nehraje.Takhle si krasne vyberes, spousta hracu/ek navic hraje debl a muzes je videt vzdycky tam.
Reagovat
smazaný uživatel
jj pravda, taky si řikám, že je lepší jít na 1. a 2. kolo na menší kurty, za míň peněz a uvidím spoustu hráčů, spoustu zápasů, navíc mně se ty menší kurty hodně líbí, mají do sebe něco kouzelnýho...
tys byl na Wimbledonu, že s tím máš takové zkušenosti?
Reagovat
skott
tak tak...podle me jsou listky na center predrazeny, i kdyz samozrejme s nima normalne muzes na vsechny ¨grounds¨, ale pokud nejsi vyslovene fixovany na to, ze chces byt na nejvetsim stadionu (a treba v prvnich kolech videt demolici kvalifikantu:), je lespi sahnout po levnejsich listkach a uvidis toho vic nez dost.
na tu otazku: jen na Wimbledonu, French Open zatim obhlizim, ale rad bych;)
Reagovat
nando
Já bych teda rád navštívil třeba RG, ale upřímně, stejně bych asi šel na zápasy na těch menších kurtech. Přesně jak píšeš, dívat se na to, jak Williamsky, Rafa, Roger a další ztratí tak maximálně pár gamů, to mě teda neláká.
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho nemám rád, jsem rád, že včera prohrál, nicméně uznávám, že má pravdu.
A to co se dělo v zápase Monfilse s Fogninim bylo ze strany pořadatelů přímo trestuhodné.
Paříž miluji, mám francouzské kamarády, takže nechci negativně paušalizovat... ale tenhle šlendrián a chaos je tam prostě klasika (stejně jako třeba ve Španělsku nebo v Itálii). Pořadatelé ostatních tří grandslamových turnajů jsou bezesporu větší profíci...
Reagovat
smazaný uživatel
Murray má v něčem pravdu, ale docela by mě zajímalo, jak by se řešilo, kdyby jeden hráč chtěl hrát a další ne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist