Murray pokračuje v obhajobě, nasazení Rusové končí

23. 10. 2008, 22:28
Aktuality 7
ATP PETROHRAD - Turnaj v Petrohradu se i nadále může pyšnit loňským vítězem Andym Murraym, který dnes bez problémů přešel přes Gulbise. Naopak nasazení domácí tenisté Safin a Južnyj překvapivě dohráli.
Andy Murray

Nejvýše nasazený Brit Andy Murray pokračuje ve skvělých výkonech a v Petrohradu zatím suverénně kráčí za obhajobou loňského triumfu. Murray dnes vyřadil po setech 6-4 6-2 Lotyše Ernesta Gulbise.

Fanoušci však přišli o všechny domácí favority. Už včera odstoupil kvůli zranění Nikolaj Davyděnko a dnes své duely nezvládl Safin ani Južnyj. Jediným Rusem, který si v pátek zahraje čtvrtfinále, je Michail Jelgin, který kvůli zranění Davyděnka postoupil bez boje.

Marat Safin tak v Petrohradu nezopakuje nedávnou účast ve finále na jiném domácím turnaji v Moskvě. Ruský hráč dnes nečekaně ve druhém kole vypadl s kazašským outsiderem Andrejem Golubjovem, jenž postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP vůbec poprvé.

Vítěz petrohradského turnaje z let 2000 a 2001 Safin měl problémy s podáním svého soupeře, na returnu získal pouze 15 z 51 míčků. Utkání prohrál 4-6 2-6.

Michaila Južného porazil ve dvou setech moskevský rodák reprezentující Německo Mischa Zverev.

ATP PETROHRAD (Rusko, hala, 1.049.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Murray (1-Brit.) - Gulbis (Lot.) 6-4 6-2
Zverev (Něm.) - Južnyj (4-Rus.) 7-5 6-4
Golubjov (Kaz.) - Safin (8-Rus.) 6-4 6-2
Tipsarevič (Srb.) - Chardy (Fr.) 6-4 7-6(3)
Hanescu (Rum.) - Kukuškin (Kaz.) 6-3 7-6(7)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Parrott/Polášek (USA/SR) - Butorac/Čermák (4-ČR) 7-5 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejsem si jistý, jestli je vyřazení Južného a Safina tak velkým překvapením. Z hlediska postavení na žebříčku asi ano, ale jinak mě to ze židle nezvedlo ;-). U Safina jeden nikdy neví, jestli ho ten zápas bude bavit.. Co se týká Južného, tak ten je formě na hony vzdálený..navíc Zverev je v Petrohradu dobře rozehraný, takže i tento zápas byl otevřený. Překvapenější bych byl, kdyby vypadl Murray :-)
Reagovat
dabelsobul
Tak jasne, senzace to neni, ale prekvapeni na ukor favoritu jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, nasazení vypadli, takže souhlas :-)
Reagovat
skott
Marat se soustredi na Pariz!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je možné ;-), ale dnes byl prý bez zájmu a když prohrál první set, tak bylo jasné, že otočka se konat nebude. Navíc proti němu stál nabuzený kvalifikant, který má rád halu. No uvidíme jakou tvář nám mistr Safin ukáže v Paříži. :-)
Reagovat
dabelsobul
Pan Safin, to je pripad sam pro sebe :) Nikdo nemuze tusit, s jakym umyslem do zapasu jde... rupne mu v bedne a na zapas se vyse*e...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist