Murray nezaváhal, zahraje si o finále

12. 6. 2009, 17:32
Aktuality 9
Dlouhých 71 let čeká Velká Británie na tenistu, který zvítězí na turnaji v londýnském Queen's Clubu. Letos se konečně může dočkat: suverénní Andy Murray ani dnes neztratil set a po výhře nad Američanem Fishem si zítra zahraje o finále.
Andy Murray

Po nejlepším životním vystoupení na Roland Garros si třetí hráč světa Andy Murray snadno zvykl na trávu, na níž v Londýně suverénně postupuje. Po Italu Seppim a Španělu Garciovi-Lopezovi mu nedělal problémy ani Mardy Fish, kterého Skot ve čtvrtfinále porazil 7-5 6-3.

V úvodním setu Murray udeřil za stavu 5-5, kdy dosud výborně hrajícímu Fishovi sebral podání a sadu už doservíroval do vítězného konce. V celém prvním dějství vyhrál Američan při soupeřově podání pouhé tři výměny a podobně to vypadalo i ve druhém setu. Ani v něm třetí hráč žebříčku ATP nepřipustil při svém servisu komplikace a díky dalším dvěma brejkům zvítězil za pouhých 70 minut 7-5 6-3.

"Začal dobře, ale za stavu 5-5 jsem zahrál několik dobrých prohozů a sebral mu podání. Potom už jsem si mnohem víc věřil," okomentoval zápas vítěz.

Murray se nyní může stát prvním britským hráčem od roku 1938, který v Queen's zvítězí. Dvaadvacetiletému tenistovi nyní bude stát v cestě Španěl Juan Carlos Ferrero, který v dnešním čtvrtfinále zvítězil nad Belgičanem Stevem Darcisem.

Ferrero, který si v Londýně připsal 400. vítězství v kariéře, měl ovšem cestu mezi nejlepší čtyři těžší. V prvním setu nenašel protizbraň na podání svého protivníka, v dalších dvou sadách se ale karty obrátily a Španěl už při svém podání nezaváhal a Darcisovi dokázal vždy jednou prolomit servis. Po vítězství 4-6 6-3 6-4 je nyní pouhé dvě výhry od svého prvního titulu na trávě.

"Nikdy jsem s ním nehrál na žádném povrchu," řekl k možnému nadcházejícímu duelu s Murraym. "Hrát v jeho zemi na trávě, to bude obtížné. Ale cítím se skvěle a chci se soustředit na sebe a na svou hru, být agresivní a užívat si to," dodal Ferrero.

 

Výsledky - Londýn (tráva, dotace 750.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (1-Brit.) - Fish (8-USA) 7:5, 6:3
Ferrero (Šp.) - Darcis (Belg.) 4:6, 6:3, 6:4
Roddick (2-USA) - Karlovič (9-Chorv.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)
Blake (6-USA) - Južnyj (14-Rus.) 7:6 (7:5), 6:3

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andy nech si hlavne da pozor, aby ho zase netrafila lopticka do hlavy. Sorry, ale budem sa na tom bavit este asi dlho :)
Reagovat
Mercury
to se mu kdy stalo? ja si jen vzpominam jak zvracel v utkani proti A. Pavlovi.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
teraz na roland garros. on sa tak "uzasne" pri tom tvari...
posielam link, je to v druhom riadku od spodu

http://www.atpworldtour.com/tennis/1/en/players/gallery/default.asp?Event=rolandgarros2
Reagovat
smazaný uživatel
:-D chudak Andy... vypada tam opravdu vtipně:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som si tú foto staihla a dala do oblúbených v notebooku :)
Reagovat
smazaný uživatel
:) ja som vedela, ze ta potesim... a dnes ta dufam potesil aj novak
ja som si ju stiahla tiez, ale nie do oblubenych, ale do priecinku faakt dobreee
Reagovat
smazaný uživatel
JO JO JO, A v pondeli si zahraje Roddick-Blake,Yuzhny o 3 misto.
Reagovat
smazaný uživatel
Fish by měl možná něco změnit - třeba by měl začít hrát s ponožkama:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hahaha !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist