Murray nadělil ve finále v Rotterdamu zraněnému Nadalovi kanára

15. 2. 2009, 16:17
Aktuality 33
ATP ROTTERDAM - Jednadvacetiletý Brit Andy Murray vyhrál turnaj v Rotterdamu a letos získal už druhý titul. Ve finále porazil světovou jedničku Rafaela Nadala 6-3 4-6 6-0, když španělského tenistu trápilo zraněné koleno.
Profily hráčů
Andy Murray

Britský tenista Andy Murray dnes ukončil jedenáctizápasovou vítěznou sérii Španěla Rafaela Nadala. Světové jedničce dokonce uštědřil "kanára", když ji ve finále turnaje v Rotterdamu porazil 6-3 4-6 6-0.

Oba hráče v boji o titul trápilo zranění. Zatímco Murraymu kotník příliš velké potíže nedělal, Nadala sužovalo pravé koleno o poznání víc. V polovině druhého setu se nechal ošetřit a pokračoval v utkání.

"Měl jsem na výběr. Buď skrečovat, ale to pro mě, Andyho, ani fanoušky nebyl nejlepší způsob, jak ukončit finále," citovala Nadala agentura Reuters. "Myslím, že nejde o nic vážného. Teď mám týden volna a neočekávám, že bych měl mít nějaké problémy," řekl Nadal po utkání. "Je to velký hráč. V prvním setu se zranil, ale na jedné noze pořád hrál dál," vysekl soupeři poklonu Murray.

Jednadvacetiletý Brit nastoupil k boji o titul s negativní bilancí, když v předchozích sedmi zápasech s Nadalem pětkrát prohrál. Dnes si ale připsal třetí vítězství nad prvním hráčem světa za sebou. První výhru nad Nadalem si Murray připsal loni v semifinále US Open a letos ho porazil i na exhibici v Abú Zabí.

Murray si po lednových triumfech na exhibici v Abú Zabí a podniku ATP World Tour 250 v Dauhá připsal druhý letošní titul na okruhu  a celkově desátý v kariéře. Za vítězství v Rotterdamu získal prémii 277.000 dolarů. Letos tak už dvakrát porazil Nadala i Federera a jedinou porážku mu připravil ve čtvrtfinále Australian Open Verdasco.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch / hala, 1.445.000 eur) -
nedělní výsledky

Dvouhra - semifinále:
A. Murray (2-Brit.) - Nadal (1-Šp.) 6-3 4-6 6-0

Čtyřhra - finále:
Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Dlouhý/Paes (2-ČR/Indie) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nuz,nic v zlom, ale Nadal na jednej strane kritizuje nahusteny kalendar a to,že sa hraje vela turnajov na harde a potom ide hned po extremne narocnom AO na takyto b-čkový turnaj...tak kto mu za tie problemy s kolenami potom moze?
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim s Tebou Viktor. A co sa tyka nazorov majkla,secaa a mariky. Tenisove zapasy sledujem viac ako Vy vsetci spolu.Aj ten s Murrym som videl. Nie som ani hyena a moje slova urcite nie su h..na,neurazaju, to si myslel asi na svoje. Chapem, ze drzite Nadalovi, ale naco ta nenavist. Ozivim Vam spomienky z minuleho roka z Madridu,kde Nadal hral na zaciatku turnaja ako divy, potom dostal nakladacku a dozvedeli sme sa zrazu, ze bol zraneny. Cez oddych sa trasie na stolicke ako sfetovany. V tenise boli uz vselijaky exoti, ale tento to je skutocne ukaz, ktory sa stara len o seba. Jeho tenis z lava do prava a rucanim diveho byka nemoze nadchnut ziadneho fanusika tenisu s citom pre hru. Mimochodom jeho pravy opak Federer raz povedal, ked raz nastupim na zapas nikdy ho nevzdam /myslel skrec/, jedine ze by som prisiel o oko. Vy mudrci, o com tu chcete diskutovat? Ak je chory, tak nech nehra. Ked sa rozhodne hrat, tak nech drzi usta a krok. V poslednom obdobi sa snazi nieco dolezite povedat, ale su to same dristi. Napr. ako mu vadia dopingove kontroly, aky je nahusteny program turnajov a bla bla bla. Ked mu vsetko vadi, nech ide pracovat denne 14 hodin a bude spokojny.
Reagovat
D.A.N
Stím souhlasím, není co vytknout:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim so vsetkym co si napisal RE:Nadal a jeho zranenia.
Reagovat
Romario
Tak teda, co jsme viděli na Sport 1 byl masakr světové jedničky se všim všudy, jestli Rafa nastoupí v Dubai, tak moc nemůžu brát to že je zraněný. Takhle dole jsem ho dlouho neviděl a Muray má sebevědomí na každýho. Docela mě ho bylo líto, ale uvidíme jak půjde do dalších zápasů, třetí set už nechodil jak když to v Holandsku osvobodil a dokonce ani nehekal při odehrávání míčků, tak to snad nebylo tím kolenem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má nastoupit i v dubai?on je snad blázen ne? no snad ho trkne rozum a vykašle se na to jinak fakt nevim!
Reagovat
smazaný uživatel
V poslednej dobe Nadal ak prehrá je vždy zranený. V predošlých zápasoch sa nesťazoval, že je zranený. Aj na AO pustil do medií, že nie je celkom v poriadku /keby náhodou vyletel/. Toho tenistu neznášam. Má podobné exesy, ak chcete maniére, ako Djokovič. Keď vyhrá, o zraneniach nie je ani chýru ani slychu. Tieto "kaleráby do hlavy" sú ale dvojsečnou zbraňou. Naposledy sa to stalo Djokovičovi na AO,môže sa stať, že má skutočne zdravotné problémy, ale je už všetkým na smiech.Zranený a chorý tenista neodohrá turnaj až do finále.
Nuž, dúfam, že sa osud naplní .... a želanie sa mu splní, že bude skutočne zranený a opustí tenis na dlhý čas alebo navždy!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se nazranil na začátku turnaje, ale v prvním setu ve finále!!Taky nechápu co tu mluvíš o manýrech ,za celý zápas se nachal ošetřít jenom jednou a tím asi těžko nějak zdržoval nebo chtěl dosáhnout výhody!!Příště než napíšeš další hovna tak si to po sobě přečti lamo!!
Reagovat
smazaný uživatel
No jo tak ten kdo tohle napíše je lidská hyjena!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas na sto pero neviděl a myslí si ,že bude chytrý z toho, že si přečte na netu nadpis.
Reagovat
marika
Teda to jsou hlopý řeči, no a co že se nechal ošetřit, koncem roku měl zánět šlach to že ho to na ao nebolelo, neznamená že ho ted nemohlo začít bolet, tohle nevyléčí za měsíc. Nechápu proč by byl pro smích to že je dobrej dokázal zas tím že se opět dostal až do finále, že nevyhrál no a co.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim, ze vždy ked prehra, tak je zraneny.To su len vyhovorky. Cely turnaj hral slabo, uz mal vypadnut s Bulharom Dimitrovom-
Reagovat
smazaný uživatel
To com som napisala na temiha, palti pre abudabi
Reagovat
smazaný uživatel
Ať už byl nebo nebyl Nadal zraněný a jedno nakolik vážně, myslím, že tohle prostě není turnaj pro něj, víme všichni jak dopadl loni a myslím, že hlavní problém je v termínu konání.
Reagovat
smazaný uživatel
bude to tím taky zapříčiněno,protože po tom zápřahu na australian open a ještě taky po tolika třísetových zápasek Rafovi nohy trpí,ale ostatně je to jeho chyba hrát na betonu s touto hrou.Stačilo by jinak rozvrhnout program a ne si stěžovat na to že se hraje pořád na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba měli štěstí,že David nějakým nedopatřením nepřešel přes Južného.
Reagovat
urbi
david uz je v prdeli
Reagovat
Romario
Kdo si koleduje, vykoleduje si co chce, chytří, nechytří Rafa Nadal má svým stylem hry karty jasně rozdaný, to že ještě hraje a na jaký úrovni vděčí týmu doktorů co ho neustále dávají dohromady.
Talent má nesporný ,ale jak jednou nemůže na 100% bude to s ním vždycky špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím,je to jakýsi nový trend,ale nějak v poslední době není možné porazit hráče z první trojky,aniž by se hned neuvádělo,že byl zraněný a bez toho by zcela jistě vyhrál...
Reagovat
smazaný uživatel
dfd
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně neměl do Rotterdamu vůbec jezdit, je nerozumnej a hazarduje.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ale zase nějakej moc chytrej ne?
Reagovat
skott
no ale on musi za rok odehrat 4turnaje kategorie 500s, ale je fakt, ze tak brzo po AO to neni dobry napad, zrejme nepocital s tim, ze vyhraje v Melbourne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si myslíš, že je pro jeho kolena dobré hrát halu v Rotterdamu týden po tom, co odehrál náročné AO? Nadal musí omezit tvrdé povrchy a nehrát jako blázen 90 nebo 100 zápasů do roka. Jinak budou zranění čím dál tím častější.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si myslíš, že je pro jeho kolena dobré hrát halu v Rotterdamu týden po tom, co odehrál náročné AO? Nadal musí omezit tvrdé povrchy a nehrát jako blázen 90 nebo 100 zápasů do roka. Jinak budou zranění čím dál tím častější.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepofata má tentokrát pravdu vůbec tam neměl jezdit vyhrál přece Ao tak to neměl zapotřebí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu že to neskrečoval,takhle riskovat Rafo Rafo.
Reagovat
carolyn
Asi ho to zas až tak nebolelo.......
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze to az tak nebolelo, ked zapas dohral, alebo sa stane tradicou, ze ked prehra, tak budu na vine zranenia.
Reagovat
smazaný uživatel
Skečovat to mohl no:-( škoda toho jinak by asi murryho porazil co už příště:-)no bolelo ho to asi dost když potom už skoro něběhal a pořád si to protahoval,
Reagovat
smazaný uživatel
Nj to jste zas chytří co?
Reagovat
v.lenka
Ten titulek v expres zprávách je trochu zavádějící... Nadělit kanára někomu kdo je zraněn není moc objektivní popis.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl fakt zraněnej nebo ho to příliš bolelo, nevyhrál by ani ten druhej set.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist