Murray: Nadal a Federer zůstanou nahoře

19. 11. 2008, 11:27
Aktuality 10
Letos porazil všechny hráče, kteří jsou v žebříčku před ním. Vyhrál dva turnaje Masters, dostal se do finále US Open. Není divu, že čtvrtý hráč světa Andy Murray začal být označován za toho, kdo může nejvíc ohrozit "velkou trojku" Nadala, Federera a Djokoviče. Nevidím u nich žádnou slabinu, tvrdí ale Murray.
Andy Murray

Britský tenista Andy Murray má za sebou nejlepší sezonu v kariéře. V žebříčku se vyšplhal až na čtvrté místo, hlavně díky pěti titulům, a na účet si za svá vítězství připsal téměř čtyři miliony dolarů. Na Turnaji mistrů letos už dokonce potřetí porazil Rogera Federera, pětinásobného vítěze závěrečného podniku sezony.

Jednadvacetiletého Skota ale v příští sezoně čeká ještě spousta práce, pokud se chce v žebříčku ATP vyšplhat ještě výš. Od třetího Novaka Djokoviče ho dělí 1575 bodů a - jak tvrdí Murray - nedá se čekat, že by se hráči před ním v nadcházejícím roce zhoršili.

"Nevidím u nich větší slabinu. Federer chce zpátky svoje první místo a jsem si jistý, že se chystá vzít si zpátky také svůj titul z Wimbledonu," prohlásil Murray. "Nadal, když teď vyhrál French Open i Wimbledon, udělá všechno pro to, aby uspěl na Australian Open a US Open. Budou pro něj ohromně důležité. V příštím roce pravděpodobně zůstanou světovou jedničkou a dvojkou."

Vedle Federera už britský tenista letos porazil i Nadala: prohrál s ním sice ve Wimbledonu a Torontu, oplatil mu to ale na US Open v semifinálovém utkání, kterého si Murray považuje stejně jako výhry v tříhodinové bitvě s Federerem v Šanghaji. "Letos jsem vyhrál pár opravdu velkých zápasů a příští rok se pokusím ještě zlepšit," tvrdí Brit, který se z prohry s Nikolajem Davyděnkem na Turnaji mistrů rychle oklepal. "Celý rok byl ohromný. Doufám, že se na tom bude dát v příštím roce stavět."

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim. Aky je vas rebricek, co sa tyka aktivnych hracov, ktori este neziskali ziadny grandslam?
Ak beriem ako hlavne kriterium talent a potencial, ten moj vyzera priblizne takto:
1. Andy Murray
2. David Nalbandian
3. Jo Wilfried Tsonga
4. Nikolaj Davydenko
5. Gilles Simon
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas jen mi tam někde chybí Del Potro kterého bych tam někam napral.
Reagovat
carolyn
Toho bych vyměnila za Simona :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A já bych zmínil ještě Gasqueta :-)..i když budu s tím to názorem asi sám..
Reagovat
smazaný uživatel
tímto..
Reagovat
carolyn
..... nebo Davydenka? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
to máš teda fakt pravdu :-D
Reagovat
skott
Simona bych v tvem zebricku nahradil J. Blakem
Reagovat
smazaný uživatel
1. Tommy Haas
2.Fernando Verdasco
3.Fernando Gonzalez
4. Nikolaj Davydenko
5. Jo Wilfried Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je jen vracec a prizdisrac co ceka jen na chyby souperu az na par vyjimek.Nemam ho rad.Jeste ze takovej hnus nehrajou vsichni.To by tenis znicilo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist