Murray má v Šanghaji na dosah třetí triumf v řadě

15. 10. 2011, 18:49
Aktuality 30
Britský tenista Andy Murray si na turnaji série Masters v Šanghaji zahraje o třetí titul za sebou. Čtvrtý hráč žebříčku se v nedělním finále utká se světovou pětkou Davidem Ferrerem ze Španělska.
Andy Murray

Čtyřiadvacetiletý Andy Murray se během asijské části sezony předvádí ve vynikající formě. Už vyhrál turnaje v Bangkoku a Tokiu a bude usilovat o vítězný hattrick. V dnešním semifinále porazil hladce 6-3 6-0 Japonce Keie Nišikoriho a připsal si 24. vítězství z 25 posledních zápasů. 

David Ferrer zdolal v semifinále 6-7 6-3 6-3 krajana Feliciana Lópeze, jenž ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha. Potřetí za sebou se tak Ferrerovi podařilo vyhrát zápas, v němž prohrál první set. 

Devětadvacetiletý Ferrer, jenž si ve čtvrtek jako pátý zajistil účast na Turnaji mistrů, se bude snažit Murraymu oplatit týden starou porážku z tokijského semifinále. Ve svém třetím finále na turnaji Masters 1000 bude usilovat o premiérový triumf.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak toto bola najväčšia nuda z finále Masters za posledných X rokov. Aj finále Nadal - Verdasco 6:0, 6:1 bolo zaujímavejšie.
Reagovat
Pe3k
Taky mě to moc nebralo. Ferer se snažil, ale nemá zbraně na to, aby přehrál Andyho (na takovém povrchu). A Murray sice vyhrál třetí turnaj v řadě, ale s jeho dnešním výkonem by nikoho z té nejlepší trojky nejspíše neporazil (pokud už sám v té trojici není).
Reagovat
smazaný uživatel
Murraymu přeji, aby tento turnaj dobyl, protože pouze tak může vystřídat toho švýcarského egoistu, jenž nemá v poslední době v elitní pětce co dělat. Andy tento týden vyhraje třetí turnaj v řadě, což je letos např. pro takového Federera, jehož se tento příspěvek týká, něco nepředstavitelného. Vždyť ten váš Rožírek letos vyhrál pouze jeden jediný turnaj!

Kdyby Soderling nemarodoval, určitě by i on elegoše vystřídal, čímž by se Robin posunul.

Kdyby se měla udělovat ma konci roku cena za nejlepší, nejférovější výkony pro ty, již tvrdě makali, vypadalo by to asi tak:

1. Djokovič
(velká mezera)
2. Nadal
3. Murray
4. Soderling
(velmi malý rozdíl)
5. Ferrer
6. Fish
7. Federer
(velmi malý rozdíl)
8. Berdych
Reagovat
UnrealTom
až vyhraje Murray to co Roger pak tu něco piš :D
Reagovat
Pe3k
Ferer a Fish lepší než Federer? Jaké grogy bereš chlapče? Ale jinak jako pobavení to bylo dobré :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fish má letos na svém kontě mnohem více turnajových vavřínů než ten švýcarský arogant. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To ses seknul. Oba vyhráli jednu 250.
Reagovat
UnrealTom
hlavně že dělá chytrýho :D:D
Reagovat
Pe3k
Mmnohem více turnajových vavřínů? Fish vyhrál jeden turnaj a Federer taky. Navíc Roger byl dvakrát v semifinále a jednou ve finále grand slamu a je jediný kdo porazil Djokovice. Nemám nic proti Fishovi, je to sympaťák, ale ty neptun ty si dement.
Reagovat
petrulinka
Murray je jediný tenista ve špičce, který je pro mě prostě velice nesympatický, někdy působí, jako by ho právě vypustili z PL. Proto budu fandit Davidovi a doufám, že ho alespoň dobře potrápí.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je PL? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni cast meho prani, dostat se do finale David splnil. Divala jsem se na zapas az ze zaznamu a opravdu skvely obrat. Jak hral Lopez proti Tomovi a ted toto. Porad jsem u Toma na ten okamzik cekala, kdy souperi jeho hru zneprijemni a tak rozebe, ze si skoro neskrtne. Ty tri dvojcyby v zaveru mluvi za vse. Tez preji Davidovi at Andyho hodne potrapi, ale spise se pripojuji k vetsine tech, kteri tomu moc neveri. Hrajete vzdy jak, jak Vam dovoli souper, bude dobre ty dva zapasy porovnat. Take finale si budu nahravat. Hlavne at je se na co koukat a hodne dlouho.
Reagovat
UnrealTom
doufám že vyhraje Ferrer je to sympaťák kterej poctivě maká, Murray je britskej hňup doufám že dostane :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávám, že možná na někoho působí nesympaticky, ale věř tomu, že jediný, kdo je hňup, jsi ty.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
UnrealTom
ale do tebe mam daleko :D
Reagovat
smazaný uživatel
To těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
On a sparťané. :DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ja pro zmenu velmi preju titul ze Sanghaje tomu skromnemu, pracovitemu a sympatickemu hrdinovi vzadu, SVETOVE PETCE, o ktere vubec nikdo nemluvi..... Vamos David!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dělník kurtu, spolehlivej buldog :-), MASTERS bych mu přál, ale nevěřim...
Reagovat
smazaný uživatel
Také to přeji Davidovi, co ten dokáže otočit, to je neuvěřitelné.
Žádný zápas pro něj není ztracený a maká do posledního dechu.
Myslím však, že realita bude jiná Murray má fazonu, bude to těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Črkal jsem, že Nišikori by mohl nadělat Andymu problémy, protože proti Dolgovi hrál skvěle, ale v podstatě kromě 1. gemu (kterej vyhrál čistou hrou) si ani neškrt. Hned při druhém podání o servis přišel a Andy to pak s přehledem odpodával. Nišikori dopad ještě hůř než Ebden. Ebden měl za celý zápas jen jeden brejkbol a Nišikori dokonce ještě o jeden míň!

Ale jinak si myslím, že Nišikori je z těch talentů (Tomic,Dolgo,Raonic,Harrison,Dimitrov..) vůbec největší naděje do budoucna. A můžeme se jen domýšlet, kde by teď byl, kdyby o skoro celou sezonu 2009 a podstatnou část sezony 2010 nepřišel vinou zranění...
Reagovat
krbik13
...keď Murray zajtra vyhrá,nebude náhodou svetová trojka ? Rogerovi by sa malo odčítať 600 (?) bodov za minulý rok,nie ? A keď si Murray obháji tých 1000 za titul tak už bude mať o nejakých cca 100 bodov viac ako Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano je to tak. A protože Federer obhajuje 3 tituly, zatímco Andy skoro nic, je prakticky jisté, že Andy 3 minimálně do konce sezony zůstane.
Reagovat
ladka
Federerovi opišu na tento turnaj 600bodov buduci týždeň mal obhajovať turnaj vo švedsku teda 250 mínus potom obhajuje Bazilej a TM v Londyne...plus minus bude na konci sezony na 6.mieste...
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, vše jednou končí. Elegán za chvíli vypadne z desítky. :DDDD
Reagovat
ladka
fandim Federerovi,ale som realista....
Reagovat
smazaný uživatel
Vysvetlíš mi zlatý môj, ako môže byť šiesty keď v race je na 4.mieste ? :) Kto ho predbehne ? Tomas Berdyč ? :D
Reagovat
ladka
to nie,ale ak neobhaji body z Bazileja a Londyna,tak na konci sezony 6 byť može....
Reagovat
ladka
sory trochu zle sa mi to spočitalo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist