Murray letos poprvé neztratil set, smetl Baghdatise

6. 1. 2012, 09:25
Aktuality 4
ATP BRISBANE - Až ve třetím letošním zápase se Andy Murray nemusel bát o postup do dalšího kola. V Brisbane nejvýše nasazený Brit porazil dvakrát 6-2 Marcose Baghdatise, se kterým v Austrálii nastupoval i ve čtyřhře. V semifinále ho čeká domácí Tomic.
Andy Murray

Andy Murray musel úvodní dva zápasy proti Kukuškinovi i Mullerovi obracet ze stavu 0-1 na sety. Ve čtvrtfinále proti Marcosi Baghdatisovi, se kterým v Brisbane odehrál dva duely ve čtyřhře, ale jasně dominoval a zvítězil za 65 minut hladce 6-2 6-2.

Čtvrtý hráč světa v zápase využil každý ze čtyř brejkbolů a sám o podání nepřišel ani jednou. S Kypřanem tak vyrovnal bilanci vzájemných zápasů na 3-3.



"Dnes už to bylo lepší. Začal jsem se lépe pohybovat od prvního gamu, což je důležitá část mé hry," řekl čtyřiadvacetiletý Brit Murray, který se už těší na spolupráci s trenérem Ivanem Lendlem. "Když se dobře pohybuju, zlepší se i zbytek mé hry. Můžu diktovat tempo výměn a soupeři ztížit jeho pozici. To byl rozdíl od předchozích zápasů," dodal nejvýše nasazený hráč turnaje.

V semifinále se Murray utká poprvé na okruhu s domácím Bernardem Tomicem. Devatenáctiletý Australan dnes porazil 6-3 7-6 Uzbeka Denise Istomina a poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. Už loni si však zahrál ve čtvrtfinále Wimbledonu, kde padl 1-3 na sety se suverénem Djokovičem. 



Tomic má již na kontě dva skalpy soupeřů z Top 10 (Söderlinga a Fishe). "(Tomic) Je velmi nepředvídatelný, musíte se proti němu neustále soustředit. On totiž může zahrát několik her, kdy nic nepředvede, a pak odehraje tři čtyři skvělé gamy. Takže musím být připravený hlavně psychicky," uvědomuje si Murray sílu talentovaného Australana.  

První semifinálovou dvojici vytvořili již včera Ukrajinec Dolgopolov a Francouz Simon.

- ATP 250 BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 434.250 dolarů)
páteční výsledky (06. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Murray (1-Brit.) - Baghdatis (Kypr) 6-2 6-2
Tomic (8-Austr.) - Istomin (Uzb.) 6-3 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak zítra už ho snad konečně uvidim. Dneska sem viděl jen 3 gemy, které Andy zvládl bravurně a jak to vypadá vydržel ve stejném tempu celý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
* první tři gemy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, super výkon, poměrně aktivní pojetí, skvělý 1. servis, teda zisk míčů po něm a podle jeho vlastních slov lepší pohyb. Ale nutno říct, že hlavně v 1. setu Marcos nepředvedl zhola nic, což byla pro atraktivitu zápasu škoda. V druhém byl Baghdatis už lepší a měl i dva BP za stavu 2-1 a pak za stavu 2-3, ale adny odvrátil a pak už zase kraloval.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska dobrý výkon, hlavně po 1. servisu to bylo jednoznačné, Andy po něm získal takřka 90% míčů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist