Murray je Nadalovi na dostřel. Zkusí smazat ztrátu 235 bodů

13. 8. 2009, 16:00
Aktuality 20
Následující pondělí přijdou tenisté o body, které si nasbírali na loňské olympiádě. Nejcitelněji to zasáhne zlatého medailistu Rafaela Nadala. Jeho náskok na třetího Murrayho se tím ztenčí na 235 bodů, a tak má nyní v Montrealu co nahánět. Brit by však musel postoupit alespoň do semifinále. Pak má ale případně další šanci v Cincinnati.
Profily hráčů

Rafael Nadal byl od 25. července 2005 přes tři roky nepřetržitě světovou dvojkou. Loni se 18. srpna stal poprvé jedničkou, ale letos v červnu vinou neobhájení titulu na French Open a zraněním vynucenou dvouměsíční pauzou klesl zase zpět za Federera.

V příštím vydání žebříčku už nebudou body za loňskou olympiádu v Pekingu, kde získal zlato. Za to mu bylo připsáno 800 bodů a teď mu mohou chybět. Aktuálně třetí Murray totiž v Číně vypadl už v 1. kole a za to dostal jen 10 bodů. Po odečtení 'olympijských bodů' tak bude mezi Nadalem a Murraym rozdíl pouze 235 bodů.

ATP Masters (Montreal, Cincinnati):
vítěz ... 1000 b.
finále ... 600 b.
semifinále ... 360 b.
čtvrtfinále ... 180 b.
3. kolo ... 90 b.
2. kolo ... 45 b.
1. kolo ... 10 b.

Ten ale ještě není definitivní, protože oba tenisté tento týden hrají na podniku Masters v Montrealu, kde vítěz získá 1000 bodů. Oba své úvodní zápasy zvládli a jsou ve třetím kole.

Narazit by na sebe mohli až ve finále, ve kterém by si to přímo rozdali o post světové dvojky. Nezíská-li Murray titul, musí doufat v zaváhání španělského tenisty.

Když Nadal prohraje dnes ve 3. kole s Petzschnerem: Murray se na druhé místo posune v případě, že v Montrealu postoupí alespoň do semifinále.

Pokud Nadal vypadne ve čtvrtfinále (soupeřem zřejmě Del Potro), případně v semifinále (soupeřem asi Roddick, Verdasco neb Djokovič): Murray by v obou případech musel postoupit do finále. Když v něm narazí na Nadala, musel by ho porazit.

Pořadí v čele žebříčku:
1. Federer 11060 (po odečtu olympiády 10860)
2. Nadal 9285 (8485)
3. Murray 8260 (8250)

Nicméně jednadvacetiletého Murrayho rozhodně snadná cesta turnajem nečeká. Dnes se utká s dobře hrajícím Juanem Carlosem Ferrerem, pak případně s lepším z dvojice Davyděnko - Gonzalez a v semifináíle by se asi střetl s Federerem.

Právě švýcarský tenista má teď v čele žebříčku neohrozitelný náskok. Minimálně do konce US Open. Čtvrtý Djokovič zase zatím nedohnatelnou ztrátu.

Pokud se pořadí nezmění 17. srpna, může k rošádě dojít o týden později. Hned z Kanady se tenisté přesunou do Cincinnati, kde je čeká další podnik Masters. Další 'tisícový' turnaj.

Od příštího pondělí nedojde u elitních tenistů tři týdny k žádnému odečtu bodů (už jen získají za Cincinnati). Odečítat se bude až 14. září po US Open, kde Federer obhajuje maximum 2000 bodů, Murray za finále 1400 bodů a Nadal 900.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Roddick - Verdasco, to bylo něco!!! Kdyby Montreal nenabídl nic úžasnějšího, tak tohle byla teda HRA! Tenis umí být tak nádheným sportem :)!
Reagovat
smazaný uživatel
no vidíš, a já jsem to zase projel... akorat jsem stihl tu závěrečnou líbačku :-)
Reagovat
a.magerova
No tak tos fakt projel, bylo to super. A Verdasco měl konečně fyjn účes.
Reagovat
smazaný uživatel
měl celou dobu kšiltovku :)))) nežvaň :)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonca mi aj slzy vyskočili, to boli nervy... Ferní si zaslúžil vyhrať, Roddick už toho vyhral dosť a Fernando stále "nič"... nechápem tomu ako môže mať niekto, kto tak perfektne hraje len dva tituly... a Magi, Fernando sa mi viac páči s nagélovanými vlasmi, vyzerá tak mladšie a krajšie :)
Reagovat
a.magerova
Kšiltku měl při zápase, ale pak ji přece sundal, když šel gratulovat Andymu a to byla ta chvíle pro zhodnocení jeho délky vlasů :-))
Reagovat
smazaný uživatel
S tými bodmi je to kruté ! Ako som raz spomínal, v tenise z minulosti nevyžiješ. Minulý rok takto padal aj Federer. Nadal, ak bude fit, može mať výhodu od polovice budúceho roka. Nebude musieť toľko obhajovať.
Nechcem nikoho rozčúliť, je to článok o Márym. Len oznámim priaznivcom Feda. Dočítal som sa, že je najúspešnejším športovcom na Facebooku, náštevnosť dosiahla cca 2,6 mil. fanúšikov.
Reagovat
a.magerova
Však tam (Facebook) každý den lezu, abych byla v obraze. I Roger tam dá info dřív než na své ofi-stránky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja hopsám z jednej na druhú. S tou návštevnosťou tromfol aj plavca Phelpsa.
Reagovat
smazaný uživatel
S niekým som diskutoval o menách jeho dvojčiat, po zverejnení. Tak fotka s Charlene a Myllou, tá zaznamenala obrovský úspech. Ale už končím a padám, nech sa diskutuje o Márym.
Reagovat
majjkaa
Ano ano :) facebook a Roger to aj ja doverne poznam :)) je to super, prihovara sa tam fanusikom, dava tam najnovsie info, ani na jeho oficialnom webe to nie je take aktualne ako na facebooku. Je to take osobnejsie!
Reagovat
smazaný uživatel
body za Olympiádu by se měly odečítat po 4 letech! .C
Reagovat
dabelsobul
Aaa, fanatickej fanousek Nadala se projevil :))
Reagovat
a.magerova
Je to až neuvěřitelné, ale dnes s Barney souhlasím, anebo bych za OH body nedávala, medaile by stačila.
Reagovat
smazaný uživatel
presne. Na olympiade by se nemeli dawat body do zebricku. Je to nepochopitelný když ja jednou za 4 roky a body se odecitaji jednou za rok. A odecitat body olympiady az za 4 roky by bylo nesmysl.
Reagovat
dabelsobul
Odecitat body za 4 roky nesmysl, ale na druhou stranu ty hrace na olympiadu nalakat chteji. Takze jine - lepesi - reseni zrejme neni...
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, Murray je takový nenápadný a už z nej je skoro číslo dvě. Noo, takhle se to dělá.
Reagovat
a.magerova
Takže Rafo snaž se, ať Ti to 2. místo vydrží !!!
U Rogera jsem až do US Openu v klidu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ono už je to asi jedno, jestli druhej nebo třetí, případně na jak dlouho, všechny ty chlapy stejně zajímá jenom světová jednička :), murray měl velmi plodný podzim, takže bude muset poměrně dost obhajovat... Snad Murryho dneska konečně uvidím, zatím mi v Montrealu uniká nevím v jaký je formě, ale včera v noci bylo těch sedm gamu Nadal - Ferrer a bohužel Rafa zatím nedosahuje herní úrovně ani první světové desítky. Takže ať je na žebříčku kdekoliv, je výš než by bylo záhodno, ale třeba se to zlepší. O to víc smekám před Kim, jak se jí ten návrat podařil, i když to byla trochu jiná situace nešlo o zranění, stejně, je dobrá !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist