Murray hraje proti Tsongovi o post světové dvojky

15. 8. 2009, 09:01
Aktuality 31
Andyho Murrayho dělí jediné vítězství od posunu na druhé místo světového žebříčku. Pokud dnes v semifinále turnaje Masters v Montrealu porazí Tsongu, předskočí dosud druhého Nadala.
Profily hráčů

Rafael Nadal byl od 25. července 2005 nepřetržitě přes tři roky světovou dvojkou. Loni se 18. srpna stal poprvé světovou jedničkou, ale letos v červnu vinou neobhájení titulu na French Open a zraněním kolen vynucenou dvouměsíční pauzou klesl zase zpět za Federera.

A zřejmě nezůstane jen u toho. Včera vypadl na turnaji Masters 1000 v Montrealu ve čtvrtfinále a neobhájí tak loňský triumf. Po více než čtyřech letech se tak v žebříčku může ocitnout na horším, než druhém místě.

Předskočit ho může Andy Murray, kterému již stačí dnes v semifinále porazit Jo-Wilfrieda Tsongu. Francouze, jenž včera i přes problémy s ramenem zdolal Federera.

První Federer má jistotu setrvání na vrcholu minimálně do skončení US Open.

Pokud Murray skutečně Nadala předskočí, může se pořadí měnit ještě další týden po Cincinnati. To se ze žebříčku žádné body odečítat nebudou.

Může se tak stát, že by se Federer s Nadalem mohli na závěrečném grandslamu roku potkat již v semifinále.

Čtěte více: Murray je Nadalovi na dostřel. Zkusí smazat ztrátu 235 bodů

.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Takze jeho styl nie je bohvieaky a ja osobne ho moc nemam rad ale treba uznat jeho kvality defenziva- skvela, vie zahrat super lopticky ma neskutocny backhand a vsetko dobehne. Vadi mi ako mu trcia zuby ked caka na returne ale kazdy nejako vyzera. Treba uznat ze Murray ci sa to dakomu paci ci nie je fakt super hrac a uz nejaky ten cas to trva nie je to proste ako u daktorych hracov ze mesiac ma formu a potom odpadne. Na druhej strane neverim moc tomu ze bude jednicka ako sa tu riesi. Osobne si myslim ze Nadal sa este stane spat dvojkou mozno aj jednotkou ale bude to trvat maximalne rok a potom si myslim stane sa jednickou Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec nechápu, co se komu nelíbí na hře Andyho, je velice dobrá, chytrá a dobře se na ni dívá, umí zahrát neuvěřitelné míče, jako nikdo na světě, myslím ty, co by nikdo jinej na světě nezvládl, zkrátka tenisovou extratřídu! Co se týče postu světové jedničky, tak Murray jí zanedlouho určitě bude. Djokovič na to vůbec nemá, Nadal podle mého bude mít potíže se zdravím dost vleklé, Féďa je dobrej, ale ti mladší kluci ho začnou přehrávat, věk nezastaví. A snad je vyloupne taky někdo mlaďonkej a novej. Ať se to osvěží!
Andymu fandím, ale nejvíc našim klukům.
Reagovat
smazaný uživatel
Chytra je, ale diva se na ni otresne, vzdyt on se skoro vubec nesnazi o vitezne mice, jenom micky vraci a ceka na chyby soupere, umi dobre zmenit rytmus hory, to jo, ale jinak je jeho desna, djokovic na to chlapce ma, loni hral famozne a to murray jeste chcap do plinek, letos mu to sice moc nejde, ale uz ted videt, ze se zase zveda, jen omezit chyby a pristi jednickou muze byt on
Reagovat
smazaný uživatel
cekat na chyby soupere - i o tom je tenis. lepsi hrac ho porazi, neni liz pravda? takze asi tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Takový tenis mě nebaví. Dívat se na Murrayho jak se plazí po kurtu je fakt utrpení. Doufám že ve finále ho pořádně někdo vypráší ať už to bude Del Potro nebo Roddick
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska opet prohral lepsi hrac, ktery predvadel daleko atraktivnejsi tenis, hnus toto, co predvadi ten zubatec, tsonga doplatil v tie-breaku na vlastni chyby, jinak byl lepsim hracem.Tenisi, vitej v dobe temna, v dobe obranneho zubateho skota na 2.miste
Reagovat
skott
haha, doba temna zapocala prakticky temer na den presne pred rokem, kdy se svetovou jednickou stal Nadal.Tsongu mam rad, ale jeste stastnejsi jsem, ze Murray odstrelil Maugliho ze druheho fleku. No, koneckoncu kdo by to byl rekl, ze na terti misto jednou klesne driv nez Roger?:-)
Gratulace Andy, grandslam ziskas, co nevidet.A tisicere diky:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Fandí tady někdo Murraymu? Já teda ne, vůbec se mi nelíbí ten jeho obranný styl
Reagovat
smazaný uživatel
kde je to online? diky
Reagovat
a.magerova
http://www.atdhe.net/7921/watch-atp-montreal-tsonga-vs-murray

nebo

http://www.fromsport.com/video-55284.html
Reagovat
a.magerova
No se dívám na Murraye 4:1 v 1. setu.
Rafo drž pěsti JWT, jinak o to 2. místo přijdeš !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Murray hraje sice dobře,ale jako světovou 2ku ho nechci.Rafa je rozhodně lepší hráč a věřím,že pokud bude Andy 2ka,tak se tam Rafa zase probojuje zpátky a potom i na pozici světové jedničky.Podle mě si Federer nezaslouží být teď jednička.Jeho hra už není to co bývala...
Reagovat
misoSK
nadal je nymand, hnusny ritopich
Reagovat
smazaný uživatel
Sice Murray asi bude 2ka lebo verim ze bude hrat finale proti Del potrovi kde to bude 50na 50 ale hned na to zacina dasli atp masters v Cincinnati kde Murray obhajuje za minuly rok vitazstvo cize 1000 bodov a tam kludne moze vypadnut vo stvrfinale. Proste tak ako bola silna 4 tak teraz sa nam to vyrovnava spicka Federer-na GS hra skvelo inac je porazitelny na ostatnych turnajoch ale kazdopadne furt je to pan tenista, Rafa- furt hra dobre tie kolena zatial ho dako nepoznacili vyzera byt v pohode ak sa rozohra bude este lepsi ako vcera proti Potrovi. Murray- ten je na harde velmi silny super defenziva. Djokovic- pokial sam nepokazi zapas chybami tak je super je to vsestranny hrac. Del Potro- vyzera byt v 20rokoch mat velky potencial do buducnosti vdaka vyske super servis a vo vymenach vela toho stihne a ma razantne udery. DAlej Roddick-Super servis a zlepsil sa v ostatnych cinnostiach co predviedol na Wimbledone. Podla mna tychto 6hracov hocikto z nich moze vyhrat US open lebo teraz si myslim ze je velka 6 a ne len 4ka. Dalej su tu hraci ako Davydenko Tsonga ci Verdasco ktory ale bud psychicky to nezvaldaju alebo sa zrani alebo proste nedokazu odohrat viac turnajov aby pravidelne porazali hracov z prvej 6ky.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosty souhlas, jsem rad i za komentar k novakovi,hodne lidi ho podcenuje, ale vcera proti roddickovi hral dobre, jen obcas dela zbytecne chyby a vcera mu nesel prvni servis
Reagovat
dabelsobul
Jenze 1000 bodu za lonske Cincinnati uz v zebricku nema ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem podla mna ma 1000ka sa mu odratala za Madrid pokial viem lebo MAdrid minuly rok bol namiesto Shanghaja a teraz bol namiesto Hamburgu ako antukovy turnaj ale nejsom si isty.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že mu Tsonga dnes konečně prdel jako pravej Andy na Wimbledonu, Murray si opravdu nezaslouží být světovou dvojkou, ten jeho antitenis je prostě hrůza, navíc vyřadil moje oblíbence Ferrera a Davyděnka kteří naopak v poslední době hráli hodně dobrej tenis, tak doufám že můj další oblíbenec Tsonga ho zastaví, ikdyž to bude mít hodně těžký po tom zápase s Rogerem no a jestli se mu to nepovede tak doufám že mu ve finále jediný Andy který si zaslouží být ve světové trojce ( Andy Roddick ) natrhne prdel !
Reagovat
smazaný uživatel
Jednu věc si dnes přeju, hlavně ať dnes Murray prohraje. Jeho tenis je nezáživný, nudný a není hoden světového čísla 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy!!!! (Roddick)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli má být netenista Murray světovou dvojkou, tak ten tenis jde pí*ou ke zdi, teda fakt...Ani v TOP 10 by podle mne neměl co dělat, pozvěte ho na antuku a uvidíte, co se všechno ještě nenaučil...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to chcem takto:
Federer
Nadal
Djokovic
je mi už jedno :)
ale v Cincinnati budú hrať Nadal a Djoker štvorhru, to bude ale paráda! ;P
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a Djoker spolu ctyrhru? tak to bude parada. Ja to chci Djokovic Nadal Federer Tsonga :d
Reagovat
smazaný uživatel
To bude paráda, no krása veľmi sa na to teším:P To by mohlo byť megasilné!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ževraj budú:
http://osporte.sk/?id_cat=1228&news=32110
ale neviem kde budú dávať v TV abo na nete debla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej čítala som si to..ale v TV to podľa mňa asi nepôjde.Snáď na internete, ale nádeje si moc nerobím.Keď hrali Djokouny v Umagu,nemohla som nájsť obraz:(
Reagovat
smazaný uživatel
Smankote...Tsonga musi vyhrat..Nadal si nezasouzi byt 3ti:-)))) Nemam rada Murrayho...malo ktery tenista mi vadi,ale on mi vadi fest:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, muj milovany Jo-Wilfrieda, snaz se, nemuzeme prece dopustit, aby byl tenhle zubatec druhy pred rafou, jeho hnusny obranny tenis nemuze preci vladnout tenisu, snad se Jo rychle uzdravi a smete svou utocnou smrsti a jak rikal komentator nova sport bude posilat delove koule :D Come on Jo-Wilfried Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
Když to nebude v Montrealu, tak to bude v Cincinnati za týden. Kdo je druhej a třetí, je přece už jedno a speciálně Nadal s Nolem budou asi stejně klesat dál. Navíc se nám bude ta naše 4 měnit, ARod by si v ní pobyt minimálně zasloužil, uvidíme co na US Open, Potro má zatím pořád ještě výkyvy. Hlavně, aby Fedex udržel to první místo, myslim, že se ze zápasu JWT poučí a na US se připraví dobře, jako vždy. Hlavně ten servis a bekhend musí dát do vyššího levelu a všchno bude ok.
Reagovat
a.magerova
No a kdyby dnes náhodou JWT nevyhrál, a pomohl tím Andymu M. na druhé místo, tak doufám, že Murray dodrží stejnou čekací dobu na 1. místo jako měl Rafa, tedy 3 roky :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist