Muller se zapsal do historie lucemburského tenisu

1. 9. 2008, 09:12
Aktuality 0
Lucemburčan Gilles Muller vešel v tenisových dějinách své země mezi nesmrtelné. Jako první hráč v historii totiž postoupil do osmifinále grandslamu. Na US Open uspěl v kvalifikaci a v hlavní soutěži dvakrát prokázal mimořádnou houževnatost, když proti Tommymu Haasovi z Německa i Nicolasi Almagrovi ze Španělska otočil stav z 0:2 na sety.
Profily hráčů
Gilles Muller

Pětadvacetiletý tenista poprvé od července 2005 vyhrál na turnaji ATP nebo grandslamu tři zápasy za sebou. Aktuálně 130. hráč světa už přitom mohl být dávno doma. "V prvním kole kvalifikace jsem skoro prohrál, protože jsem přijel pozdě z challengeru v Istanbulu. Klidně jsem ten zápas mohl prohrát, ale místo toho jsem tady i o dva týdny později," radoval se.

Do New Yorku podle vlastních slov nedorazil s velkým sebevědomím, protože na challengeru vypadl už ve čtvrtfinále. Nakonec se však zapsal do historie lucemburského tenisu, i když to pro něj nemá velký význam. "Nechci se zaměřovat na dosažení rekordů v Lucembursku, protože tam před vámi není moc hráčů. Není mým cílem být nejlepší v Lucembursku," připomněl, jak malá je jeho země.

V roce 2001 Muller vyhrál na US Open juniorku a nyní bude bojovat o postup do čtvrtfinále mezi dospělými. Ve 4. kole ho čeká pátý nasazený Nikolaj Davyděnko z Ruska.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist