Můj nejlepší zápas roku, řekla Kvitová o výhře nad Stosurovou

10. 2. 2013, 16:25
Aktuality 5
Kouzlo Fed Cupu znovu mocně zapůsobilo a české tenistky si už po třech dvouhrách souboje 1. kola proti Austrálii zajistily postup do semifinále. Rozhodující bod získala Petra Kvitová, která v duelu týmových jedniček vydřela výhru nad Samanthou Stosurovou a natáhla českou šňůru vítězství ve Fed Cupu na sedm zápasů.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Třetí dvouhra byla z pohledu Kvitové plná nečekaných turbulencí. Čtyři prohrané gamy v řadě v prvním setu za stavu 2-2, odvrácený mečbol Stosurové ve druhé sadě a v závěru utkání skoro promrhané vedení 5-0.

"Když je to z 5-0 najednou 5-4, tak to není moc příjemné. Ona ale za stavu 5-0 neměla co ztratit, byla uvolněnější a šla do toho. Moc dobře returnovala. Já jsem ale věděla, že za stavu 5-4 to na ni zase musí trochu dolehnout. Můj dnešní výkon byla asi můj nejlepší v tomto roce," řekla Kvitová novinářům na tiskové konferenci.

Dvaadvacetiletá tenistka z Fulneku svůj hlavní kritický moment ustála ve druhé sadě. Při vlastním podání, navíc po zkaženém prvním servisu, odvrátila mečbol Australanky. "Když si na to vzpomenu, moc uvolněná jsem nebyla. Docela jsem se klepala, abych tam vůbec dala to podání. Ona to ale naštěstí zkazila. Vyhrát zápas po mečbolu soupeřky se počítá," řekla Kvitová.

Úspěšně zvládnutý tie-break ji nabil sebevědomím. "Zápas byl ve druhém setu hodně ubojovaný. Vrátila jsem se tím zpátky, to bylo hodně důležité," řekla Kvitová.

Přiznala, že dva víkendové zápasy jí sebraly spoustu energie. Nedostatek sil v závěru duelu pociťovala. "Myslím, že únava na mě byla trošku znát. Třetí set jsem začala výborně, neprohrála jsem jednoduchý míč a pak jsem už věřila, že to nějak doservíruju. Asi tam byla trošku únava. Já jsem navíc nespala moc dobře dneska ani včera, doktor mi musel namíchat nějaký extradrink," řekla Kvitová.

Světová osmička bezprostředně po utkání sbalila tašky a odjela autem na nedaleké letiště do Mošnova, odkud ji privátní letadlo dopraví do Vídně na spoj do Dauhá. "Už se těším, až se vyspím. Jsem docela vyčerpaná. Fed Cup je úplně jiný než turnaje, vždycky mě vycucá jak po psychické, tak po fyzické stránce," řekla Kvitová, která o víkendu poprvé od loňského US Open vyhrála dva zápasy po sobě a těší se, že se jí navrací forma. "Sebevědomí nějak neřeším. Jsem ráda, že jsem odehrála dobré zápasy, a doufám, že mi to pomůže," dodala.

ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
letityfanousek
jak říká, že to byl fakt úžasný zápas, tak jsem si položil otázku.. a viděla ten zápas?! To byl masakr. Ženský tenis je opravdu specifický sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že som ju doteraz nevidel ani raz v tomto roku ale ak toto bolo najlepšie tak nechcem vidieť ani vedieť ako to vyzeralo predtým. :D
Reagovat
freeteepek
Po té předchozí bídě to byl opravdu nejlepší zápas. Ale ty nervy!
Reagovat
smazaný uživatel
Má pravdu. :D její letošní nejlepší zápas.
Reagovat
Bob
A my se těším na mnohem lepší zápasy, než byl tento Petro :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist