Müller: S Del Potrem nejspíš vypadnu

21. 1. 2009, 21:52
Rozhovory 2
Loni postoupil Lucemburčan Gilles Müller do čtvrtfinále US Open. Od hráče druhé světové stovky se to nečekalo, teď však kráčí za dalším úspěchem v Melbourne. Dnes vyřadil domácí naději Bernarda Tomiče a o postup mezi nejlepších šestnáct si zahraje s Del Potrem. Proti dvacetiletému Argentinci s Müller mnoho šancí nedává.
Profily hráčů
Gilles Müller

Co říkáte na zápas, jak jste dnes hrál?
Jsem velmi šťastný, že jsem vyhrál. Ale nejsem spokojen jakým způsobem jsem hrál. Ze začátku jsem byl trochu napjatý. Vůbec jsem nehrál svoji hru. Řekl bych, že mě dnes zachránil servis, který byl dobrý. Ale má hra na čarách a na síti nebyla tak dobrá jako před dvěma dny.

Nepřekvapil vás Bernard trochu ze začátku?
Nepřekvapil. Byl jsem si vědom toho, jak umí hrát, ale byl jsem ohromen, jakým způsobem zvládal situace. Myslím, že je řešil lépe než já. Byl jsem dost napnutý, naopak on byl uvolněný a hrál svou hru. Nic neříkal a byl během celého zápasu klidný. Tím jsem byl opravdu ohromen.

Bylo těžké hrát proti Tomičovi, kterého podporoval obrovský dav fanoušků?
Ani ne. Na US Open jsem hrál na kurtu Arthura Ashe proti Andymu Roddickovi a zažil jsem tutéž situaci. Akorát, že tam to pro mě nebylo tak obtížné jako tady. Je to první hra na velkém kurtě a jste v situaci, kdy musíte vyhrát. Byl jsem favoritem. Kdežto on neměl co ztratit. Myslím, že jsem to dnes nezvládl úplně dobře.

A jak se nyní cítíte, jak vidíte vaše šance ve třetím kole?
Samozřejmě jsem s výsledkem spokojen. Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že se dostanu do třetího kola, byl bych velmi šťastný.

Teď budu hrát s Del Potrem a to bude opět něco jiného. Nejspíš asi vypadnu, ale chci si zápas užít a hrát svou hru.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil, australianopen.com

Komentáře

2
Přidat komentář
Mercury
Lucemburčan působí sympatickým dojmem. Není to jeden z těch, kteří si libují ve velkých slovech, což potvrdil již v rozhovoru po lonskem US Open, kde zaznamenal životní úspěch. Přesto se mi zdá zbytečně odevzdané, připouštět si prohru již před zápasem. Stát se může cokoliv. Šance přesto vidím tak 80/20 ve prospěch Del Potra.
Reagovat
smazaný uživatel
sympaticky je, ale rek bych, ze je az moc odevzdany
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist