Muchová s Noskovou zabojují o medaile. Krejčíková se Siniakovou zlato neobhájí

1. 8., 14:08
Aktuality 71
OH PAŘÍŽ - Obhájkyně zlata z posledních her v Tokiu Barbora Krejčíková (28) s Kateřinou Siniakovou (28) prohrály v pařížském čtvrtfinále nečekaně hladce 1:6, 5:7 s Mirrou Andrejevovou (17) a Dianou Šnajderovou (24) a v ženské čtyřhře medaili nezískají. Naopak Karolína Muchová (27) s Lindou Noskovou (19) dokázaly otočit nepříznivý vývoj i ve třetím zápase deblové soutěže a senzačně postoupily do semifinále zajišťujícího boj minimálně o bronz. České duo přetlačilo po odvráceném mečbolu 1:6, 6:4, 14:12 tchajwanskou dvojici Su-Wei Hsieh, Chia-Yi Tsao.
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zlato z Tokia neobhájí. (@Profimedia)

Krejčíková/Siniaková – M. Andrejevová/Šnajderová 1:6, 5:7

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se proti dvojici Miře Andrejevové a Dianě Šnajderové trápily a s nezkušeným deblovým párem padly jednoznačně ve dvou setech 1:6, 5:7. Jedny z největších favoritek tak v Paříži končí už ve čtvrtfinále a neobhájí zlatou medaili z Tokia.

Vstup do zápasu se Češkám vůbec nepovedl. Nedokázaly najít recept na hru soupeřek a prohrávaly už 0:5. První a jediný game v úvodním setu získaly až při druhém podání Krejčíkové a pouze odvrátily kanára.

Ve druhém dějství se česká dvojice držela do stavu 3:3, v sedmé hře však Siniaková ztratila podání. V desáté hře odvrátily dva mečboly a po využití až osmého brejkbolu poprvé prolomily soupeřkám servis a srovnaly. Navíc se ale český pár nezmohl. Siniaková podruhé v řadě zaváhala na podání a v další hře Andrejevová zápas dopodávala. Rusky zápas ukončily na třetí mečbol a nečekaně postoupily do semifinále.

Krejčíková se Siniakovou na pařížské antuce byly po vypadnutí Gauffové s Pegulaovou největšími favoritkami na zisk nejcennějšího kovu. Po nečekané prohře s ruskými kometami však francouzskou metropoli opouští bez zisku medaile.

Češky jsou jedním z nejúspěšnějších párů historie, na konci loňské sezony však na podnět Siniakové ukončily dlouhou a velmi povedenou spolupráci. Siniaková letos dvakrát triumfovala na grandslamech s různými partnerkami a rozšířila sbírku trofejí z majorů na devět kousků.

Muchová/Nosková – Hsieh/Tsao 1:6, 6:4, 14:12

Karolína Muchová s Lindou Noskovou jsou hlavně singlistkami a na olympiádě v Paříži hrají první společný turnaj ve čtyřhře a také debutují pod pěti kruhy. Přesto i díky skalpu nasazených jedniček Coco Gauffové a Jessicy Pegulaové zabojují minimálně o bronzové medaile. České tenistky musely ve všech třech zápasech v areálu Rolanda Garrose dohnat manko setu a vždy zvítězily až v super tie-breaku. Povedlo se jim to i proti dvojici Su-Wei Hsieh, Chia-Yi Tsao.

Zatímco Tchajwanky v úvodní sadě předvedly solidní výkon, české duo až příliš chybovalo a uhrálo jen jeden game. Od druhé sady, v níž začala nezkušená Tsao odpadat, se hra vyrovnala. Tým soupeřek držela při životě hlavně sedminásobná grandslamová šampionka v této disciplíně Hsieh, ale to nestačilo a Muchová s Noskovou stav srovnaly.

Pořádné drama nabídl závěrečný super tie-break, v němž měly oba páry mečbol. K první šanci se dostaly Tchajwanky, nicméně Muchová úřadovala na síti a hrozbu zlikvidovala. K další příležitosti už se Hsieh s Tsao nepropracovaly a Češky využily svůj celkově čtvrtý mečbol.

Postup do semifinále, v němž vyzvou Italky Saru Erraniovou a Jasmine Paoliniovou, znamená jistotu bojů o cenné kovy.

Výsledky ženské čtyřhry na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

71
Přidat komentář
diskuse
Takhle, objektivně musím říct, že mi Krejčíkové líto není. Hrála turnaj v ČR, snažila si nahrabat a zvětšit šance na více medaili na olympiádě ve více disciplínách... a teď má ho.vno.

I lobotomické Vondroušové by došlo, že by si měla vybrat jen čtyřhru nebo dvouhru. Ale zachovala se jako alibista. Byl to docela nelogický krok.a je to škoda, protože se jí pavouk otevřel no...
Reagovat
Fandina
Viděla jsem kus KrejSi proti mladým Ruskám a naše holky by se bývaly i rozehrály, ale protihráčky byly hrozně rychlé a hlavně Báře nedaly šanci v hraní jejích šachů a výměn.
Reagovat
Sinuhet1
Bara byla mimo, to nebylo souperkami, nevim jestli byla unavena nebo co ji bylo, ale hrozne moc kazila
Reagovat
Krisboy
O velké únavě a extrémně našlapaném kalendáři mluvila od začátku turnaje.
Reagovat
lvicek
Ja myslim, ze hlavne k tomu dodalo to slunce a vedro. Vsechny singly hrala hrozne dlouho a na nejvetsim slunci, aby se pak behem dne stihl jeste KrejSi debl a pak jeste MaSi Mix ... Nemela zadny prostor na to, aby se s tim telo mohlo nejak vyporadat.
Reagovat
Patik
Celý deň kukám mužský tenis potom to prepnem na ženský tenis a mám pocit že kukám nejaký dievčenský tenisový krúžok zo základnej školy..úplne pomalé slabé nudné údery..Smidlova hrala prvé kola para olympiádu keď postúpila až do semi ?
Reagovat
Patik
Pome Vekic
Reagovat
Jan
Ženy jsou slabší jak muži. Co bys chtěl ? aby tam hráli transgender ?
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Patik
No jednoznačne..minimálne transgender Nadal..alebo nebinarny Djokovič.
Reagovat
paddy
minimálně zkusit by se to mělo, diskriminace není správná smile

https://www.idnes.cz/oh/pariz-2024/angela-carini-imane-khelif-olympiada-box.A240801_181722_olympiada-paris-2024_rmp
Reagovat
Frick
To je tak krásnej pohled, že narozdíl od těch americkejch č.uráků a Putinových děveček to těm Kanaďanem nejde.

Jak by řekla nová spolukomentátorská superstar "To jsme potřebovali, Roberte!"
Reagovat
jih
Linda a Karolína...kované estébačky, bacha na ně!
Reagovat
Jan
Myslím, že za prohrou je enormní zátěž KrejSi. Sama Krejčíková řekla, že se to nedá vydržet. Ovšem vymluvte jí aby nehrála singla, když vyhrála Wimbledon a je 10. v žebříčku. Podobně vymluvte KrejSI, aby nehrály debla, když obhajovaly zlato a Siniaková vyhrála Wimbledon. Prostě to probíhalo a dopadlo jak to dopadlo. Možná vypuštění Prahy by pomohlo, zase by byly nesehrané. Pavlásek s Macháčem měli štěstí, že Macháč brzo vypadl v singlu, tak pošetřil síly. Jejich prohra s Američany - neměli nárok. Američané také chybovali a dalo by se s tím něco dělat, ale to by museli kluci dnes hrát bezchybně, což jim dnes nešlo. Linda s Muškou měly opět štěstí, že hned vypadly v singlu, takže neměly enormní zátěž jako KrejSi a v deblu se od nich nic nečekalo. Prostě je to jak to je a nedalo se s tím téměř nic dělat. Hodně štěstí "přeživším" tenistům v dalších bojích.
Reagovat
Jan
V Tokiu měly KrejSi ještě sílu to ustát, když Krejčíková vypadla v singlu v osmifinále ?, ale Siniaková nehrála Mix. Teď jsou o 3 roky starší a síly ubývají ...
Reagovat
lvicek
rozumny nazor. Kdyby mely aspon den volno nebo kdyby bylo aspon normalni pocasi, mohlo to vypadat jinak.
Reagovat
Frick
Vondroušová, Omarov

Bylo to špatný znamení, ne že ne.
Reagovat
com
jakej Omarov.. Vondrousova + Paulson
Reagovat
Zirluck
Akoze vztah ?
Reagovat
Trojchyba_Mat
V mixu našim hraje do karet to, že Felix nevyužil mečbol a stále hraje
Reagovat
milik254
Poděkujme pořadatelům LiveSport Prague Open. Ale tak co, mají titul z Prahy a diváci viděli Česky ve finále.
Reagovat
vojta912
Přesně tak.. Presstitutky
Reagovat
lvicek
Ano, mely neco navic v nohach, ale Baru nejvic odrovnalo tech nekolik zapasu behem asi tri dni a kvuli tomu, ze hrala i ctyrhru, tak mela pokazde singl po poledni, aby byl cas pak mit ctyrhru a pak jeste Katka mixa. Takze vyzrala to nejhorsi slunce kazdy den. A jeste se ji moc nedarilo, takze se tahala ve vsech tech singl zapasech hrozne dlouho. Pak se to nascitalo a uz proste nemohla. Taky klidne mohla mit nejaky uzeh nebo tak neco. V Praze myslim hraly ve stredu a pak az v patek, protoze jim Hsieh skrecla. Neverim, ze to az tak moc prispelo k vycerpani tento tyden. Jo a navic v olympijske vesnici neni klimatizace, takze mozna nemohla poradne regenerovat ani v noci. Ja byla pred dvema tydny na konferenci v Italii a byla ubytovana v ubytovani bez klimatizace, a ty noci byly totalne umorne. Bud se nedalo absolutne spat kvuli vedru, protoze z vas teklo do 2 minut proudem, nebo si clovek otevrel okno, pokoj se ochladil, ale nalitla ceta krvelacnych komaru, kterych se nedalo zbavit. Takze clovek sezranej totalne a taky se nedalo spat. Takze jsem byla treba od tri do peti vzhuru, pak uz si dali komari pauzu. Moc mi to potom pres den na soustredeni na konferenci nepridalo.
Reagovat
Holahej
Olympijský tým ČR uvedl, že všichni sportovci mají k dispozici mobilní klimatizace, pokud mají zájem..... a nestačí jim přítomné větráky....
Reagovat
lvicek
Tak to je dobre! I kdyz jako celkove je to pekna pakarna od poradatelu :D.
Reagovat
1semi1
Báry je mi líto - bylo vědět, že ví, že to jedna její kapotu... Katku hned obejmula. Není každý den posvícení a dnes to prostě nešlo... má za sebou náročné období, pár vysilujících dnů a tlak byl velký...
Reagovat
Newcombe
Prohrát s russkama je totální "vostuda", zvlášť s tou tlustoprdkou. To nemohly pálit na její bachor? Jsem zklamán, ale nakonec je obdivuji (ty naše), dřou jak koně a nevyšlo to, ale prohrát s russkama nikdy nevydejchám!
Reagovat
Vestec
ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANDREEVA/SHNAIDER

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel, v singlu jde pro zlato Číňanka a v deblu tyhle skřetky podporující invazi
Že jsem se do těch OH vůbec montoval. Výsledky našich zatím smutné až bídné. Těžko jim něco vyčítat, ale pro diváka, co by zafandil, nic moc...
Reagovat
hanz
Bacha, abys nebyl označen za ma.ora jako já, když jsem si dovolil kritizovat...
Reagovat
aape
Bohužel
Ty smutné výsledky platí z našeho pohledu pro celou olympiádu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to bylo, bohužel, i myšleno...
Reagovat
Meceon
Byly lepší...o třídu... sláva vítězům, čest poraženým
Reagovat
lars
v 1. setu
Reagovat
Frick
Údajně v globálu byl Lillehammer 1994 krasnými hrami.
Reagovat
hanz
Jo, tomu se to začíná podobat...
Reagovat
Vestec
ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANDREEVA/SHNAIDER

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANDREEVA/SHNAIDER

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANDREEVA/SHNAIDER

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANDREEVA/SHNAIDER

ANOOOOOOOOOOOOOOOO

ANOOOOOOOOOOOOOOOO
Reagovat
aape
Měl bys tenhle průjem ventilovat někde na telegramu
Reagovat
vojta912
Yes Muška, nechapu jak mohla místo ni dostat přednost v Tokiu rozvoďačka
Reagovat
Blondie
Myslím, že toho nechápeš docela dost :-)
Reagovat
aape
Asi tak
Reagovat
vojta912
Díky
Reagovat
misa
Lindě s Kájou přeju zlatou medaili
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
Vlk-v-trave
smile
Reagovat
lars
A videl si jejich dnesni tenis. vykon ?
Reagovat
misa
ne
Reagovat
Krisboy
Dneska to nebyla taková filharmonie jako včera, ale dobrý. Po tom Lindinym voleji na mečbol mi trochu zatrnulo, ale holky to zvládly.
Pořád vás miluju. smile
Reagovat
zfloyd
Muška a Linda vyhrály s velkým štěstím , skoro nezaslouženě , Muška ta se bude muset dát dohromady to byla hrůza co dělala za chyby , příště to snad bude lepší výkon , ale i tak zatím velký úspěch , ve zprávách jako by je téměř ignorovali , jen se mluví o K + S
Reagovat
Jan
Viděl jsem začátek, Tchajwanky vedly a našim to tolik nešlo. Šel jsem ven a když jsem se vrátil jaké bylo moje překvapení, že to naše vyhrály. Jako už i u ostatních našich párů. Ještě by to pár takových překvapení chtělo. Ideálně české ženské finále v deblu, zlato Pavlásek/Macháč a zlato mix
Reagovat
Mony
Ten článek je tedy k Tsao hodně krutý ..na mě tedy udělala krásný dojem..ještě vzhledem k jejímu rankingu a jak ustávala a uhravala ty koncovky , hlavně na MB
Reagovat
paddy
Tsao
čao
smile
Reagovat
tommr
taky mě zaskočilo jak dobře Tsao hrála. Určitě nebyla o moc horší než Hsieh a o parník byla lepší než Muška ...
Reagovat
Levinest
Chvíli to trvalo než se do toho zase dostaly. Chtělo by to méně dvojchyb na podání a více soustředění na síti. Některé míče jsou zbytečně ztracené, ale jinak super. Tak teď už to bude boj o medaile a to je super. Tak snad něco cinkne.
Reagovat
Liverpool22
Muška + Linda super a velká gratulace. Konec zápas neskutečný drama, ale naštěstí vše dobře dopadlo Pokud odpoledne Bára s Katkou vyhrají, tak už máme jistou placku
Reagovat
tommr
Karolína s Lindou dneska doslova utrpěly výhru. Sice nakonec vyhrály ale na jejich hru se tentokrát nedalo vůbec koukat. Tragická byla zejména Karolína která byla jednoznačně nejhorší na kurtu ...
V semifinále narazí na zkušený Italky a cesta do finále vede jen přes výrazně lepší výkon než ten co předvedly dneska ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Muška není stále ve své kůži. Nejvíc je to zatím asi vidět na 1.servisu a returnu.
Reagovat
Krisboy
První servis jsem ji snad ještě neviděl zahrát.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Co máte pořád s tou muškou? neznáte snad jejich jména?? Někomu komolit úmyslně jména je projevem naprosté neúcty a hulvátství.
Reagovat
Liverpool22
Nicméně v STB měla Muška pěkné momenty - v obraně byla skvělá a nejlepší volej si také šetřila na závěr.
Reagovat
Krisboy
Jj, při tom voleji mě napadlo - Federer v sukních!
Reagovat
Otmar
Nic než pravda....
Reagovat
Haitik
Neskutečný závěr, supeeer!! Nervy jako k*áva.. :D Tak teď český souboj o zlato, to by byl sen, ale je to pořád daleko :D

Ale super holky!!
Reagovat
Frick
Ty talošky jsou "nou-vej" i kdyby se dala Kája herně dokopy?
Reagovat
com
nou-vej byly i Gauffka s Pegulí a stara dobra Hsieh a jak to dopadlo
Reagovat
EllNino
Ty se nedíváš na tenis nebo?
Reagovat
Frick
No dobře, myslel jsem to tak, že když nebudou ty Talošky mimo, tak zda si to asi pohlídají.
Reagovat
Frick
Prostě zda je to jako pencle ve fotčusu - kvalitativně na ně Linda s Kájou mít nebudou, ale Italky by náhodou nemusely mít svůj den.
Reagovat
Nenela
Proc by na ne nemely mit kvalitativne? To nemely mit uz na dva posledni pary a nakonec mely
Reagovat
Frick
Tak na ty šikmooký Vyskočiky určitě kvalitativně měly, kdyby Kája neměla blbej den, tak je to 6:4 6:2.... a ty Američanky... tak je to antuka, no...
Reagovat
EllNino
Gauff a Pegula umějí hrát na antuce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist