Muchová, Nosková, Siniaková a Bouzková jsou v nominaci na BJK Cup, Krejčíková se omluvila

16. 9., 16:55
Aktuality 40
Česko budou ve finálovém turnaji tenisového Poháru Billie Jean Kingové reprezentovat Karolína Muchová, Kateřina Siniaková, Linda Nosková a Marie Bouzková. Wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková se omluvila kvůli náročnému programu. Chybí také Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková, neboť se uzdravují po operacích. V nahrávce pro média o tom informoval kapitán Petr Pála.
Karolína Muchová bude reprezentovat Česko na finálovém turnaji BJKC (© Profimedia)

Finálový turnaj se uskuteční od 13. do 20. listopadu v Málaze, nově se bude hrát od začátku vyřazovacím systémem. Češky narazí ve čtvrtfinále buď na domácí Španělsko, nebo Polsko. Současnou nominaci plánuje Pála ještě rozšířit o jednu hráčku.

"Bára Krejčíková se omluvila vzhledem k programu. Je vyčerpaná. Její rozhodnutí respektuji. Věřím, že pojedou ty čtyři hráčky, které jsem nahlásil. Předběžně jsme domluveni a doufám, že se nic nestane," řekl Pála.

Loňská wimbledonská vítězka Vondroušová absolvovala v srpnu operaci ramena, Plíšková po skreči ve 2. kole US Open podstoupila operaci zraněného kotníku. Zdravotní potíže trápí také Terezu Martincovou či Brendu Fruhvirtovou.

"Uvidíme, kým to doplníme. Na to je ještě čas. Ostatní budu také kontaktovat podle jejich programu. A doufám, že nebudu muset měnit nikoho z těch čtyř nahlášených," uvedl Pála.

 

Česko začne proti Španělsku, nebo Polsku

Češky narazí ve čtvrtfinále na vítěze duelu mezi Španělskem a Polskem. Španělky již nahlásily nominaci, v níž nechybí světová dvacítka Paula Badosaová. Za Polky by mohla nastoupit první hráčka žebříčku Iga Šwiateková, její start je ale nejistý.

"Asi bych si přál Španělsko. I když budou fandit proti nám, chtěl bych, aby přišlo co nejvíce lidí a pro holky to mělo tu správnou týmovou atmosféru," uvedl Pála.

Závěrečný turnaj Poháru Billie Jean Kingové se bude od začátku hrát místo zápasů ve skupinách vyřazovacím systémem. V posledních dnech se bude překrývat s úvodem závěrečného turnaje Davisova poháru, který se také uskuteční v Málaze.

"Spíše je to ošidné, že jsou to jen tři zápasy. Trochu to znevýhodňuje silnější týmy, které mají širší základnu. Stačí jedna skvělá hráčka a pak třeba vyhrát čtyřhru. Musíme být připravení. Máme spoustu variant. Uvidíme, s kým budeme hrát a uděláme maximum," doplnil Pála.

Jedenáctinásobné šampionky Češky dostaly do finálového turnaje divokou kartu, díky čemuž nemusely hrát dubnovou kvalifikaci. Loni se probojovaly do semifinále, kde nestačily na pozdější vítězky z Kanady.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
Otmar
Mně se nominace za daného stavu docela "pozdává"! Muška s Noskovou do singlu a debl Si/Bou by nemusel být marný. Přiznávám, že ty dvě bych rád viděl spolu, ale netuším, jaké mají osobní vztahy. To by mohl být problém. . U ženských obvzvlášť!
Reagovat
tommr
já bych deblový pár Bouzková/Siniaková rád viděl nejen ve finále BJK Cupu ale i v příští sezoně ...
Reagovat
Otmar
Já taky. Ale ač se to nabízí, nikdy jsem podobné úvahy nečetl, ani neviděl. Těžko říct proč!?
Reagovat
lvicek
Ja bych skoro rekla, ze Katka s Maruskou moc nejake osobni vztahy asi nemaji, Maruska prece dlouhodobe zije a trenuje v USA, jestli se nemylim, a do FedCupu zatim moc nezasahla, na OH nebyla...
Reagovat
jih
Vztahy se udělají raz dva.
Myslím, že Linda s Karolínou se před olympiádou taky moc nepotkaly a jak se pak k sobě tulily...
https://www.olympijskytym.cz/video/4584?athlete=6676
Reagovat
Otmar
Jste ženská, tak jistě víte, že někdy stačí jedna nešťastná věta a je vymalováno. Ženy sice odpouštějí, ale nezapomínají. Rád bych se mýlil.
Reagovat
Serpens
Nemáme kdovíjak silnou sestavu, body budou muset jít přes Mušku a debl. Lindě se v druhé polovině roku povedl jen jeden turnaj a jinak je to špatný, co teprve po delší pauze. Maruška spíš na čtyřhru.
Reagovat
1semi1
Bára se díky W vrátila do světové špičky a potřebuje se tam usadit. Na BJC by se vrátila stejně dost unavená - v Riyaddh jí čekají min 3 hodně těžké zápasy.

Pro Lindu naopak byla sezóna pod jejím potenciálem, asijské turnaje by ji dobře neudělaly a naopak BJC a Olympiáda jsou týmové soutěže s velkými týmy a to je určitě dobré prostředí pro mladou holku, která toho má hodně za sebou.
Reagovat
Mony
Hlavně po smrti maminky potřebuje mít kolem sebe kamaradky
Reagovat
1semi1
A proto není v Asii, kde by asi byla celou dobu zavřená někde sama na hotelu...

Na BJC (ex-Fed) byla vždycky dobrá nálada a holky to na konci sezóny většinou zvedlo ... Bude to fajn a tréninkově je to určitě dobrý boot camp
Reagovat
jih
Hlavně všichni doufáme že i před sebou. smile
Reagovat
1semi1
... těším se na ní příští sezónu. Má velký potenciál a hraje atraktivní tenis
Reagovat
paddy
4 Američanky v top 10 poprvé od r. 2005 smile
a z toho dvě z Virginia Cavaliers smile smile

https://www.instagram.com/p/C__OfKFxymd/

1. Swiatek Iga 10885
2. Sabalenka Aryna 8716
3. Pegula Jessica 6220
4. Rybakina Elena 5871
5. Paolini Jasmine 5398
6. Gauff Coco 4983
7. Zheng Qinwen 3980
8. Navarro Emma 3705
9. Sakkari Maria 3416
10. Collins Danielle 3178

pozn: 4 Rusky za sebou na 13.-16. místě
Reagovat
com
a Sakča nam za tyden vyleti konecne z top 10
Reagovat
makro99
tomu nevěřím, ona beztak zase vyrazí do Mexika a nějaký body tam zase najde...
Reagovat
Carter
Tam už je tento rok iba 125ka a 250tka, to jej moc nestačí, keď odpisuje 1000ku
Reagovat
makro99
to vůbec nevadí, tam je to o vyšší moci :)
Reagovat
Mony
Pála to má trochu jednodušší, než Navrátil, ne? Nic nemusi vybírat, holky se mezi sebou nějak vytříbí sami..uz i věděl, ze tech holek musí nominovat 5...ale přece jen nějaká hodně pozitivní zpráva!
NoLinda žije! a bude ještě letos hrát možná tenis
Reagovat
tommr
otázka ale je jak bude Linda N vypadat po více než dvouměsíční herní pauze ...
Reagovat
jih
Ani nemusí nominovat 5 hráček. Všechny 4 uvedené jsou excelentní singlistky, žádný Pavlásek mezi nimi.
Reagovat
Mony
To máš pravdu, ale na 4 hráčky teď není vhodná doba
Reagovat
Mony
Na sport.cz hlavní tenisový článek "Belehrad Djokoviče nezajímá" a tady nic? Nevadí, k tomu jako zkušený sportovec(i kdyz ne tenista) mám co říci třeba tady.
Málokdo si dovede představit, co pro takového veterána příprava na úspěšný Grand Slam znamená. Je to opravdu velké odříkání a jediná výhoda jsou velké zkušenosti. Poté, co takový borec dosáhl GS úspěchů, už ví, co pro to musí udělat. Jediné co je k tomu potřeba je motivace k té dřině a po této dřině je potřeba čas na odpočinek , na rodinu ,na zájmy , aby prostě ten sport nebyl otročina, ale záliba, profesionální záliba. Proto tihle veteráni si musí pečlivě vybírat, kam své úsilí zaměří. Djokovič toho dosáhl hodně a rozhodl se, že zbytky své pověsti a úspěchů věnuje své Vlasti a Grand slamům... Na ostatní už prostě nezbývá..
I ten neúspěch na USO jsem tak trochu čekal.. prostě nebyl čas se adekvátně připravit, pokud musel po FO a Wimblu jeste regenerovat.

Trochu mě začíná připomínat biatlonového Krále Bjordalena, který po čtyřicítce už nebyl schopen konkurovat ve svěťáku, ale na Velkých akcích jako OH nebo MS tu placku většinou dal..
Reagovat
muster
při té letošní mizérii se zraněními a nemocemi mu do začátku BJK zbyde jedná hráčka
Reagovat
jackiec
Bonzačka ne, ta jalová
Reagovat
tommr
Neúčast Báry Krejčíkové není žádná tragédie. S výjímkou Wimbledonu letos hrála celej rok tužku a navíc je v reprezentaci velmi nespolehlivá ...
Víc mě mrzí neúčast Markéty Vondroušové která naopak v repre vždycky září ...
I bez těch dvou ale máme silnej tým kterej to s trochou štěstí může dotáhnout daleko. A Pála jako kapitán je garancí že nebude žádná ostuda jakou udělali při DC muži ...
Reagovat
com
Jestli nastoupi Swiatek, budou stejne bez sance..
A se Spanelkama typu Sorribes a Bouzas to vidim podobne
Reagovat
tommr
Proti Polsku se Swiatekovou by to byl problém i když na hardu v hale není ani ona neporazitelná ...
U Španělska je v podobný pozici Badosa. Jejich ostatní hráčky nejsou tak dobrý ...
Reagovat
Carter
Iga nakoniec nie je v poľskej nominácii.
Reagovat
tommr
tak to vypadá že se Pálovi splní jeho přání a čtvrtfinále budeme hrát proti Španělsku ...
Reagovat
com
Big4ka Krejča setri vsechny sily na zaverecny TM, aby si tam neudelala vostudu, to da rozum smilesmile
Reagovat
milik254
Z čeho je Krejčíková dopředu už takhle vyčerpána? Já se fakt nedivím lidem, že ji nemají rádi
Reagovat
Fandina
Je vyčerpaná, co je na tom divného? Já se také někdy cítím vyčerpaná, aniž vím z čeho.
Reagovat
milik254
Každý je někdy vyčerpaný, ale rušit kvůli tomu účast někde dva měsíce dopředu je dost divné
Reagovat
Fandina
Podle mě si nevěří a pokud si nevěří pro sebe, je to jedno, ale hrát za tým a nevěřit si, je problém.
Reagovat
muster
je to divná omluva to jo, spíš to vypadá na něco jiného
Reagovat
GaelM
Spíš si to vyčerpání zažila na OH a hodlá se tomu do budoucna vyvarovat. Prý chce do budoucna výrazně omezovat čtyřhru
Reagovat
Kandinsky1
To už měla udělat dávno.
Reagovat
lvicek
Tak ja bych rekla, ze je to hlavne psychicka unava. Mela dost nahoru-dolu sezonu, zraneni, pak vyhrany Wimbledon, coz s hrackou urcite zamava, ale ona to ani nestihla zpracovat a hned turnaj doma a reprezentace na OH, ktera se pro ni moc nepovedla (a urcite po W cekala mnohem vic). Ja se tomu ani nedivim, letosni rok uz si odreprezentovala dost, a bude potrebovat cas "off season" zase se pripravit na dalsi rok a uhajit dobyte pozice.
Reagovat
makro99
a já bych dodal psychická únava nejen ex post, ale i ex ante, když si ten týmovej pohár zase představila... ony ty (ne)účasti se většinou celkově moc nepovedly - přemotivovaná Praha, last second omluva Glasgow...
Reagovat
lvicek
Přesně tak. Jen ať to nechá vybublat a zahrají si i jiné holky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist