Mononukleóza nedovolí Söderlingovi ani obhajovat titul v Paříži

20. 10. 2011, 17:49
Aktuality 4
Švédský tenista Robin Söderling nebude obhajovat vítězství na turnaji Masters v Paříži. Šestý hráč světového žebříčku se stále potýká s mononukleózou, kvůli které startoval naposledy v červenci v Bastadu, kde získal jeden ze čtyř letošních titulů.
Profily hráčů
Robin Söderling

Pro Söderlinga znamená absence v Paříži i konec nadějí na účast na londýnském Turnaji mistrů. V letošním pořadí ATP patří sedmadvacetiletému Švédovi jedenácté místo se ztrátou 710 bodů na osmého Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu. O jedno ze tří volných míst bojuje i Tomáš Berdych, který je momentálně šestý. 

Tím, že Söderling přijde o zbytek sezony a neobhájí přes tisíc bodů z loňska, by se mohl Berdych posunout ze sedmého na šesté místo žebříčku ATP a vyrovnat své životní maximum. Záležet bude také na výkonech českého tenisty a hráčů za ním, předstihnout by ho mohli především Američan Mardy Fish a Tsonga.

V pavouku pařížského turnaje, který se v hale Bercy uskuteční od 7. do 13. listopadu, Söderlinga nahradí Brazilec Thomaz Belluci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
hatatytla
no chudák Robin, už jen ted spadne někam ke 20. místu. Snad ho to tolik nepoznamená jako třeba Radka Stěpánka, protože na začátku roku obhajuje zase hodně bodů. A cesta zpátky do top 5 neni uplně jednoduchá. Těžko se tam bude hned tak vracet, ale rád bych se pletl.
Reagovat
VlS
Nespadne, spadne někam těsně za desítku, ale na jaře bude mít honičku všechno poobhajovat po tak dlouhé pauze to asi nebude s formou růžové. Smůla.
Reagovat
hatatytla
no spadne, ted by byl 14. ale bude zhruba asi 17. Letos ještě obhajuje 1425 bodů 1000, 200, 180 a 45.
Reagovat
VlS
No , hypoteticky by měl spadnout na 2.120 bodů, tedy na stejný body, jako má ARod. Ten ale taky obhajuje ještě SF v Bazileji a QF v Paříži. Viktor Troicky, který je na dostřel má taky obhajovat 430 bodů a myslím, že na to moc formu nemá. Janko ho asi předskočí. Dog má už ztrátu cca 300 bodů, nic neobhajuje, ale na druhou stranu teď moc dobře nehrál - no uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist