Monfilsova kariéra je v ohrožení. Ukončí ji problémy s kolenem?

2. 10. 2012, 19:48
Aktuality 13
Chronické problémy s kolenem možná předčasně ukončí kariéru bývalého sedmého tenisty světa Francouze Gaëla Monfilse. Majitel čtyř titulů na okruhu ATP vynechal takřka polovinu sezony a zrušil i start v tomto týdnu na turnaji v Tokiu. Podle jeho kouče ho možná čeká nejen operace, ale ve 26 letech i konec s vrcholovým sportem.
Profily hráčů
Gael Monfils

"Pokud to nedopadne dobře, tak odehrál poslední zápas na turnaji v Bangkoku v minulém týdnu proti Simonovi," připustil Monfilsův trenér Patrick Chamagne v rozhovoru pro deník L'Équipe. Francouzský tenista má vážné potíže s čéškou. "Je to složitý problém a slyšeli jsme už spoustu názorů odborníků. Vůbec netušíme, jestli by operace přinesla kýžený efekt," dodal kouč.

Monfils má s kolenem potíže už od února. Krátce po prohraném finále v Montpellier s Tomášem Berdychem začal kvůli zánětu vynechávat turnaje a pauzíroval od května do září. Přišel o Roland Garros, Wimbledon, olympiádu i US Open a v žebříčku se propadl až na 44. místo. Po návratu se dostal do semifinále turnaje v Métách, týden nato však v Bangkoku prohrál s krajanem Gillesem Simonem poté, co utkání zjevně dohrával i přes zdravotní potíže.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo :( doufam že neskončí... http://www.youtube.com/watch?v=JcBfzfJjfOU
Reagovat
smazaný uživatel
Neverím tomu,nechcem tomu verit..;(
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho sledoval teď v Métách, on hraje fakt šíleně atleticky, dobíhá každý balon, skáče na zem, na ty kolena padá,.. On fakt hraje hodně náročný styl.. Přímo mu nefandím, to ne, ale je škoda, když kvalitní hráči končí takhle brzo..
Reagovat
Stan_Borowitz
Prostě je vidět, že hra na vrcholové úrovni se pohybuje na samé hranici lidských možností. Ti hráči, jejichž styl je výrazně atletický, například právě Monfils nebo Nadal, tuto hranici dokonce překračují. Neřekl bych, že by "jeho tělo prostě nebylo stvořeno pro tenis", ale daleko spíše, že "jeho styl tenisu by možná nevydrželo žádné tělo"...
Reagovat
smazaný uživatel
Toho by byla věčná škoda. Jeden z mála hráčů, jehož tenis sliboval atraktivní podívanou i v úvodních kolech turnajů.
Reagovat
J.M.
No, dalo se to čekat, problémy má neustále celé roky. To se mi vybavují slova komentátorky při jednom jeho letošním zápase, kdy to na něj zase přicházelo: "možná jeho tělo prostě nebylo stvořeno pro tenis". Velká škoda takto mimořádně atraktivního, unikátního hráče. To je v dnešním tenisu čím dál vzácnější a nedostatkovější zboží. Ta jeho úchvatná gymnastika bude chybět.
Reagovat
Heather_Fedex
holt kluk si spletl povolani....
vecna skoda
Reagovat
smazaný uživatel
Spletl povolání, takhle bych to vůbec neparafrázoval. Kdo ví, jestli v blízké době Rafa nebudeme končit, také si spletl povolání? Tenis je převelice náročný sport a vybírá si svoji daň. nicméně pevně věřím, že se z toho dostane kluk ušatá.
Reagovat
smazaný uživatel
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee to nechem
Reagovat
smazaný uživatel
No jenom to ne, takovy supersrdcar a soumen, ktery dovede strhnout divaky,ale chudak uz se fakt trapi hodne dlouho a verim, ze musi z toho byt hodne rozladeny. Pri jeho stylu hry, kdy po kurtu doslova lita a dela narocne gymnasticke prvky fakt potrebnuje zdravy kolinka, Styl hry menit nebude a kdyz to nejde, tak je to k zlosti. Ale budeme verit v zazrak, ze ho doktori daji do poradku.
Reagovat
smazaný uživatel
Né to né... proboha né!! :((
Gael by mi chyběl ze všech nejvíce :(
Reagovat
a.magerova
Teda né nejvíc ze všech, ale hodně moc!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist