Monfils: V ideální formě nejsem

31. 8. 2010, 17:16
Rozhovory 5
Letní turnaje na zámořském betonu se Gaelu Monfilsovi příliš nepovedly a málem byl ze hry i na US Open. Domácího Kendricka udolal až v pěti setech a přiznal, že v nejlepší formě rozhodně není. Na další zápas s Andrejevem, kterého z pěti soubojů porazil jen jednou na trávě, se však těší.
Profily hráčů
Gael Monfils

Dnes jste oba předvedli velkou tenisovou bitvu. Je vždy těžké začínat dvoutýdenní turnaj pětisetovým zápasem, nebo je to v pohodě a vy aspoň víte, že jste schopen dlouhý zápas vyhrát?
Vím, že umím pětisetové zápasy. Myslím, že jsem v nich obtížným soupeřem. Ale dnes jsem neměl dobrý den. Bylo to, jako kdybych bojoval sám proti sobě. Chtěl jsem hrát agresivněji, hrát svou hru. Ale jsem šťastný, že jsem postoupil dál a že mám šanci zítra tvrdě trénovat, abych byl ve středu lepší.

Jaké to bylo bojovat sám se sebou? Bylo to hodně o psychice?
Ano, psychika sehrála svou roli. Fyzicky si myslím, že jsem na tom dobře. Ale když nepracuje dobře mysl, dopadne to tak, jak jste mohl vidět. Byl jsem na kurtě jak zpomalený a často jsem měl špatný odhad, ale stále jsem se snažil trochu změnit svou hru. Dnes to nebyl skutečný Gael Monfils. Ale bojoval jsem a nakonec zvítězil.

Máte zde dobré výsledky. Hraje se vám zde pohodlně?
Rozhodně. Pouze dnešek se mi zrovna nevyvedl. Měl jsem dobrý týden. Trénoval jsem, trefoval jsem, co jsem chtěl, fyzicky se cítil dobře. Včera jsem byl trochu mimo, ale stále se mi daří má práce a to je vyhrávat.

Naposledy v Cincinnati jste vypadl už v prvním kole. Nemáte pocit, že vaše starty na turnajích jsou poněkud slabší? Vysvětlete, co se v Cincinnati stalo?
V Cincinnati jsem neměl svůj den. Moje myšlení bylo úplně někde jinde. Na tuto epizodu už jsem zapomněl.

Cítíte se v dobré formě?
Ne tak úplně, ale myslím si, že každý den je novým dnen, takže pojďme se podívat, co Gael předvede ve středu.

Užíval jste si tu atmosféru? Fanoušci skandovali "USA".
Jasně. Miluji USA, takže mi to nevadilo. Mohl jsem to tak sdílet s nimi, neboť USA mám rád. Pro mě to byla tak trochu zábava, relax, užíval jsem si to.

Jak se uklidňujete? Je něco, co vám pomůže se soustředit, když jdete do pátého setu?
Vím, že pátý set je jiný. A myslím si, že jsem v něm silný a nemám v něm moc velkou konkurenci. Takže pátý set mám vždy rád.

Jaká byla vaše strategie? Povedlo se vám zahrát několik míčků těsně nad sítí.
Snažil jsem se to hodně střídat. Všimnul jsem si, že Kendrick byl trochu pomalý s přechodem na síť, tak jsem se to snažil využít. Kurty jsou tady velice rychlé a pár "dropshotů" se mi opravdu povedlo.

Na kurtu bylo spousta fanoušků. Nerozptylovalo vás to?
Já si myslím, že mi lidé pomohli. Pomohli mi být více uvolněný. Užívali si to.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
nevíte někdo jestli US open dává nějaká normální televize než je eurosport?
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport je normální televize.
Reagovat
smazaný uživatel
přes satelit určitě :))
Reagovat
smazaný uživatel
jo je ale dávaj vice méně hlavní kurt jenom
Reagovat
smazaný uživatel
tak pak asi nejlepší bude eurosport player
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist