Monfils se postavil finálové bilanci a v Montpellier slaví svůj 5. titul

9. 2. 2014, 16:36
Aktuality 6
Gaël Monfils po čtyřech letech vyhrál domácí halový turnaj v Montpellier. Dnes sedmadvacetiletý Francouz v rozhodujícím utkání porazil krajana a loňského vítěze Richarda Gasqueta a ve svém celkově již 21. finále vybojoval 5. titul.
Profily hráčů
Gaël Monfils

Gaël Monfils v dnešním finále proti Richardu Gasquetovi ztratil jen 10 míčků po svém podání a nečelil jedinému brejkbolu. Sám naopak dvakrát udeřil na returnu: v prvním setu za stavu 3-3, ve druhém pak v deváté hře a nakonec zvítězil dvakrát 6-4.

O pouhé tři měsíce staršího krajana letos porazil už podruhé a v Montpellier mu oplatil porážku z druhého kola loňského ročníku, kdy Gasquet nakonec celý turnaj vyhrál. V celkové bilanci zvýšil vedení na 6-4.

Sedmadvacetiletý Monfils v Montpellier triumfoval už v roce 2010, předloni ve finále nestačil na Tomáš Berdycha. Dnes alespoň kosmeticky vylepšil svou mizernou finálovou bilanci, kterou má nyní 5 výher a 16 porážek. Na titul Monfils čekal od podzimu 2011, kdy vyhrál rovněž v hale ve Stockholmu.

V letošní sezoně má 30. hráč světa Monfils velmi dobrou formu. Od začátku roku odehrál 14 zápasů a prohrál pouze dvakrát se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem - v Dauhá ve finále a na Australian Open ve 3. kole.

Světová devítka Gasquet, který odehrál první turnaj pod novým trenérem Sergim Bruguerou, dnes ve svém 21. finále marně usiloval o 11. trofej z podniků ATP ve dvouhře.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 485.760 eur)
nedělní výsledky (09. 02. 2014)
Dvouhra - finále:
Monfils (5-Fr.) - Gasquet (1-Fr.) 6-4 6-4
.
Čtyřhra - finále:
Davyděnko/Istomin (Rus./Uzb.) - Gicquel/Mahut (Fr.) 6-4 1-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Sonja
Gratulka:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak sojsku si asi trochu nastval;-) ale jo...ja jsem rad...
...ulovim ji nejaky luj, a bude zase v pohode;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, jen pes vedel, ze mame rady orechy... a klademe si je chytre k rozlousknuti na silnici... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
hmm tak orisky:)
Reagovat
smazaný uživatel
"Dnes sedmadvacetiletý Francouz v rozhodujícím utkání porazil dvakrát krajana a loňského vítěze Richarda Gasqueta...."

Gael zase mate telem: ma dnes zrejme - kalendari navzdory - narozky, porazil Risu 2x (jednou normal, jednou v padu a levou), mozna je vsechno jinak a Risa je jeho krajanem dvakrat... Vypalil mi rybnik, ale gratulace, co uz, on stejne jiny nebude... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
clanek je jiz doplnen, takze vychazim vnivec... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist