Monfils se po čtyřech letech dočkal titulu

27. 9. 2009, 23:05
Aktuality 3
ATP MÉTY - Francouzský tenista Gael Mongfils vyhrál domácí turnaj v Metách. Ve finále porazil Philippa Kohlschreibera z Německa 7-6 3-6 6-2 a získal první letošní titul.
Gael Monfils

Monfils si v Metách zahrál o titul znovu po čtyřech letech. V roce 2005 ale neuspěl, stejně jako při dalších pěti finálových soubojích. Premiérový titul získal před čtyřmi lety na antuce v Sopotech.

"Mám velkou radost z toho, že jsem konečně získal svůj druhý titul. Čekal jsem na to hrozně dlouho," řekl třiadvacetiletý Monfils, který za triumf inkasoval prémii 75.000 eur.

Kohlschreiber má po dnešku bilanci finálových zápasů dvé porážky a dvě vítězství. "Gael odehrál fantastický zápas, dařilo se mu hlavně na servisu. Return je mou silnou zbraní, ale on podával tak tvrdě, přesně... Prostě, celkově byl lepším hráčem a vyhrát si zasloužil," komentoval pětadvacetiletý rodák z Augsburgu.

Soutěž deblistů vyhráli senzačně Britové Fleming se Skupskim, kteří skvělý týden zakončili skalpem nejvýše nasazeného páru Clémenta s Llodrou. Francouzi v Métách minulé dva ročníky vyhráli.

- ATP 250 MÉTY (Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
páteční výsledky (25. 09. 2009)

Dvouhra - finále:
Monfils (1-Fr.) - Kohlschreiber (2-Něm.) 7-6(1) 3-6 6-2

Čtyřhra - finále:
Fleming/Skupski (Brit.) - Clément/Llodra (1-Fr.) 2-6 6-4 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
POME GAEL ! Výborně, konečně titul, jeden z mých oblíbenců, dnešní finále se mi dost sekalo a třetí set už jsem neviděl, ale snad zaútočí na top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm zato dinara se zase predvedla
Reagovat
smazaný uživatel
Trofej pekna
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist