Monfils porazil Raonice a prohlásil: Po loňské sezoně jsem vyzrál

12. 6. 2013, 09:07
Aktuality 10
ATP HALLE - Gael Monfils navazuje na úspěšný antukový květen i na méně oblíbené trávě. V německém Halle si na úvod poradil s nasazeným Kanaďanem Raonicem a přiznal, že už při pohybu po kurtu tolik neriskuje. Vyzrál jsem, říká Francouz, jehož příštím soupeřem bude Jan Hernych.
Gael Monfils

Gael Monfils loni laboroval se zraněním kolena a dokonce se spekulovalo o konci kariéry. Tenisové legendy v čele s Henrim Lecontem byly v souvislosti s Monfilsovo budoucností skeptičtí.

Šestadvacetiletý Francouz se ale na začátku sezony objevil na kurtech a už v lednu zaznamenal solidní výsledky. Pak sice během čtvrt roku vyhrál jen čtyři utkání a vypadl z Top 100, v květnu se však po pěti letech objevil na challengeru, domácí antukový podnik v Bordeaux ovládl a nevydařené odbobí ukončil. Na turnaji ATP v Nice si zahrál finále a na French Open vyřadil Berdycha i Gulbise, v boji o osmifinále ale neproměnil čtyři mečboly proti Robredo.

Porážka na něm ale stopy nezanechala a překvapivou výhrou se Monfils uvedl i na trávě, kterou přitom příliš v oblibě nemá. V německém Halle si vyšlápl na pátého nasazeného Kanaďana Milose Raonice, kterého porazil bez problémů 6-4 6-2.



"Jsem šťastný, že mohu být na kurtu, užívám si každou vteřin," řekl pozitivně naladěný Monfils, který zároveň přiznal, že přechod z antuky na trávu pro něj není vůbec snadný.

"Je to těžké pro můj pohyb. Raději ztratím bod, než abych riskoval zranění kolena. Po tom, co jsem prožil v loňském roce, jsem vyzrálejší. Vyrostl jsem. Snažím se dělat věci jednodušší," dodal bývalý sedmý hráč světa, který je známý svými 'akrobatickými' údery.

O postup do čtvrtfinále se Monfils utká s českým tenistou Janem Hernychem, který už v Německu vyhrál včetně kvalifikace čtyři utkání. V prvním kole po dobrém výkonu přehrál domácího Brandse, francouzský tenista ale s Hernychem ještě neprohrál. Zvítězil jak v roce 2005 v Lyonu, tak před čtyřmi lety v Dauhá.

- ATP 250 HALLE -
(Německo, tráva, 779.665 eur)
úterní výsledky (11. 06. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Monfils (Fr.) - Raonic (5-Kan.) 6:4, 6:2, Kohlschreiber (6-Něm.) - Berlocq (Arg.) 6:3, 6:1, Bašič (Bosna) - Janowicz (7-Pol.) 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:5), Stebe (Něm.) - Wang (Tchaj-wan) 6:2, 6:4, Mayer (Arg.) - Struff (Něm.) 7:6 (7:4), 6:4, Gulbis (Lot.) - Baghdatis (Kypr) 6:4, 3:6, 6:3, Melzer (Rak.) - Ghedin (It.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4, Kamke (Něm.) - Kubot (Pol.) 6:4, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:
Cabal/Farah (Kol.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6:7 (4:7), 6:3, 10:8.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Llodra odstoupil z turnaje v Queens ze singla coz pravdepodobne znamena ze nebude spolu s Tomasem Berdychem hrat ani ctyrhru. Skoda na tu ctyrhru jsem se tesil.
Reagovat
Sonja
No ještěže tak:-D...Tomáš se v jednom rozhovoru vyjádřil, že na opuštěnym ostrově by nechtěl ztroskotat právě s Llodrou, takže ho asi nebude mít moc rád:-D
A nedivím se mu, na mě Llodra taky působí nesympaticky:-/
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz spolu na turnaji chteli hrat ctyrhru tak asi je to uz preslo. Vetsinou do paru nejdou hrat "nepratele". Me Llodra nevadi a navic mam jeho tenis docela rad. Navic je jeden z mnoha mimo TOP 20, ktery dokaze velka prekvapeni na turnajich.
Reagovat
Fandina
Podle mě nejde u tenistů o nepřátele. Samozřejmě hrají proti sobě, tak jsou to spíš konkurenti. Kdo četl Agassiho Open, dozví se tam také, že spoluhráči do čtyřhry se mohou domluvit jen na základě toho, že se někdo napíše někde, že má zájem a druhý se přidá. Co se týká Llodry, tak jestli se nepletu, Tomáš tenkrát v té anketě také řekl, že by si chtěl vybrat Llodrovy voleje, jako nejlepší na okruhu. A Llodra je super deblista, má několik GS titulů v deblu. Jeho hra servis volej v singlu patří spolu se Štěpulou v současné době nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto jsem dal to nepratele do uvozovek ;) samozrejme konkurenti

Stema volejema souhlasim. Podle me ale mezi Llodrou a Berdychem nejaka nenavist nebo pohrdani neni.
Reagovat
gigin
Ty, Libore, není ten Basič, co včera klepl Jerzyho nějaká tvá balkánská odnož?? :))) Basa, Basič.. určitě ale jo, tvl...
Reagovat
smazaný uživatel
a co sa stalo, nekdo vcera zmlatil JJa?
Reagovat
gigin
Tož hukl no, s ičem, 240 na světě, nebo kolikátým :))
Reagovat
Sonja
tady na ten mač můžeš sám juknout, kdyby tě zajímalo, jak to bylo :-)
http://www.youtube.com/watch?v=bIuCXntYIyY
Basič hrál velmi dobře, pokud mu to vydrží, může vylétnout žebříčkem aspoň do první stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže tohle už neuvidíme?
http://www.youtube.com/watch?v=zLt-5LR3k6I
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist