Monfils porazil Dimitrova a je podruhé ve čtvrtfinále US Open

2. 9. 2014, 23:22
Aktuality 18
USOPEN MUŽI - Gaël Monfils postoupil bez ztráty setu do čtvrtfinále US Open, když si dnes poradil i s Bulharem Grigorem Dimitrovem. O své druhé grandslamové semifinále si francouzský tenista zahraje s pětinásobným šampionem Rogerem Federerem, který útočnou hrou nedal šanci Bautistovi.
Gaël Monfils

Gaël Monfils na letošním US Open neztratil ve čtyřech zápasech jediný set. Po Američanu Donalsonovi, Kolumbijci Gonzálezovi a krajanu Gasquetovi dnes zdolal 7-5 7-6 7-5 Grigora Dimitrova. Bulhara v New Yorku porazil ve třech sadách i před třemi lety.

Francouz, který včera oslavil 28. narozeniny, dnes pouze jednou přišel o podání, ale klidně mohlo znamenat obrat. Monfils v druhém dějství neudržel vedení 4-2 a v tie-breaku čelil dvěma setbolům, oba však odvrátil a v třetím setu si vítězství v pohledném duelu pohlídal.

"Publikum mi dnes moc pomohlo. Jsem moc šťastný, že jsem zvítězil a zahraju si čtvrtfinále," řekl 24. hráč světa Monfils, který se do čtvrtfinále US Open dostal už v roce 2010. Letos byl nezi osmičkou nejlepších také na domácím Roland Garros, kde si před šesti lety zahrál ve svém dosud jediném grandslamovém semifinále.

Roger FedererTehdy prohrál až s Rogerem Federerem a právě na Švýcara narazí i v boji o své první semifinále na US Open. Federer si v night session poradil v prvním vzájemném duelu se Španělem Robertem Bautistou hladce ve třech setech.

Třiatřicetiletý Švýcar hrál útočně a často (52krát) chodil na síť. Při hře u 'saka' získal téměř třetinu svých bodů (35 ze 107), zvítězil 6-4 6-3 6-2 a desátý rok po sobě postoupil do čtvrtfinále US Open.

"Je to jednoduché, zase si věřím," uvedl třetí hráč světa Federer, který pět ze svých sedmnácti grandslamových titulů získal právě na US Open. Na další ale čeká už šest let, všechny trofeje posbíral v sezonách 2004 až 2008.



Federer ve vzájemné bilanci s Monfilsem vede 7-2, ale z posledních čtyř duelů vyhrál jen dvakrát. Naposledy letos v Cincinnati zvítězil 2-1 na sety.

Vítěz bude hrát o finále s lepším ze souboje Berdycha s Čiličem.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
úterní výsledky mužů (02. 09. 2014)
• Dvouhra - osmifinále •
Berdych (6-ČR) - Thiem (Rak.) 6-1 6-2 6-4
Federer (2-Švýc.) - Bautista (17-Šp.) 6-4 6-3 6-2
Monfils (20-Fr.) - Dimitrov (7-Bulh.) 7-5 7-6(6) 7-5
Čilič (14-Chorv.) - Simon (26-Fr.) 5-7 7-6(3) 6-4 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přemýšlím, kdo bude první hráč z devadesátek, který vyhraje GS titul. Měli by to být asi Dimitrov nebo Raonic, ale ani bych se nedivil, kdyby je předběhl Thiem nebo dokonce Kyrgios. Ale taky je otázka, kdy to bude, protože na současnou top 3 (+ Murray) asi nebudou mít ještě hodně dlouho...
Reagovat
mayday
Je mi z toho smutno, co bude za pár let... Jestli se taková nějaká obdobná BIG 4 vytvoří z kladiv Raoniče a Kyrga a k nim třeba Thiem... Jedinej Bulhar je mi hrou a obecně celkem sympatickej...
Reagovat
Cico93
ja to tiež vidim biedne:(
Reagovat
Denis92
Roger opat v pohode v troch setoch. Chcelo by to vsak zlepsit statistiky na servise.
Proti Monfilsovi to bude uplne iny zapas. Bude sa hrat vsak opat v night session (stvrtok) co by malo Rogerovi vyhovovat.
Reagovat
smazaný uživatel
mytus.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný zápas a nečekaně jednoznačný. Díky Tome, pěkně se na to koukalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna hodina ráno jdu otevřít ledničku a čekám na show Tome a Dominiku!
Reagovat
smazaný uživatel
Raonič a Dimitrov venku, to je skvělá příležitost pro Toma. Tak hlavně ať to nepo...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis, aby to nepo... s Marinem...?
no, jestli ho Rebel zvladne, tak v SF Fedexe snad udela, pokud tam svycerska legenda bude a nesestreli ho driv Gael. Ale, aby Rebel vyhral GS, musi mu asi pomoct skotak a ve finale nesmi foukat vitr;D)
jo, potom by se to dalo i nejak predstavit.

Mne by treba bavily takova finale jako > Stan x Rebel, nebo Gael x Stan, nebo Andy x Rebel, nebo Andy x Gael
Nejvetsi chybou turnaje byl los....Kohli mel byt opravdu nekde v jine polovine pavouka nez Johny, "vubec nechapu, jak americani mohli udelat potreti za sebou tu stejnou chybu, ...tohle si nepohlidat....;) Tak snad pristi rok budou uz rozumnejsi.;)
Zkazili tim turnaj...;)
Reagovat
pauloX
Hlavne ten prvy panak že je vonku je skvela sprava pre tenis vseobecne
Reagovat
tommr
zápas jsem nesledoval tak se chci zeptat: to diváci fandili Monfilsovi proti Dimitrovovi nebo jak to Monfils s tou pomocí myslel? :)
Reagovat
ta-dah
...publikum nepodporovalo Gaela proti Grigorovi, rekla bych, jen davalo o poznani hlucneji najevo sve nadseni z Gaelovych vydarenych uderu...Ale rozhodne to nebylo srovnatelne se zapasem Azarenka - Krunic, kdy dav svou podporu Krunic daval hlasite najevo a bylo okamzite zjevne, na ci strane stoji...
Reagovat
Fandina
opakují zápas na Eurosportu2
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to bol parpadny vykon! V dalsom kole s Federerom, ocakavam krasny zapas :-)
Reagovat
a.magerova
No ještě tam Roger není.... raději nezakřiknout ;-)
Reagovat
a.magerova
Gaele Zlatíčko, už jen Ty, Simon a Djokovič kopete za mou Fantasy..... a jak říká Bohuš z Dědictví: "Bez bab!"
Reagovat
Vojtiik
a svycarske lasky?!
Reagovat
a.magerova
Pověrčivost.

Koho já si vyberu, ten daleko nedojde :-(
Baby: Máša, Aga, Halep, Ivanovič, Stosur, Záhlavová-Strýcová, Flipkens, Georges
Chlapi: Ferrer, Raonic, Tsonga, Gulbis, Goffin, no a teď už asi i Simon :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist