Monfils letos skončil, chce se soustředit na novou sezonu

18. 10. 2012, 22:25
Aktuality 1
Gael Monfils se rozhodl ze zdravotních důvodů předčasně ukončit sezonu. Šestadvacetiletý Francouz, jehož v létě trápily problémy s koleny, vypadl v úterý na turnaji ve Stockholmu s hráčem páté stovky světového žebříčku Patrickem Rosenholmem a nyní se rozhodl soustředit na přípravu na novou sezonu.
Profily hráčů
Gael Monfils

Monfils se po dlouhé pauze vrátil na kurty v polovině září a odehrál turnaje v Metách a Bangkoku. Stav zraněného kolena je podle něho lepší, herně prý ale nebyl na comeback připraven.

"Chtěl jsem se tak moc vrátit na vrchol, že jsem se smířil s mizernou hrou," řekl Monfils k úterní nečekané porážce ve Stockholmu, kde obhajoval titul, ale hned v prvním kole prohrála se 436. hráčem světa Patrikem Rosenholmem.

Ve světovém žebříčku Monfilsovi momentálně patří 47. místo, v pondělním aktuálním vydání ale klesne přibližně k 70. pozici. Na boj o návrat mezi elitu se ale francouzský šoumen těší. "Ani jako číslo 90 Monfils nikdy nebude dáreček pro ostatní hochy v prvních kolech," vzkázal bývalý sedmý hráč světa.

Naštěstí se tak zřejmě nepotvrdila slova trenéra Patricka Chamagneho, který začátkem října vystrašil vyjádřením, že Monfils možná bude muset ukončit kariéru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gael určitě udělal dobře. V nové sezóně se na něj moc těším:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist