Mónaco vyhrál 'pětistovku' v Hamburku a posune se do Top 10

22. 7. 2012, 17:00
Aktuality 7
ATP HAMBURK - Argentinec Juan Mónaco si na antuce v Hamburku připsal nejcennější a celkově 6. titul na okruhu ATP. Už třetí letošní turnajové vítězství slaví po finálové výhře nad domácím Tommym Haasem, které mu zajistí premiérový posun do první světové desítky.
Profily hráčů
Juan Mónaco

Juan Mónaco vyhrál tři antukové turnaje v roce 2007, na další triumf však čekal až do letošní sezony. Nicméně od začátku roku už svou sbírku dokázal zdvojnásobit, když tituly získal na antukách ve Viňa del Mar, v Houstonu a dnes také v Hamburku, kde na podniku kategorie ATP Wolrd Tour 500 získal dosud nejcennější trofej.

Osmadvacetiletý Argentinec, který minulý týden ve Stuttgartu prohrál vyrovnané finále s Tipsarevičem, v německém přístavním městě zvládl finálový souboj s domácím Tommym Haasem. Mónaco zdolal soupeře za dvě hodiny hry 7-5 6-4, i když v prvním setu prohrával 1-4 a ve druhém 0-2.

Aktuálně 14. hráč světa si hamburským triumfem zajistil premiérový posun do Top 10, ve které bude v pondělí figurovat na 10. místě.

Mónaco výhrou nad Haasem připravil 7000 fanoušků o možnost oslavit triumf domácího tenisty, na který čekají od roku 1993. Čtyřiatřicetiletý Haas byl navíc prvním německým finalistou v Hamburku od vítězství Michaela Sticha před 19 lety.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.015.000 eur)
nedělní výsledky (22. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Mónaco (3-Arg.) - Haas (Něm.) 7-5 6-4

Čtyřhra - finále:
Marrero/Verdasco (Šp.) - Dutra Silva/Muňoz (Braz./Šp.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
steve79
No Isner, jak začal sezonu dobře, tak v poslední době nic moc. V miami, French Open, Wimbledon jsem od něj čekal více. Přece jenom porazi Novaka to není jednoduchý v Indian Wells.
Reagovat
smazaný uživatel
Monaco ale stál ztrácí na Isnera 15 bodů, tudíž nebude v top 10, ale bude na 11. místě.

http://live-tennis.eu/
Reagovat
hatatytla
to je nějakej amaterskej web, tam už jsem viděl více chyb. Monaco souhlasí, ale Isnerovy zapoměli odečíst 150 bodu za finále Atlanty minulý rok, jenom mu přičetli 90 za letošek. Takže Monaco by měl bejt 10.
Reagovat
spaniel
Roamed?
Reagovat
smazaný uživatel
spaniel: Co to?

hatatytla: Amatérský web to není, v 95% případů je přesný.
Reagovat
tommr
no pokud by měli mít jen 95% přesnost tak by to nebyli ani amatéři, ale spíš břídilové ... :)
V článku to mají správně: od pondělí je Monaco na 10. místě s 2695 body, na 11.místě bude Isner s 2620 body a Almagro se propadne na 12. místo s 2545 body ...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, dobrý počty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist