Mónaco má titul. Po téměř pěti letech a znovu z antuky

6. 2. 2012, 11:57
Aktuality 1
Argentinský tenista Juan Mónaco přidal v chilském Viňa del Mar čtvrtý titul do své sbírky. Nejvýše nasazený hráč turnaje porazil ve finále svého krajana Carlose Berlocqa 6-3 6-7 6-1 a poprvé od roku 2007 zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.
Profily hráčů
Juan Mónaco

Juan Mónaco se z turnajového titulu raduje po téměř pěti letech. Všechny předchozí triumfy - v Buenos Aires, Pörtschachu a Kitzbühelu - vybojoval v roce 2007 a stejně jako tentokrát vždy na antuce.

V Chile chyběl Argentinci už dvakrát jediný krok k dalšímu triumfu, ale v roce 2008 podlehl bez boje domácímu Fernandu Gonzálezovi a předloni, kdy se hrálo v Santiagu, nezvládl třísetový zápas s Brazilcem Thomasem Belluccim. Dočkal se až proti Carlosi Berlocqovi, který byl ve finále ATP poprvé v kariéře, a pokazil mu oslavu pátečních 29. narozenin.

"Říká se, že napotřetí to vychází, a tentokrát to byla pravda," radoval se Mónaco, který po úspěšném týdnu poskočil ve světovém žebříčku o šest míst na 23. příčku. "Jsem moc šťastný, že jsem znovu dokázal zvítězit. Prohrál jsem posledních sedm finále, proto je pro mě tohle výjimečná chvíle," dodal.

Mónaco, který svého finálového soupeře porazil ve všech předešlých vzájemných duelech, odstartoval v boji o titul znovu lépe, rychle se ujal vedení 4-1 a to už do konce setu neztratil. Ve druhé sadě vedl už 4-2 a zdálo se, že zápas směřuje k rychlému konci, ale Berlocq byl proti. Podání si vzal zpátky, vynutil si tie-break a v něm srovnal na 1:1 na sety. Roli favorita začal Mónaco znovu potvrzovat až ve třetí sadě, v níž sebral soupeři dvakrát servis, a nakonec se radoval z vítězství 6-3 6-7 6-1.

"Cítil jsem se dobře, byl jsem klidný a užíval jsem si to," řekl po porážce Berlocq, pro kterého bylo včerejší finále jeho premiérové. "Řekl bych, že jsem dělal správné věci a zápas odehrál takticky dobře. Když se mi takhle bude dařit dál, můžu mít dál dobré výsledky," uvedl Argentinec, který nedokázal udělat poslední krok ani ve finále čtyřhry. V ní spolu se Španělem Andújarem podlehli portugalsko-španělské dvojici Gil/Gimeno-Traver 10:12 v závěrečném super-tiebreaku.

Výsledky - Viňa del Mar (antuka, dotace 398.250 dolarů):

Dvouhra - finále:
Mónaco (1-Arg.) - Berlocq (7-Arg.) 6:3, 6:7 (1:7), 6:1.

Čtyřhra - finále:
Gil/Gimeno-Traver (Portug./Šp.) - Andújar/Berlocq (4-Šp./Arg.) 1:6, 7:5, 12:10.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Monaco !!!!!!
Všichni v Tandilu jsme na tebe hrdí, jak Pablo, Juan i Esteban...... až se vrátíš, pořádně to zapijeme oléééé !!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist