Monaco je poprvé v semifinále Masters. Federer zničil Söderlinga

15. 10. 2010, 15:54
Aktuality 12
ATP ŠANGHAJ - Tak daleko na tak velkém turnaji ještě nebyl. Juan Monaco na Masters 1000 v Šanghaji zdolal Nadalova přemožitele Jürgena Melzera a poprvé postoupil do semifinále. Do něj se zatím dostali i favorité Djokovič a Murray.
Juan Monaco

Juan Monaco měl dobrý vstup do sezony, když se mu dařilo na antukových turnajích v Jižní Americe. V Indian Wells si pak podruhé v kariéře (poprvé na hardu) zahrál ve čtvrtfinále podniku série Masters. V květnu ještě své zemi pomohl k triumfu na Světovém poháru družstev, jenže po nečekané porážce v prvním kole French Open z kurtů na téměř tři měsíce zmizel.

Poté, co vyléčil zraněné zápěstí, prohrál třikrát v řadě v prvním kole, v New Havenu nezvládl kvalifikaci a v Davis Cupu nestačil na Llodru. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měl tento týden překvapit v Šanghaji. Mezi konkurencí kompletní světové dvacítky.

Jenže šestadvacetiletý Argentinec využil příznivého losu. Nejprve si poradil se Serrou, následně s Verdaskovým přemožitelem De Bakkerem, následně deklasoval Zvereva, jenž byl v předchozím kole nad síly Davyděnka, a dnes dokázal po téměř tříhodinové bitvě zdolat i Jürgena Melzera. Rakušana, který včera vyřadil světovou jedničku Nadala.

Zápas byl v prvních dvou setech jako na houpačce, nakonec se z vítězství 6-7 7-5 6-2 radoval Monaco, který získal sedmů brejků a poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje Masters.

O finále si v sobotu zahraje se světovou čtyřkou Andym Murraym, který nečekaně snadno dvakrát 6-2 porazil Jo-Wilfrieda Tsongu. Francouz, který se na kurty vrátil nedávno po zranění kolen, se dnes v Šanghaji trápil. Po zápase přiznal, že se mu znovu ozvaly bolesti kolena a navíc se přidalo i zranění chodidla.

Federer zničil Söderlinga
Švýcar Roger Federer dnes 'rozcupoval' Švéda Robina Söderlinga, když si v patnáctém vzájemném souboji si připsal čtrnáctou výhru. K vítězství 6-1 6-1 potřeboval jen 54 minut. 

Federer nehrál od srpnového US Open, v Číně však prokazuje solidní formu. Nyní má příležitost k odvetě za porážku z New Yorku, jeho příštím soupeřem totiž bude Srb Novak Djokovič. Ten dnes rovněž bez ztráty setu přešel přes přemožitele Tomáše Berdycha Guillerma Garcíu-Lópeze.

Djokovič vyhrál už 15. z posledních šestnácti zápasů a v Šanghaji vyrovnal loňský výsledek.

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ (Čína, tv. povrch, 3.240.000 dolarů) -
páteční výsledky (15. 10. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinálr:
Djokovič (2-Srb.) - García-López (Šp.) 6-2 6-3
Murray (4-Brit.) - Tsonga (12-Fr.) 6-2 6-2
Monaco (Arg.) - Melzer (13-Rak.) 6-7(6) 7-5 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Čermák/Mertiňák (7-ČR/SR) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
K hernimu projevu obou hracu muzu rict jen par veci:Murray hral ten svuj obranarsky tenis, k siti moc nechodil, za cely zapas se o prechod na sit sam pokusil jen dvakrat(samozrejme pokud nepocitam dropshoty Monaca), ale nutno rici, ze jeho obrana byla vazne vinikajici a hodnekrat s ni donutil Monaca k chybe. Monaco dnes podal velmi nevyrovnany vykon, dostaval Murrayho do tlaku, zaroven ale kupil hodne zbytecnych chyb(hlavne z forehandu), na siti taky nebyl moc presvedcivy, Murray byl proste lepsi a zaslouzil si vyhrat.
Jsem zvedav, co predvedou Roger s Novakem, urcite nepujde o jednostrannou zalezitost at uz pro jednoho, tak pro druheho tenistu. Pral bych si vyhru Rogera, ale Djokovic ma skvelou formu, uz dva tydny neztratil set, urcite Rogera proveri. Tesme se tedy na druhe semifinale, bude stat urcite zato.
Reagovat
smazaný uživatel
To sa dalo cakat vcera po takom vykone- automaticky prisel utlm- viac menej som cakal ze Monaco postupi- Melzer nie je ziadny top hrac ako by sa mohlo zdat podla bodov - rankingu ale priemerny hrac prvej 50ky ktory predviedol super zapas a potom konci- to ze je tak vysoko moze vdacit iba tomu ze Djokovic zas nezvladol zapas na RG s nim a pustil ho do SF - za co je 720 bodov cize znacna cast- ma sice Melzer dako 2500 daco ale na zaklade posunu po RG ziskal lahsie cest yna turnajoch lebo mal slabsich superov v pavuku- nebyt RG tak je na hranici 30ky. Co sa tyka Monaca tak to ze je v SF hardoveho Masters- kde hraju vsetci hraci zo spicky je fakt taky joke- resp. senzacia ako ze Ljubicic s jeho vekom a bez predoslych uspechov vyhral IW na zaciatku roka. Inak SF Djokovic- Federer bude predcasne finale obaja hraju zatial dost dobre a skoda ze sa stretnu uz v SF- vo finale Murrayho daju 2:0 obaja- nehra zle Murray ale henti dvaja proste zatial o level vyssie.
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze prumerny hrac v jednom zapase porazi svetovou jednicku a v dalsim prohraje s relativne slabsim souperem, je vec znama a stava se casto. Zminoval jsi Ljubicice, avsak tam je oproti Melzerovi rozdil v tom, ze Ljubicic byl v minulosti dobrym hracem, ktery podaval stabilni vykony po celou sezonu. Kdyz ale bereme v potaz, ze Ljubicic uz neni takovy, jako byval, musim s tebou souhlasit. V breznu v IW predvedl paradni tenis, ovsem ten mu vydrzel jen jeden turnaj. Potom minuly tyden v Pekingu se taky zdalo, ze se Ljubicicovi zase vratila forma, ale tento tyden v Sanghaji vypadl uz ve druhem kole.
Mas pravdu, zitrejsi semifinale Federer-Djokovic bude predcasnym finale, ja sam se na ten zapas hodne tesim a budu v nem fandit pochopitelne Rogerovi. Je ale treba pripomenout, ze Novakovi se dari, za posledni mesic a pul ma bilanci 15-1(ten jediny zapas prohral az po ctyrech hodinach ve finale US Open), minuly tyden vyhral v Pekingu bez ztraty setu a pokracuje tento tyden v Sanghaji. Roger sice mesic nehral, ale behem tohoto tydne zatim podava suverenni vykony(viz. dnesni zapas se Soderlingem), no, doufam, ze zitra postoupi do finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rad ze dakto ma podobne nazory:)
co sa tyka Ljubicica tak som mal na mysli moju vetu ze bez predoslych uspechov- ze pred IW 2010 posledne turnaje - mesiace nic nenaznacovalo tomu ze mu stupa forma, resp. nedosiahol nic extra- samozrejme ze viem ze kedysi bol No. 3 na svete- a nesuhlasim s ludmi co tvrdia ze Ljubicic je len o servise- nebol by predsa 3 na svete nikdy keby bol iba o servise. No vsetky 3 svoje zapasy tu v Sanghaji Roger aj Novak zvladli v pohode- minimum break ballov dovolili superom,naopak breakli superov vzdy ziadne trapenie sa cez tie-breaky obaja tu hraju dost dobre a snad im to obom vydrzi aj v Parizi a samozrejme aj do Londyna. Inak Murray dneska sice suverenne tiez vyprasil Tsongu ale neviem nezda sa mi Murray na ich urovni zatial - predsa len Tsogna bol dlho zraneny cize nebral by som ho ako tazkeho supera pre Murrayho- zatial. Murray s Monacom by nemal mat problem obaja sa poznaju spolu trenuju v ESP - najhorsie by bolo keby Murray sfukol Monaca a Roger- Novak hrali strasne dllhy zapas a nemali sil na dalsi den proti Murraymu v dalsom dlhlom zapase - kedze Andy ma super fyzicku- kondicku- to su uz ale teorie co bude vo finale:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jakmile se Juan Monaco dostane do semifinale betonoveho turnaje Masters, pak je jiz mozne opravdu vse. Boze, ten tenis snad ztraci zcela kvalitu!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnesni zapas Monaca s Melzerem ale urcite kvality mel, co si budeme povidat. Ano, prevazovaly nevynucene chyby, ovsem od poloviny druheho setu vlastne az do konce se bylo na co divat. Melzer sice hloupe chyboval, ale i sazel neuveritelne drtive forehandy. Celkove byl zapas nesmirne vyrovnany a tomu odpovidala i jeho delka.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem jen prvni set. Spise jsem tim chtel naznacit, ze jakmile se Monaco dostane do semifinale Masters mimo antuku (a vubec i na antuce by byl jeho postup k zamysleni) znaci, ze forma jeho konkurentu, dejme tomu svetove tricitky je nestala, vetsinou prachbidna! Tenisu letos klesla uroven oproti minulym sezonam.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, ze tento rok nebylo k videni tolik paradnich zapasu jako v letech minulych, v tom s tebou musim souhlasit. Dale ale nesmime zapominat, ze tenisova sezona jeste neni u konce, uz zitra bychom mohli videt velmi kvalitni zapas a to SF v Sanghaji mezi Federerem a Djokovicem. Jeste nas ceka turnaj Masters 1000 v Parizi a potom Masters Cup, takze o kvalitni tenisove zazitky do konce roku, myslim si, nebude nouze.
Reagovat
smazaný uživatel
Me nejoblibenejsi zapasy teto sezony uvedu pochopitelne na konci roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochybne, nicmene takove zapasy muzou nabidnout tri hraci na svete momentalne, coz je dost spatne, nemyslis? Samozrejme muzeme cekat, zda se nezviditelni nektery tenista z nizsich pricek podobne jako Monaco! Jedna se vsak o loterii tenisoveho fanouska. Druha polovina sezony je hodne slaba, v ramci celorocniho kalendare taky. Nadal nam nabizel nadherny tenis, Federer v Australii na grandslamu, pak na US Masters. Djokovic se vzchopil od US Open. Soderling s Berdychem vyborne leto. Bida, bida.
Reagovat
smazaný uživatel
Chybi mi prevazne forma Tsongy, Davydenka, Verdasca a Del Potra. U trech z nich se jedna o cas, u Davydenka mozna jiz nemusi vubec nastat. Monfils ma rezervy, Cilic je z formy, Roddick taky. Strasne mnoho hracu podava mizerne ci nevyrovnane vykony! Loni se to nestavalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem tento rok postradal Del Potra a Roddicka, chybel mi tam nejaky servismen, i kdyz nutno rici, ze hra Andyho uz neni jenom o servisu jako pred 6-7 lety, ma dobrou mezihru, uz ale neni nejmladsi. U Del Potra jsem taky velmi zklamany, mel dlounou pauzu a od navratu nevyhral jeste ani set. Jeste neco k Davydenkovi, ten je znamy tim, ze si vzdy vybere jednu cast sezony, ve ktere predvadi famozni tenis, zbytek jsou jen lehce nadprumerne vysledky. Ted ale ztrati hodne bodu, uz vime, ze neobhaji v Sanghaji, nepocitam s nim ani na Masters Cupu, uvidime, co predvede na zacatku roku, hned na zacatku ledna obhajuje v Doha, potom ctvrtfinale na AO. Uvidime.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist