Mladenovicová: Bez kouče hraju lépe

9. 2. 2017, 09:35
Aktuality 3
O víkendu oslavila v Petrohradu svůj premiérový titul Kristina Mladenovicová. Francouzka tvrdí, že největších kariérních úspěchů dosahuje bez trenéra. Výsledkově musí dát Francouzce každý za pravdu, jelikož loňská sezona se třiadvacetileté tenistce pod vedením Georgese Govena příliš nepovedla a ta předloňská bez kouče byla naopak životní.
Profily hráčů
Kristina Mladenovicová

Kristina Mladenovicová se o víkendu dočkala ve třiadvaceti letech premiérového titulu. Francouzka triumfovala na turnaji WTA Premier v Petrohradu, kde ve finále udolala Julii Putincevovou, a tvrdí, že bez kouče hraje lépe.

Během přípravy na letošní sezonu ukončila spolupráci s Georgesem Govenem a náhradu zatím nenašla. "To, co řeknu, je asi neslušné, ale nikdy jsem nenašla tu správnou osobu, která by mi úplně porozuměla," řekla Mladenovicová.

"V zápasech se někdy dostanu z těžkých pozic úderem, jenž by mi nikdy nikdo nedoporučil. Samozřejmě se takové situace nedají natrénovat. Je to instinkt," dodala.

Rodačka z francouzského Saint-Pol-sur-Mer je známá především jako vynikající deblistka. Po boku krajanky Caroline Garciaové dosahuje velkých úspěchů. Zároveň ale přiznává, že se jí loňská sezona ve dvouhře, na rozdíl od té předešlé, kdy byla opět bez trenéra, vůbec nepovedla.

"Před dvěma lety jsem prožila životní sezonu. Probojovala jsem se do čtvrtfinále na US Open a dosáhla na žebříčkové maximum - 27. místo - a to jsem byla bez kouče celý rok," uvedla Francouzka.

"A letos zase trenéra v boxu nemám a jsem úspěšná. Sama to nechápu. Neříkám, že bez kouče dosáhnu na své největší cíle, ale momentálně hraju nejlépe, když jsem sama," doplnila.

Pokud něco dobře funguje, nemá se to měnit. Toho se prozatím bude Mladenovicová držet. "Myslím, že já se znám nejlépe. Rovněž vím, co bych měla hrát. Ve finále stejně záleží na mně, jak se se vším poperu," řekla 31. hráčka světa.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
horska.kraslice
Je prostě svá. A říká vše na rovinu.
Reagovat
VlS
si toho kouče s sebou neber. Ale letos pěknej tenis.
Reagovat
Padme
ať se daří holka...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist