Mistry světa jsou letos Federer a Serena

22. 12. 2009, 12:46
Aktuality 14
Švýcar Roger Federer a Američanka Serena Williamsová byli Mezinárodní tenisovou federací (ITF) vyhlášeni mistry světa pro letošní rok. Mužská světová jednička obdržela tuto cenu popáté, současná ženská královna podruhé.
Profily hráčů
Roger Federer

Federer se stal letos premiérově vítězem French Open, navíc se triumfem ve Wimbledonu osamostatnil v čele historického pořadí podle počtu grandslamových titulů. Mužským deblovým párem roku jsou již pošesté bratři Mike a Bob Bryanovi.

"Je to čest, být ITF jmenovaný mistrem světa popáté," uvedl v prohlášení Federer. "Byl to pro mě neuvěřitelný rok, na kurtu i mimo něj. Je úžasné, že jsem vyhrál svůj první titul na Roland Garros, překonal rekord v zisku grandslamových titulů a znovu se stal světovou jedničkou. Moc pro mě znamená, že rok znovu zakončím jako první hráč světa," dodal.

Serena Williamsová slavila úspěchy na Australian Open a ve Wimbledonu a od ITF získala společně se starší sestrou Venus ocenění i ve čtyřhře. Naposledy oběma kategoriím vládla Martina Hingisová před deseti lety.

"Pro tenis to byl z dalších významných roků, během nichž naši mistři světa dosáhli skvělých výsledků," dodal po vyhlášení prezident ITF Francesco Ricci Bitti. "Roger Federer si opravdu zasloužil své místo v historických tabulkách, zatímco sestry Williamsovy zůstávají nejsilnějšími na ženském okruhu."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
majjkaa
Super nalada, Vianoce, a este clanok o tom, ze Roger je stale ten najlepsi no co viac si mozme priat, super pocit, nikto ho nedokaze pokazit a moze sa tu snazit kolko len chce :))) Stasnte a Vesele!
Reagovat
smazaný uživatel
ABY TO NEBYLO NAPOSLED , ALE SNAD NE!
Reagovat
nagini6
Congratulations Roger ----
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rogerfederer.com/en/index.cfm

Podobne, všetkým Vám a tenisovému portálu prajem radostné Vianoce.
A teším sa na tenis v januári a tenisové škriepky, cauki.
Reagovat
majjkaa
No ano :) roztomili su tam velmi! Vdaka za prianie a napodobne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen počkejte, až se provalí, že Fedex měl za svou hráčskou kariéru 80 milenek!!:-)) S Tigerem jsou to dobří kamarádi, tak kdo ví???!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
to asi ne :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč asi ne??? Když se to provalilo u Tigera, tak jsem tím byl šokován, proč by se to nemohlo stát i u jeho dobrého kamaráda Rožéra??? Třeba v tom soutěžili - kdo jich zklátí víc...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Me by to teda bylo naprosto fuk.
Me zajima Roger na hristi, Roger v posteli by mel zajimat spis Mirku... a sponzory... :)
Reagovat
smazaný uživatel
heh ono nevim jak to mel tiger esi s nim manzelka jezdila cely rok po okruhu ale Mirka se od Rogera vicemene nehne tam bych to moc necekal.. i kdyz mozne je vsechno :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
A me by to nepohorsilo, ba naopak, jen at klati co se da, on muze:).
Reagovat
majjkaa
....on je verny jak pes! :)) mirke a tenisu! :)
Reagovat
wfcollapse
grupáč
Reagovat
smazaný uživatel
good job Federer
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist