Menšík potěšil české fandy v Umagu, před olympiádou zkompletoval čtvrtfinále na všech površích

24. 7., 22:52
Aktuality 4
ATP UMAG - Jakub Menšík (18) si na svém jediném přípravném turnaji před olympiádou zahraje minimálně tři zápasy. Na antuce v chorvatském Umagu neztratil set ani s druhým soupeřem, nasazeného Itala Luciana Darderiho (22) porazil 6:4, 6:3 a na okruhu ATP postoupil do čtvrtfinále již na všech třech površích. V boji o druhé semifinále ho čeká tchajwanský náhradník Chun Hin Tseng (22).
Profily hráčů
Jakub Menšík (© Profimedia)

Darderi – Menšík 4:6, 3:6

Jakub Menšík se po nezdarech na trávě a neúspěšném "výletu" do amerického Newportu úspěšně chystá na svou olympijskou premiéru. Jediný přípravný turnaj na antuce hraje v chorvatském Umagu, kde už vyhrál dva zápasy 2:0 na sety.

Po australském obhájci titulu Alexeii Popyrinovi našel recept i na pátého nasazeného Luciana Darderiho. O čtyři roky staršího italského antukáře, který v února v argentinské Córdobě získal premiérový titul a v žebříčku figuruje na 33. místě, porazil 6:4, 6:3.

V prvním setu sice osmnáctiletý Čech obratu z 1:3 na 5:3 podruhé přišel o podání, ale sadu vzápětí ukončil na returnu. Ve druhém dějství na servisu problémy neměl, získal po něm 20 z 26 fiftýnů a před hlučným publikem, v němž měli na pobřeží Jaderského moře početné zastoupení i čeští fanoušci, duel po hodině a půl ukončil. Do šatny ho doprovázelo skandování "Kuuba... Kuuba...".

81. hráč světového pořadí Menšík postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP potřetí v kariéře a poprvé na antuce. V únoru na tvrdém povrchu v Dauhá to dotáhl až o finále, před měsícem na trávě na Mallorce ho dál nepustil pozdější šampion Chilan Alejandro Tabilo.

O druhé semifinále na hlavním okruhu si zahraje ve čtvrtek pouhé dva dny před zahájením olympijského turnaje proti až 159. hráči Chun Hsin Tsengovi. Dvaadvacetiletý Tchajwanec sice na istrijském poloostrově neprošel kvalifikací, ale po odhlášení zraněného Dána Holgera Runeho byl jako lucky loser nasazen přímo do druhého kola a v něm dnes deklasoval 6:1, 6:0 italského veterána a šampiona z roku 2017 Fabia Fogniniho.

Výsledky turnaje ATP 250 v Umagu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Pe3k
Has Carlos Alcaraz Become an Unstoppable Force?

https://www.youtube.com/watch?v=RKzP0BWvIOo
Reagovat
lvicek
Kuba pekne, tak at se mu dari dal tady na turnaji i na OH ;).
Reagovat
baba
jen aby se nám neutavil, koukněte na Runeho, od 20 neustálá zranění a limity. Snad Kuba vše pořeší a hlavně rozumný přístup....Jinak moc fandím, taky se mi líbí
Reagovat
australan.tenis
Univerzál, talent od pána Boha. Chlapec jde ve šlépějích svého srbského idola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist