Menšík poprvé nadělil kanára a na olympijské generálce v Umagu postoupil do semifinále

25. 7., 19:53
Aktuality 14
ATP UMAG - Jakub Menšík (18) na antuce v chorvatském Umagu neztratil na svém jediném přípravném turnaji před olympiádou set ani se třetím soupeřem. Tchajwanského náhradníka Chun Hsin Tsenga (22) přehrál 6:0, 6:4, poprvé na okruhu ATP soupeři nadělil kanára a podruhé postoupil do semifinále. V něm se utká s wimbledonským semifinalistou Italem Lorenzem Musettim. O druhé místo ve finále se utkají Andrej Rubljov a Francesco Cerúndolo.
Jakub Menšík (© ATP Umag)

Menšík – Chun Hsin Tseng 6:0, 6:4

Jakub Menšík se po nezdarech na trávě a nepovedeném "výletu" do amerického Newportu úspěšně chystá na svou olympijskou premiéru. Jediný přípravný turnaj na antuce hraje v chorvatském Umagu, kde už vyhrál tři zápasy 2:0 na sety.

Po australském obhájci titulu Alexeii Popyrinovi a pátém nasazeném Italovi Lucianu Darderim nezaváhal ani v roli favorita. Až 159. hráče světa Chun Hsin Tsenga, který se do hlavní soutěže dostal jen díky odhlášení zraněného Dána Holgera Runeho a duel českým teenagerem si zajistil po deklasování zdravotně indisponovaného italského veterána Fabia Fogniniho, přehrál 6:0, 6:4.

Osmnáctiletý Čech do utkání vletěl jako uragán. V prvním setu ztratil po svém podání jen čtyři míčky, využil všechny tři brejkboly a po 26 minutách vyhrál 6:0. Kanára mezi dospělými soupeři nadělil potřetí v kariéře, poprvé však na turnaji vyšší kategorie než ITF.

Ve druhé sadě si sice vybral slabší chvilku a po ztrátě tří gamů v řadě prohrával 2:3, ale větší komplikace si nezpůsobil. K radosti českých fanoušků, kterých bylo na tribunách u Jaderského moře výrazně méně než ve středečním večerním programu, zvítězil hladce za hodinu a 20 minut.

81. hráč světového pořadí Menšík si čtvrtfinále na turnaj ATP zahrál potřetí v kariéře, poprvé na antuce a již na všech třech površích. poprvé na antuce. Do semifinále se prodral podruhé, v únoru na tvrdém povrchu v Dauhá prohrál až ve finále s Karenem Chačanovem.

O druhé semifinále na hlavním okruhu si na istrijském poloostrově, kde před třemi lety triumfoval Carlos Alcaraz a o rok později Jannik Sinner, zahraje v pátek pouhý dva den před zahájením olympijského turnaje v Paříži. Jeho soupeřem bude wimbledonský semifinalista Ital Lorenzo Musetti, s nímž se utká poprvé.

Světová sedmnáctka Musetti v nočním čtvrtfinále zdolal 5:7, 6:3, 6:0 srbského šampiona z roku 2019 Dušana Lajoviče.

Andrej Rubljov na antuce v Umagu přerušil sérii čtyř nečekaných porážek a po druhé výhře postoupil poprvé od květnového triumfu na Masters v Madridu do semifinále. S Maďarem Fábiánem Marozsánem ale musel otáčet nepříznivý vývoj, než zvítězil 5:7, 6:3, 6:2.

O finále si šampion z roku 2017 zahraje s Argentincem Franciscem Cerúndolem (H2H 1:1).

Výsledky turnaje ATP 250 v Umagu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Pe3k
Rafa se dozvěděl, že ho čeká ve druhém kole Djokovic a najednou je zraněný

https://www.sport.cz/clanek/olympiada-strach-o-nadala-v-parizi-nevim-jestli-bude-moct-hrat-priznava-kouc-5032585#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest249_dop_grouped_entities_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
Preview.lover
"Rubljov je v olympijské generálce v semifinále", je celkem zvláštní, že Rublev hraje na antuce, i když na OH nejede
Reagovat
frenkie57
No logiku to nemá,to je fakt.
Reagovat
alcaraz.dva
Logiku tato volba podle me ma. Kde jinde si po svych letosnich vykonech muze pokusit zvednout sebevedomi nez na svem oblibenem povrchu v Umagu, kde pred lety bral titul? Casu na pripravu na hard ma dost
Reagovat
hanz
No nevím, takticky to je na nic.. podobně to dělal Lehunda a pak vždycky končil na GS v prvním kole... a navíc vždycky prohrál ve finále toho turnaje...
Reagovat
darek.vrana
Vždycky? Kolikrát?
Reagovat
Trojchyba_Mat
Jednou
Reagovat
aape
Reagovat
australan.tenis
Mensikovic válí. Bravo.
Reagovat
Dobry-den
To není špatný. Kuba je na antuce lepší než na trávě.
Reagovat
Ondra979
je to dobry prislib, snad se bude darit i na olympiade. a na trave se jeste nauci, na to ma casu dost
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tráva mu zatím nevoní

SF pěkné! Zápas proti Lorenzovi by byl fajn
Reagovat
com
no tak nadelil kanara LL z konce druhe stovky, kterej hraje defakto jen na challengerech.. To sis z nej ted sednul na zadek
Reagovat
gocii
Tak jde hlavne o zapasy s popyrinem a Darderim, ktere zvladl ve dvou taky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist