Medinaová triumfovala ve Štrasburku

24. 5. 2008, 22:36
Aktuality 0
Španělka Anabel Medinaová-Garriguesová obhájila loňský triumf, ve Štrasburku vyhrála už potřetí a získala svůj celkově osmý titul v kariéře. Ve finále dnes porazila Slovinku Katarinu Srebotnikovou 4:6, 7:6 a 6:0, když jí pomohla dešťová přestávka na začátku druhého setu.

V posledním turnaji před Roland Garros potvrdila pětadvacetiletá Anabel Medinaová, že má v posledních týdnech skvělou formu. Začátkem května ji ještě první letošní finále nevyšlo, když podlehla ve Fezu Argentince Gisele Dulkové, ze Štrasburku si ale turnajovou trofej odvezla.

První set se zpočátku vyvíjel ve prospěch pozdější vítězky, Medinaová v něm vedla už 4:2. Následné 4 gemy a tím celý set ale získala Katarina Srebotniková. Za stavu 2:1 pro Srebotnikovou na začátku druhého dějství se na delší čas kvůli dešti nehrálo a tato pauza se mohla podepsat pod následující obrat v utkání.

Medinaová poté druhý set dovedla do tie-breaku, v jehož průběhu neustále vedla, a jenž také vyhrála. Poslední set se pak změnil v exhibici, Medinaová v něm nadělila soupeřce kanára.

Medinaová dnešní výhrou vyrovnala bilanci vzájemných zápasů na 3-3, přičemž na antuce zvýšila vedení na 3-1. Pro Slovinku Katarinu Srebotnikovou znamenal dnešní zápas první letošní finálovou účast.

Ve finále štrasburské čtyřhry zvítězil, druhý nasazený, ukrajinsko-čínský pár Perebijnisová, Jen C' nad turnajovou dvojicí č.1, tchajwanskými Chia-jung/Yung-jan, 6:4, 6:7 (3:7), 10:6.

WTA, Štrasburk:

Dvouhra - finále:
    Medinaová-Garriguesová (6-Šp.) - Srebotniková (5-Slovin.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:0. 
Čtyřhra - finále:
    Perebijnisová, Jen C' (2-Ukr./Čína) - Chuang Chia-jung, Chan Yung-jan (1-Tchaj-wan) 6:4, 6:7 (3:7), 10:6.

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist