McEnroe: Davis Cup se musí změnit

3. 3. 2008, 11:51
Aktuality 5
Se současnou podobou Davis Cupu není spokojený bývalý nejlepší hráč světa John McEnroe. Podle známého bouřliváka je "naprostý vtip", že organizátoři soutěže nedokáží zabránit nejlepším hráčům, aby Davis Cup ignorovali.
John McEnroe

McEnroeovo prohlášení přišlo pár týdnů poté, co v prvním letošním daviscupovém souboji už tradičně nenastoupil Roger Federer, co se omluvila i světová dvojka Rafael Nadal a co do Argentiny neodcestoval nejlepší Brit Andy Murray.

Podle americké legendy se formát Davis Cupu musí změnit. A nejen ten. Změnit se prý má také přístup hráčů k reprezentaci své země.

"Hráči to prostě berou tak, že se toho prostě nemusí účastnit. A ani za to nesklidí velkou kritiku," rozčiluje se McEnroe. "Místo toho hrají turnaje, kde dostávají absurdní peníze a tvrdí, že Davis Cup nezapadá do jejich programu. Jen Murrayho za to asi týden kritizovali, ale na to se zase zapomene. Je smutné, že to došlo tak daleko."

Podle McEnroea za to mohou organizátoři týmové soutěže, kteří prý nedrží krok s dobou. "To, že pořadatelé Davis Cupu na to ještě nereagovali a neudělali nějaké změny, je naprostý vtip. Je to neuvěřitelné," tvrdí tenista. "Podívejte se na nejlepší hráče. Z nich Davis Cup hraje sotva polovina," dodává McEnroe.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
McEnroe má naprostou pravdu.Dnes by tenisti jen hrabali hrachy, ale aby něco udělali pro fanoušky a obětovali dva, tři, maximálně čtyři víkendy v roce pro reprezentaci své země to už ne, to už jim hrozně brání v kariéře.Měli by se nad sebou zamyslet,hlavně nad svým charakterem.Ještě,že my máme Berdycha se Štěpánkem, kteří s reprezentací své země nemají problém, stejně jako například Američané,takže jen tak dál hoši a vzhůru pro Davis cup!!
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto souhlasim s mcEnroeam....je to ostuda a hanba nejlepsich svetovych hracu..na konte miliony dolaru a nejsou schopni si ve svem kalendari najit 14dni z roku na reprezentaci sve zeme...stydte se...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, taky s McEnroem do puntíku souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
a co?není to jejich povinost.já bych taky radši jezdil na dotovanější turnaje než reprezentoval a hlavně česko kde je kaderka ten do toho umí jenom kecat a činy nikde.je jak košťál ve fotbale a nějaký McEnroe ať s reprezentuje sám když chce a nekritizuje šedivec jeden :-((
Reagovat
smazaný uživatel
a radím, aby kdo tomu nerozumí do toho nekecal a aby nebyl připouštěn k internetu !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist