Mayerovi se odveta povedla, Štěpánek v Záhřebu dohrál

2. 2. 2011, 14:01
Aktuality 4
Radek Štěpánek se ani v Záhřebu nepodívá do třetího kola. Český tenista, kterému se od turnaje v Brisbane příliš nedaří, dnes v chorvatské metropoli nestačil na Němce Floriana Mayera. Z turnaje tak vypadl i poslední český zástupce.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Právě Floriana Mayera přitom Radek Štěpánek už letos porazil. Bylo to v Brisbane, kde český tenista došel až do semifinále. Od té doby ale karvinský rodák hledá formu, kterou nenašel ani v Záhřebu.

Zatímco v Austrálii Štěpánek svého německého soupeře bez větších problémů ve dvou setech přehrál, dnes se dvaatřicetiletému českému reprezentantovi nepodařilo o pět let mladšího soupeře zastavit. Štěpánek v úvodním setu doplatil na špatné proměňování brejkbolů: těch si sice vypracoval pět, ale Mayerovi se podařilo všechny odvrátit. Protože ani německý hráč neprolomil podání svého protivníka, přišel na řadu tie-break, ve kterém uspěl Mayer.

Ten v následujícím setu zahrozil už ve třetím gamu, kdy konečně brejknul Štěpánkovo podání. Z toho už se český hráč nevzpamatoval, naopak ještě jednou přišel o servis a po necelé hodině a tři čtvrtě prohrál 6-7 3-6.

Po postupu do semifinále hned v úvodním turnaji sezony tak Štěpánek prohrál třetí z pěti zápasů. Mayer nad bývalým hráčem z elitní desítky světového žebříčku zvítězil podruhé v kariéře. Poprvé to bylo před sedmi lety na antuce v portugalském Estorilu.

Za třetím titulem v řadě vykročil domácí favoriot Marin Čilič. V úvodu utkání s Rusem Igorem Kunicynem sice jako první ztratil podání, manko však dokázal smazat a nakonec přemožitele Jaroslava Pospíšila porazil 7-6 6-2. Nyní ho čeká Němec Mayer

 

Výsledky - Záhřeb (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Marčenko (Ukr.) - Lajovič (Srb.) 7:5, 6:2.
Clément (Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 6:4, 6:3. 

2. kolo:
Mayer (5-Něm.) - Štěpánek (ČR) 7:6 (7:3), 6:3, Čilič (1-Chorv.) - Kunicyn (Rus.) 7:6 (7:3), 6:2, García-Lopez (3-Šp.) - Lacko (SR) 6:1, 2:6, 6:2, Berrer (8-Něm.) - Kavčič (Slovin.) 6:4, 6:1. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý, Štěpánek (ČR) - Kohlmann, Petzschner (4-Něm.) 4:6, 7:6 (7:3), 10:6

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mně by moc zajímalo, kdo mu navrhuje ty dresy...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo Radkuv odev obcas vypada jak z prelomu 80 a 90 let.:))... ale jak vime Radek ma modu rad, takze ty dresy budou asi v jeho rezii:))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že firma ALEA se svou poslední kolekcí(ne, že by to bylo někdy lepší, ale tohle je fakt špatné :-) ) podepisuje na nevalné Štěpánkově formě. V tomhle já jít někde hrát mezi lidi, to ten zápas raději skrečuju. Štěpánek se prostyděl alespoň do druhého kola :-), klobouk dolů a příště na cestu vzhůru žebříčkem dvouher, něco míň drastického na sebe. Paní Štěpánková, zakročte přeci !!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Paní Štěpánková mě fakt pobavila:)))... leč asi má někdo rád 80´s a jak se říká "proti gustu žádný dišputát"...:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist