Mauresmová vzdala, ve finále je Bartoliová s Azarenkovou

9. 1. 2009, 08:57
Aktuality 0
WTA BRISBANE - Amelie Mauresmová, jež ve středu odehrála svůj nejdelší zápas kariéry a včera vyřadila nasazenou jedničku Ivanovičovou, dnes v semifinále podniku v Brisbane za stavu 0-4 vzdala. Do finále tak pustila další Francouzku Marion Bartoliovou, kterou čeká Běloruska Azarenková.
Amelie Mauresmová

Amelie Mauresmová si v Brisbane pochvalovala, že po dvou matných sezonách s novým trenérem Hugem Lecoqem zapracovala na servisu i na dalších prvcích své hry. "Je to dobrý začátek, ale je to jenom první týden," řekla Mauresmová po postupu do semifinále.To však ještě netušila, že ji v boji o postup do finále zradí zdraví.

V pátém vzájemném střetnutí s krajankou Marion Bartoliovou totiž prohrála čtyři úvodní gamy utkání a kvůli bolestem zad vzdala.

"Ačkoliv je to zklamání a není to příjemné zakončení turnaje, domnívám se, že rozumější je být stoprocentně připravená do Melbourne," věří Mauresmová. "Doufám, že to není tak zlé a že můžu být na Australian Open připravena. Mám ještě devět dní," dodala.

Bartoliová si připsala první "výhru" nad Mauresmovou a může ve svém osmém finále usilovat o čtvrtý titul. Všechny předchozí získala už v roce 2006.

Turnajovou trojku v sobotním finále čeká druhá nasazená Victoria Azarenková. Devatenáctiletá tenistka dnes nezaváhala se Sarou Erraniovou, které povolila uhrát pouhé čtyři gamy. Talentovaná Běloruska si vypracovala devět brejkbolů, z nichž hned devět využila.

Azarenková bude ve svém již pátém finále na okruhu WTA usilovat o premiérový titul. Bartoliovou v jediném vzájemném duelu na Australian open 2007 porazila 7-5 6-0. Vítězka získá šek na 37.000 dolarů.

Článek průběžně aktualizujeme.

WTA BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (2-Běl.) - Erraniová (It.) 6-3 6-1
Bartoliová (3-Fr.) - Mauresmová (5-Fr.) 4-0 skreč M.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist