Máme se s Kájou fajn, spory jsou pasé, řekla Strýcová o Plíškové

6. 2. 2018, 21:30
Aktuality 17
Na podzim Barbora Strýcová těžce snášela způsob, jakým její trenér Tomáš Krupa odešel ke Karolíně Plíškové. Vzájemné spory jsou ale zažehnány a obě české hráčky se chystají na víkendový zápas 1. kola Fed Cupu proti Švýcarsku v pražské O2 areně. Dnes dopoledne si v libeňské hale společně zahrály a Strýcová vyhrála tréninkový set.
B. Strýcová (© Česká sportovní)

"To nejde počítat jako zápas. Je to prostě trénink a my jsme si každá zkoušely nějaké věci. To bych vůbec nebrala jako vážnou věc," řekla novinářům Strýcová. "Nemáme to v trénincích tak, že teď musím vyhrát, abych byla v nominaci. Tak to není a necháváme to na kapitánovi. Já jsem ready na všechno," doplnila jednatřicetiletá hráčka.

Mezi ní a Plíškovou už prý žádné neshody nepanují. "Už je to pasé. Myslím, že už ani nemá smysl se o tom bavit, protože tohle téma už je vyřešené. A máme se s Kájou fajn. Atmosféra v týmu je skvělá, všechno je v pohodě," řekla Strýcová s úsměvem.

Český fedcupový tým se poprvé od finále v roce 2015 proti Rusku sešel v nejsilnějším možném složení a kapitán Petr Pála tak bude mít složité rozhodování, koho nasadit.

"Je to úžasné, je cítit, že každá z nás chce Fed Cup hrát. Je hrozně hezké, že takhle malá země má tolik hráček. A necháme to na kapitánovi, ať si láme hlavu on. Ať ji má klidně zamotanou," usmála se světová pětadvacítka, která je žebříčkově českou trojkou za Plíškovou a čerstvou vítězkou turnaje v Petrohradu Petrou Kvitovou.

Fed Cup hraje ze současného týmu nejdéle, debutovala již téměř před 16 lety proti Kanadě. "Vzpomínám si na to, jako by to bylo včera. Vzpomínám si normálně, co bylo každý den. Kapitán byl pan Kukal, chodili jsme hrát basket. Rozcvička pana Kukala nás zmrtvila tak, že jsme se ve čtvrtek všechny nemohly hýbat. To jsou momenty z těch Fed Cupů, na které nikdy nezapomenu," uvedla Strýcová.

V prosinci angažovala kouče Davida Kotyzu, který dříve trénoval Plíškovou i Kvitovou, a zatím si spolupráci nemůže vynachválit. "Hrozně mě to baví, myslím, že to baví i jeho. Doufám, že to takhle bude pokračovat. Pracujeme spíš na detailech, ne nějaké velké novinky. Pro mě je hrozně důležité zdraví, abych vydržela tréninky a mohli jsme pracovat na malých věcech. Asi už se nenaučím třeba nový servis," uvedla Strýcová.

Na úvod sezony v Austrálii se jí dařilo, v Melbourne vypadla v osmifinále po třísetové bitvě s Plíškovou. "Cítím se dobře. Nebyl to jen ten zápas s Kájou, i ty zápasy předtím mě motivují, abych na sobě mohla pracovat dál a odstraňovat chyby. Cíl je probojovat se do dvacítky, ale to je hrozně moc vyhraných zápasů. Ty cíle mám, je to pro mě motivace. Ale jak jsem říkala - nejdůležitější je zůstat zdravá. Už nejsem dvacetiletá holka, o tělo se musím starat, abych mohla dobře trénovat," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
peggy
U pani Srycove mne problemy neprekvapuji.
Reagovat
Mayo
O 2 dni ZOH
Reagovat
tommr
asi myslíš ZPH?
Reagovat
Mayo
Tiež sa tešíš?
Reagovat
Frick
1) Kvitová, Siniaková, Krejčíková, Martincová
2) Plíšková Ka., Plíšková Kr., Vondroušová, Hlaváčková
3) Šafářová, Strýcová, Allertová, Bouzková

Věřim, že všechny tyhle týmy by měly šanci Švýcarky porazit.
Reagovat
Frick
No, jasně :o)
Reagovat
Frick
Ale ne - fakt je to k nasr... tady nevíme, jakou dát dříve a loni v dubnu jsme byly úplně ztracený.
Reagovat
FulnekUltras
už v FC ani jinde rozhodně neuvidíme. Ale vzpomínky zůstávají hezké... ;)
Reagovat
Chrenda
No to je ale volovina. Proč jako? To je fakt k smíchu, tyhle konstrukce.
Reagovat
aligo
to nezní moc pohodově :DDD
Reagovat
Padme
Že jí Kotyza víc sedí nebo je Karolína nespokojená s Krupou :)) nebo říká to, co se od ní čeká... A nebo se přes to už doopravdy přenesla;)
Reagovat
aligo
nebo nebo nebo
Reagovat
Torn
Já si spíš myslim, že pochopila, že Kája s ní jednala dost férově, i když i jí to tak nepřišlo. Říkala to v rozhovoru i Andrea, že není běžné tohle říkat někomu osobně, že max. přes SMSku, že to takhle na WTA nechodí, nějaké kamarádské jednání atd.
Reagovat
Enterprise
Tak úplně 100 % férové to zase nebylo, když přihlédnu k tomu, že to byly kamarádky, ale zrovna u Báry bych čekal, že to přejde bez velkých řečí, když něco podobného provedla před pár lety Kláře Koukalové.
Reagovat
Torn
No do vztahu jim nevidíme, každopádně mne to u Báry až tak nepřekvapilo, ona je taková trochu káže vodu a sama pije víno. Ona má takovou povahu, cítí se dotčena atd. To spíš ostatní holky bych řekl, že to tak nehrotí.
Reagovat
Fandina
Já bych spíš řekla, že Kája je dost odvážná, když za ní šla jí říct, že jí přebrala trenéra.

Nedovedu si představit, že bych šla třeba za svou kamarádkou a řekla jí, že její zaměstnankyni jsem jí přebrala.
Reagovat
Torn
A ted si představ, že bys šla za Bárou. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist