Mám určitě na víc, to je bez debat. Měla jsem velké nervy, uznala Kvitová

6. 2. 2016, 19:02
Aktuality 68
Stažená a bez herního sebevědomí nedokázala Petra Kvitová předvést svůj tenis. Mám určitě na víc, to je bez debat, řekla světová devítka po dnešní nečekané prohře v Kluži s Monicou Niculescuovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Světová devítka Kvitová nastoupila na dvorec po vydřené výhře Karolíny Plíškové nad třetí hráčkou žebříčku Simonou Halepovou. Proti Niculescuové se nedokázala vyrovnat s neortodoxním čopovaným forhendem a prohrála 3-6 4-6. "Výhra Karolíny pro mě překvapením není, ale já velkým překvapením jsem," glosovala dvojnásobná vítězka Wimbledonu první den v Kluži.

Proti 37. hráčce světa se na Kvitové projevila nerozehranost z úvodu sezony. Na turnaji v čínském Shenzhenu po prvním setu kvůli střevním problémům odstoupila a na Australian Open vypadla již ve 2. kole. "Měla jsem z toho nervy, že jsem letos nic nenahrála. Cítila jsem se stažená a nevěděla, co od sebe čekat," řekla pětadvacetiletá Kvitová.

Na začátku zápasu bývá obvykle nervózní, ale časem se uvolní a rozehraje. Tentokrát se to nestalo. "Ve druhém setu jsem se cítila trošku líp, ale moc mě to nepustilo a ona mi ani moc nepomohla. Pořád hrála hodně solidně a já jsem bohužel zkazila některé míče, které jsem mohla zahrát líp."

Na Kvitové bylo vidět, že jí chybí herní sebevědomí. "Myslím, že jo," přikývla a s nadějí doplnila: "Ale myslím, že to jednou přejde. Fyzicky se cítím dobře, všechno bylo o nervech. Poslední dva týdny jsem dobře trénovala, v trénincích bylo všechno fajn, teď to jenom potřebuju převést do zápasů."

Z nepříjemných čopovaných forhendů často posílala míče do sítě či do autu. Přitom byla na styl Rumunky připravená, v součtu s pomalým dvorcem ale měla často velmi špatné časován úderů. "Stavěla jsem se k úderům dobře, ale moc brzo. Povrch to vlastně vzal, zastavil míč a už jsem to měla moc před sebou," vysvětlovala.

Na kurtu místy působila odevzdaně. U fanoušků si tak často vyslouží přísné komentáře, že nebojuje. "V sobě s nervy bojuju a potřebuju s tím něco udělat, takže se snažím tak nějak trochu uvolnit a možná proto to vypadá, jak to vypadá," uvažovala Kvitová.

V neděli v poledne českého času by Kvitová měla nastoupit proti Halepové a bojovat v utkání poražených. "Obecně si myslím, že to bude trochu příjemnější, protože dneska asi taky neodehrála úplně nejlepší tenis. Se Simonou obě budeme chtít přinést ten bod a bude to náročný zápas," dodala česká jednička.

Komentáře

68
Přidat komentář
r176
Ne bohužel nemáš momentálně na víc :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová má obrovský štěstí že na světě je momentálně jen 8 lepších hráček protože jinak by byla ve druhé stovce!!!
Reagovat
blixa
Hmm, tak tomu říkám železná logika :D Serena má ohromné štěstí , že na světě je momentálně jen 0 lepších hráček, protože jinak by byla stěží ve třetí ! ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
říká ti něco slovo IRONIE???
Reagovat
blixa
Jo, ale ten tvůj příspěvek ironii nějak nenaznačuje. Ale možná už jsem otupen přílivem blábolů místních de.mentů ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu,taky mě z těchto internetových wimbledonských vítězů bolí hlava..mě taky strašně štve že se jí nedaří ale nebudu do ní tepat.Já sem narážel na to že když prohraje Petra tak obrovská panika a spousta debi*lních keců že nemá co dělat v TOP 10.Jenže ony prohrávají i jiný dobrý hráčky,jinak by logicky nemahla být tak vysoko,body se jak známo počítají všem stejně))).Vždyt kde jsou hráčky který nedávno byly v 10??Erraniová,Stosurová,Bouchardová,Wozniacká???
Reagovat
Labi
klasika, jední poukazují na to jak je marná, druzí vyzdvihují to co už bylo...fakt je ten že sní to vždycky bylo nahoru zase dolů, bohužel teď to je spíše už jenom dolů, když pomineme pár zápasu ve FED Cupu, která asi taky brzo vezmou za své
Reagovat
vrabejka
To si neměl říkat. Zdejší ultras ti řeknou vždyť udělala titul z New Havenu a 1/4 UO! :D
Reagovat
Lunej..
Mluvíš z cesty. Labi nepíše nic nového, asi ti ušlo, že normální fandové, až na pár výjimek, vědí, jak Petra hraje a nehroutí se z toho, že prohraje, je to jen člověk. A já sleduju tenis pro zábavu, ne jako někdo, kdo radostně buší do klávesnice, když se nedaří tomu, komu nefandí. Takže ultratrolls, s tebou v čele, jsou tu určitě početnější než fandové Petry.
Reagovat
vrabejka
Zase vymluvy místo nápravy situace, co můžeme od Kvitove taky čekat že.
Reagovat
Lunej..
Ty zase trollujes, co taky muzeme od tebe cekat ze.
Reagovat
vrabejka
ale no tak Kvitova tohle říká po každém vypadnutí z GS. Místo aby to vzala na sebe přiznala že za to může ona a že to bude chtít napravit. I tohle mě na ní štve.
Reagovat
LukasH
A ona nekde rika, ze za to nemuze? Vymluvy by byly, pokud by rikala treba, ze atmosfera byla spatna, souperka moc kricela, rozhodci ji napomenul atd. Ona rikay ze ji chybi zapasova praxe a bojuje s nervy. Co z toho je vymluva? To je zhodnoceni stavu...
Reagovat
vrabejka
Že tohle říká Vzdycky
Reagovat
Lunej..
Ty taky rikas porad to same, tak jdi prikladem a zjednej si napravu.
Reagovat
George_Renel
Buďto se nauč číst nebo se raději vrať k plotně vařit nedělní oběd.
Reagovat
smazaný uživatel
Vrabejka je muž. :D
Reagovat
George_Renel
Jak už jsem psal. Tak ať si dá mužskej nick. Píše jak ženská od plotny co kouká na "Sama doma"....
Reagovat
bIbec
muž nemůže vařit oběd? :-O
Reagovat
Lunej..
A koukat na Sama doma? :D
Reagovat
pauloX
mimo hernej pohody rozchod z trenerom a aj tak hrala,ani to inak skoncit nemohlo,,asi tam nemate nikoho ineho
Reagovat
Michaelus
Neuvěřitelné, jak se tady objevují neznámé nicky s ubohou snahou kopnout si.
Reagovat
pauloX
pisem len to co ostatni nemala hrat,neurazam ju tak pohov
Reagovat
George_Renel
Ostatní taky psali, že nemá hrát Plíšková....
Reagovat
PetaM
Máme tady spoustu hráčů a hráček s plnou hubou keců. Samozřejmě mají nejlepší FH, BH, servis, voleje, práci nohou, smeče a teda psychika je u nich na nejlepší úrovni. Problém je ale v tom, že sedí za televizí/PC s pupkem. Takže nemůžou nic dokázat, i když jsou na té nejlepší .. "úrovni" ...
Reagovat
pauloX
pisem len že momentalne je podla mna Strycova v lepsej pohode na Kvitovu toho bolo v poslednej dobe vela to je vse ,tak neviem aky expert za pc
Reagovat
smazaný uživatel
Ty víš jak jsem to myslel:-)
Reagovat
FulnekUltras
Herní styl soupeřky oproti Monice přece jen poněkud ;) stravitelnější - a Barča nebo Denisa by patrně neměly šanci vůbec. Dneska se bohužel sečetly všechny nejhorší vlivy, které na Peťu v poslední době působí a je otázka, jestli aspoň s některými z nich dokáže v dohledném čase něco udělat. Přiznávám, že jsem to po prvním setu při pohledu na zoufalou selku ;) zabalil, což se mi už dlouho nestalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Bára nedávno přejela Muguruzu a ted by neměla šanci?? Denisa loni Halepovou taky vyučila v nádherném zápase a teď nemá šanci??
Reagovat
FulnekUltras
U Denisy opravdu otázka, jak by takhle důležitý zápas zvládla psychicky. Barča dejme tomu, no... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano oba bo Petra je totální propadák bože tak tupě prece nesmí hrát hráčka top ten!!ona tam nemá co dělat má ti přenechat jiným nelabilnim hračkám!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Kvitová prohrála a měla hrát Plíšková oba ty zápasy.
Reagovat
VlS
Vůbec tam mohla jet Kája sama a odehrát sama všechno, včetně debla. Chuck by to taky dokázal :-))
Reagovat
smazaný uživatel
přesně! ale kdo tam musel táhnout i ty další tři...Pála ven! ;-))
Reagovat
VlS
A co to stálo peněz, přitom sama tam mohla letět ultralajtem za pár kaček, nebo jet vlakem.
Reagovat
Frick
Stopem. Určitě by jí nějaký osamělý a sexuálně abstinující rumunský nebo moldavský TIRák rád vzal.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože jak vidím ten její ztrapeny gesicht tak mám na ní nervy proc ten pála ji vůbec staví nechapu. Petro ty nepatris do top ten pěkně po lehoucku odcestuj do top 30 tam ti to bude sluset daleko vic s těmito výkony nepatris ani do reprezentace.proč ten pala nepostavil strycovou??uz nikdy nebude nejlepší hlava ji to nepobere to víme všichni jen málo lidí to dokáže na portálu přiznat vidte:-)vyhrála 2x Wimbledon dobře ten druhy ji vlastně spadl do klína poněvadž nedorazila pořádnou tenistku top!!takže druhy titul je vlastně taková haluz'-)a vidno když už nejde ani fed cup to je na povazenou tam Petra vždy excelovala! Teď už neporadi ani to:-(je s ní tenisový amen.
Reagovat
misa
Nechci rýpat, ale Petra je v top 30 už teď :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád doufám, že se něco zlomí a zase to bude ta skvělá Petra :-) dneska sice prohrála, ale nikdo už jí nemůže vzít výhry předtím a to co dokázala! Navíc nebýt jí, tak by žádný výhry Fed Cupu být ani nemuseli, nebo rozhodně ne takový!
Reagovat
bIbec
W/L last 15 matches - Kvitova: 5-10 - Halep: 6-9
Reagovat
smazaný uživatel
U Petry je to 6:9. Pokud nebudeme počítat tu skreč.
Reagovat
lars
nechapu , proc tu maji stary. foto asi z lonske sezony
Reagovat
Dobry-den
Proboha z čeho asi tak mohla mít nervy? Vždyť výhru už od ní snad nikdo čekat nemohl...
Reagovat
mikimaus321
podle mě Kvitová e v prdeli měli tam dát Strýcovou
Reagovat
lars
Ty jsi zrejme jeste dal nez v pr*deli - ve strevu a asi jsi to jeste nestravil, kdyz se absence Bary proti Halep vysvetlovala v diskusi pod
http://www.tenisportal.cz/zpravy/fed-cup-pliskova-poprve-prehrala-halepovou-kvitova-selhala-padla-s-niculescuovou-17854/
Reagovat
lars
* dnesni absence Bary proti Niculescu
Reagovat
Pedronegro
myši by měly jen kvičet nebo mlčet :)
Reagovat
VlS
Bacha, zavoláme na tebe Toma a Pluta
Reagovat
janek_da
Je to tak u nás se úspěch neodpouští. Jenom se musí počkat na správný okamžik, kdy si kopnout. ============

Ještě ji asi i nakonec přijmu do svého elitního klubu.
Reagovat
Fandina
Asi máš pravdu. Vždycky když prohraje a je momentálně nejúspěšnější českou tenistkou, tak přijde nejvíc reakcí, které si do ní kopnou. U nikoho jiného jsem to tady tak nezaregistrovala.
Reagovat
Meceon
asi toho popdle některých lidí udělala pro český tenis málo...prostě stane se...tenhle zápas nevyšel no
Reagovat
ta-dah
:-)uz nekolikrat jsem premyslela, proc ji tam nemas. Dnesek te mohl definitivne presvedcit, no a pokud jeste ne, rozhodne se te myslenky nezbavuj:-)))
Reagovat
VlS
Myslíš, že by neměl prošvihnout příležitost?
Reagovat
ta-dah
:)vidim to naprosto jednoznacne, osobne bych nevahala ani okamzik..., jenze do elitniho klubu prijima janekda, ze:-)
Reagovat
smazaný uživatel
janecku, Petru neber, ty musis mit "jistotu".. ;-)
Reagovat
Roger_Federer
To rozhodne, Petra je moje top zlata "slipka".
Od prohry z Kumkhum AO 14 mam u ni 68% spravny cuch..:).
Ta do tvojeho tymu proste patri.
Reagovat
janek_da
tak to moje taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
..je mi to líto, ale proti Halep nemáš Petro šanci...s takovým tenisem fakt ne :-( je to škoda, neměla jsi vyhazovat Kotyzu..teď se ti to bude bohužel vracet ve zlém...Good Luck Petro :-)
Reagovat
Nola
co sa deje? strasna tragedia... Petra si dovolila prehrat... na vitazov FC a DC si pamataju krajiny, ktorých tenisti/ky mali tu cest zdvihnut trofej nad hlavou...vitazov GS si pamata cely svet
Reagovat
smazaný uživatel
zvažoval jsem, že její prohru zažaluju u ústavního soudu, to přece musí být protiústavní takhle ničit iqeho a spol...
Reagovat
VlS
Já bych se obrátil do Strassburgu k soudu pro lidská práva, u nás nevím jak by to dopadlo, co víš jak Huml ovlivnil stranického kolegu Rychetského :-)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že DC a FED jsou jiné soutěže, je to kolektivní, ale zase ten, kdo se zajímá o tenis, tak o tom ví, kdo, které země jsou v tom dobré. A ten, kdo se o tenis nezajímá, tak GS vítěze také nezaznamená, stejné jako DC a FEDy. Něco jiného je Wimbledon a osoby v tenisu velmi úspěšné, ty potom dovedou vyjmenovat i ti, kdo nesledují tenis, ale ví, kdo je v něm nejlepší. Globální hvězdy u kluků a u holek a těch je pár.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi takhle - kdo se zajímá o tenis, toho zajímají i výsledky týmových soutěží. Koho nezajímají výsledky týmových soutěží, ten se nezajímá o tenis.
Reagovat
Nola
iste :D nebudem tvrdit, ze si par zapasov FC/DC necham ujst, ale uspech/neuspech nezavisi od vykonu jednotlivca, tenis je individualny sport a vyhra kolektivu je iba bonusom v uspesnej kariere tenistu....
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť nikdo nepopírá, že GS jsou nejvíc. Ale týmové soutěže se přece nedají úplně ignorovat.
Reagovat
Fandina
já ti věřím, že jsi chtěla vyhrát, obvzlášť když jak píšeš se ti letos ještě nec moc nepovedlo. Tak už nebuď svázaná, zítra Halep, favoritkou je ona, tak držím palce a vyhraj to. Peti pojď!
Reagovat
peggy
Kazdy ma nekdy slabou chvili,nekdo jednou,jiny dlouhodobe.Snad Rumunky prekvapi.
Reagovat
facom
.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist