Mám lepší reflex, cítí po nové kondiční přípravě Kvitová

19. 12. 2014, 16:30
Aktuality 1
Čtrnáct dnů kondiční přípravy pod vedením nového muže v týmu Alexe Stobera má za sebou Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka cítí, že má krátce před novou sezonou lepší reflex, a oceňuje, že Stober spojuje kondiční přípravu s fyzioterapií a má trénink promyšlený.
Profily hráčů
Petra Kvitová při tréninku (© Facebook P. K.)

Čtvrtá hráčka světa trénovala pod vedením Stobera, který dříve pracoval třeba s Číňankou Na Li, dva týdny v kuse a pracovala čtyři až hodin pět denně. "Příprava byla vydatná, ale neřekla bych, že nejtěžší nebo drsná," řekla dnes Kvitová novinářům.

Vítězka 14 turnajů měla dojem, že udělala kus práce a posunula se dopředu. "Myslím, že mám trošku lepší reflex. Rychleji vystartuju na míč a netrvá mi to takovou dobu," uvedla konkrétně, v čem na sobě vidí největší zlepšení.

Zpočátku fyzické přípravy byla hodně unavená. "První dny byly opravdu těžké. Měla jsem svalovici a ráno mi vždy trvalo, než jsem to rozhýbala," řekla Kvitová. V tu chvíli ocenila schopnosti Stobera-fyzioterapeuta. "Na konci dne mi dával masáž. Hledal mini zranění, aby to nepřerostlo v něco většího a to mi umožnilo, že jsem vždy každý další den do toho mohla jít na plný pecky," řekl trojnásobná vítězka Fed Cupu.

Stober zavedl do tréninku nové prvky při posilování břišních svalů a zad. "Není to ale nic z vesmíru. Má to hodně promyšlené a ví, co kdy zapojit,"podotkla Kvitová. Hodně běhala a trávila dny v posilovně. "Všechny svaly jsem hodně posílila. Můžu mít rozsáhlejší pohyb u podání a možná mi servis víc letí," uvažovala.

Se Stoberem si sedla i povahově. "Má podobný humor. Není to typický Němec a snadno mě přečte, což je vzhledem k přípravě taky dobře."

Poprvé si kondici ověřila tento týden v extralize. Ve třech zápasech neztratila proti soupeřkám z druhé stovky žebříčku ani set, i když dnes ve finále proti Barboře Krejčíkové už se cítila unaveně a málem o sadu přišla. "Zápas je vždycky lepší než trénink," řekla Kvitová.

V nadcházejících dnech rodačku z Fulneku čekají dvě společenské akce - vyhlášení tenisové ankety Kanár roku a pak Sportovec roku. "Už mám i vybrané šaty, na každou příležitost jiné, samozřejmě," usmála se. Dál ale bude ladit především tenis. Už 30. prosince odletí do čínského Šen-čenu, kde začne novou sezonu.

pva, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist