Macháč úvodní letošní zápas na trávě prohrál, Sinner zvládl první duel v roli světové jedničky

18. 6., 13:17
Aktuality 12
ATP HALLE - Tomáš Macháč (23) nestačil na turnaji v Halle na Arthura Filse (20) a první letošní zápas na trávě prohrál 4:6, 4:6. Rodák z Berouna tak nezvládl ani druhé utkání v hlavních soutěžích na nejvyšší tour na tomto povrchu. Jannik Sinner (22) byl jediný míček od manka setu a brejku, ale nakonec Tallona Griekspoora (27) přehrál 6:7, 6:3, 6:2 a svůj premiérový duel v roli světové jedničky vyhrál.
Macháč v Halle nestačil na Filse. (@Profimedia)

Fils – Macháč 6:4, 6:4

Tomáš Macháč prohrál první letošní zápas na trávě ve dvou setech s žebříčkovým sousedem Arthurem Filsem a kariérní bilanci na tomto povrchu si zhoršil na 5:5.

Macháč začal první vzájemný duel ziskem podání soupeře a dostal se do vedení 3:0. Náskok však neudržel. Od té chvíle uhrál na příjmu do konce setu už jen dva fiftýny, v pátém a devátém gamu ztratil servis a agresivně hrající Fils získal první sadu.

Na začátku druhého dějství odvrátil Macháč tři brejkboly. Další šanci soupeře ovšem zlikvidovat nedokázal a jeden ztracený servis rozhodl.

Dvacetiletý Francouz slaví svou největší výhru na travnatých površích a o první čtvrtfinále na tomto povrchu si zahraje s domácím Dominikem Köpferem.

 

Sinner – Griekspoor 6:7, 6:3, 6:2

Jannik Sinner získal na lednovém Australian Open svůj první grandslamový titul a postup do semifinále nedávného French Open mu stačil na premiérový posun na post světové jedničky. První italský lídr žebříčku ATP odehrál na trávě v Halle svůj premiérový zápas v nové roli a s Tallonem Griekspoorem měl v úvodní půlce utkání velké potíže.

Ve svém prvním letošním duelu na nejrychlejším povrchu ztratil úvodní set poměrem 8:10 v tie-breaku, přestože ve zkrácené hře vedl 5:1 a také měl dva setboly v řadě. Do kritické situace se dostal ve druhé sadě za stavu 2:2, kdy na vlastním servisu prohrával 0:40. Nepříznivý vývoj však otočil a od té chvíle už proti nebezpečnému Nizozemci, jehož porazil i v pátém vzájemném souboji, dominoval.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Šampion tří letošních turnajů se bude řadit na blížícím se Wimbledonu k největším favoritům na titul, přestože na travnatých dvorcích ještě nikdy nehrál finále. Letos vyhrál 34 z 37 duelů, už po skončení loňského US Open prožívá nejlepší období kariéry a na každé letošní akci, kterou dohrál, postoupil alespoň do semifinále.

O účast ve čtvrtfinále a zároveň vyrovnání osobního maxima a loňského výsledku na pažitu v Halle bude usilovat proti Fábiánovi Marozsánovi. S maďarským tenistou se dosud utkal pouze před šesti lety na podniku ITF a prohrál ve třech setech.


Výsledky turnaje ATP 500 v Halle

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
lvicek
Jsem se chtela podivat na ty trenky, jak tu vsichni komentujete, a video ve clanku mi nejde pustit... Ted mi to neda spat .
Reagovat
Tomas_Smid_fan
chápu, představy jsou skoro vždy divočejší než realita.smile
Reagovat
Petr_Fisk
O nic jsi nepřišla.
Rozdíl v cm byl malý, barva nevýrazná.
Reagovat
australan.tenis
Sinner je real deal.
Reagovat
Dobry-den
Výprask i ve čtyřhře.

A já doufal, že by tráva Tomášovi mohla sedět.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak soupeři patří do deblové špičky...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tomáš si nestačil zvyknout na dlouhý trenky a nakonec ani na trávu...
Reagovat
Krisboy
Proč si vyměnil trenky? Neměl si kde vyprat?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to divný...

Ale dějou se další podivný věci - Pomůckář nastoupil zcela bez pomůcek, včetně potítek a zkosil favorita. Tomovi se změna moc nepovedla. To nejde dělat takový unáhlený rozhodnutí, když je za rohem vrchol sezóny. Co to má za tým?
Reagovat
frenkie57
Kdo je Pomůckář?
Reagovat
Krisboy
Trošku jsem pátral a myslím, že by to mohl být Raonic.
Reagovat
annah
Proč se Raonicovi říká Pomůckář? Nosil na kurt nějaké neobvyklé pomůcky?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist