Macháč uhrál ve svém prvním osmifinále na grandslamech jen šest gamů, po výprasku od Drapera končí

2. 9., 20:33
Aktuality 37
US OPEN - Tomáš Macháč (23) asi nebude na své premiérové osmifinále na grandslamových turnajích vzpomínat v dobrém. Poslední Čech v mužské dvouhře totiž v této fázi na US Open schytal výprask 3:6, 1:6, 2:6 od Jacka Drapera (22), s nímž vyhrál všechny tři předchozí souboje. Britský mladík ve svém prvním čtvrtfinále na majorech vyzve Alexe de Minaura (25), nebo Jordana Thompsona (30).
Tomáš Macháč své první osmifinále na majorech jasně prohrál (© ČTK / AP / Julia Nikhinson)

Draper – Macháč 6:3, 6:1, 6:2

Tomáš Macháč porazil na letošním US Open bez ztráty setu Fabia Fogniniho, nasazenou šestnáctku a domácího favorita Sebastiana Kordu i bývalou světovou sedmičku Davida Goffina a postupem do osmifinále vylepšil své maximum na podnicích velké čtyřky. V souboji o čtvrtfinále však neměl žádnou odpověď a jasně prohrál s o rok mladším Jackem Draperem.

S Britem vyhrál všechny tři předchozí souboje, včetně toho posledního letos na antukové akci ATP 250 v Ženevě. Tentokrát byl ale na kurtu naprosto bezradný a nepomohlo mu ani několik diskusí s trenérem.

Rodák z Berouna poprvé zaváhal na vlastním servisu v sedmém gamu a od té doby už byl na kurtu jasně horším hráčem. V utkání si vypracoval jen šest brejkbolových příležitostí, přestože soupeř netrefil ani polovinu prvních podání, a ani jednu nevyužil. Sám musel likvidovat devět hrozeb a šestkrát přišel o servis. Navíc měl negativní poměr trefených es (5) a dvojchyb (7).

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Macháč prožívá navzdory této jasné porážce životní sezonu. V aktuálním roce se usadil v TOP 100 žebříčku, zahrál si v Ženevě své první finále na nejvyšším okruhu, došel v Miami do premiérového čtvrtfinále na Masters a v novém vydání světového pořadí bude českou jedničkou.

Na všech čtyřech letošních grandslamech postoupil do druhého kola. Zatímco před startem tohoto roku bylo jeho maximem na majorech právě druhé kolo, v probíhající sezoně došel mezi nejlepší dvaatřicítku na Australian Open i French Open a ještě o stupínek dál nyní v New Yorku.

Draper, který stále neztratil set, odehrál své druhé grandslamové osmifinále. Obě absolvoval v New Yorku, kde loni nestačil ve čtyřech setech na Andreje Rubljova. Ve středu tak nastoupí ke svému prvnímu čtvrtfinále na této úrovni a jeho soupeřem bude lepší z australského derby mezi Alexem de Minaurem a Jordanem Thompsonem.

Čtvrtfinálová fáze letošního US Open se rozehraje již v úterý. Bývalý finalista Alexander Zverev se utká s domácím Taylorem Fritzem a Grigor Dimitrov bude bojovat s dalším Američanem Francesem Tiafoem.


Výsledky mužské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
mamina
Prostě na něho padla deka. Kdo nesportovní, nepochopí. Když padl Tsitsi, Alcaraz a Djok, nikdo se z toho nehroutil a nezatracoval je. To se stává, pokaždé se nevyhrává. Už jen to, kam se posunul stojí za pochvalu. Je to člověk, ne robot. Má právo na slabou chvilku. To jenom my, fanoušci, jsme bezchybní, že?
Reagovat
annah
Reagovat
paddy
Hoďte na něj deku!
Hézkýýý smile

https://www.youtube.com/watch?v=01CGYxMnn_w
Reagovat
victim
Nesmysl.Po takovém zápase prostě kritika přijít musí.Navíc nikdo nikoho nezatracuje to je velmi přehnané tvrzení.
Za mě je v tomto svět v pořádku.Sám jsem sportoval a když mi to šlo přišla pochvala(lehká) a když ne dostal jsem jebec(silný).Na tom nevidím nic nenormálního.Vždyť to není nic osobního a jede se dál.O tom to je.
Reagovat
Nola
a nikoho z tych kritikov nikdy nenapadlo, ze trebars Draper je mozno lepsim hracom ako tanecnik? porazil ho sice 3 x dozadu, ale niektore zapasy su z challengerov, je od neho mladsi, ma lepsi servis a rychle povrchy mu sedia viac ako Tomovi? Ved tento rok porazil aj Alkaca na rychlej trave.......
Reagovat
Vlk-v-trave
Tomáš ... je to Janek...

V pavouku chlapů nakonec zůstává poslední přeživší z nenasazených, sakařský knírač Jordan Thompson. Tak Jordane, je to na tobě...

V pavouku maminek, žen, dívek, holek, sester atd. to vypadá, že poslední nenasazenou přeživší bude Karolína Muchová. Tak Karolíno, je to na tobě...
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Na USO byla spousta nenasazených vítězek, ne? Raducanu, snad i Andreescu? Já si myslím, že Karolína dá Brazilku (i ldyž nejspíš už ve 3, někdy jí musí dojít štěstí), ovšem SF s polskou robotkou pro ni bude konečná.
Reagovat
Lada62
To je fakt. Ta Polka je příšerná robotka Mě osobně se její styl nelíbí, ale účel světí prostředkay
Reagovat
lars
Jenze Muska neni nasazena na USO24 , protoze od rijna do cervna24 nehrala tenis. turnaje , a ne proto , ze nema tenis.vykonnost nasazene tenistky
Reagovat
lars
* a ne protoze
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Krejčíková skončila ve ČF mixu. Velmi jí k tomu dopomohl slabým výkonem Ebden. Fakt špatné, když Sutjiadu podávala jak Errani a Rohannovi je už 44! Bára tak na USO končí bez jakéhokoliv titulu. Připomeňme si tedy u té příležitosti, kam měla dojít dle prognóz "expertů". https://www.tenisportal.cz/zpravy/krejcikova-by-mohla-na-us-open-dojit-alespon-do-semifinale-ostatnim-ceskam-hrozi-brzky-konec-44495/
Reagovat
proch
Čekal jsem, že dopadnou stejně jako o kolo dřív Kateřina s Peersem. Navíc Rohan hrává čtyřhru s nějakým Ebdenem, takže ho zná velice dobře. Australani mají zlato z OH, takže je to nemusí tolik mrzet.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Jo. Ten Rohan snad bude vyhrávat na hlavním okruhu i ve 100 letech!
Reagovat
Krisboy
Ale fandit mu budu dál.
Reagovat
Krisboy
Mé zklamání je jako vesmír
Reagovat
Maisterstich
Teď by se mu tolik hodilo, kdyby mu ho Siniaková vzala do teplejch...
Reagovat
Mac
treba si vcera odskocila k sousedovi a proto byl z toho dneska spatnej...
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Oni spolu údajně nechodí. Rozešli se prý těsně po Wimbledonu. Říkal to jeden komentátor ČT na OH. Na OH měl Tom nutkání ji líbat, ale ona ho odtahovala.
Reagovat
Mac
jojo, taky jsem to tak videl... ovsem o to je to pak horsi, kdyz vidis expartnera s nekym jinym...to uz i posledni iluze odchazeji...
Reagovat
Vlk-v-trave
Takže po rozchodu premiérové maximum 4.kolo na GS, to je skvělé, teď už je jasné, proč má formu...se víc soustředí na tenis a né na blbiny s Katkou, takže na AO - QF, RG SF, Wimbledon - F, a USO 25 titul,,,
Držme palce, aby si rok myslel, že se třebas K.S. k němu vráti jak třebas vyhraje titul GS atd. atd. to by mohlo udržet jeho tenisový progres...
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Ten moderátor myslím taky řekl důvod jejich rozchodu. Že prý se chtěli zaměřit mnohem víc na tenis. Badosa a Tsitsi se rozešli kvůli příliš intenzivnímu vztahu (i když po pár měsících se zase dali dohromady). S+M se rozešli nejspíš z úplně stejného důvodu.
Reagovat
aape
takže preferovat štěstí ve hře, poháněné nešťastnou láskou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nuno...
Asi chce Toma trumfnout.
Reagovat
com
Ňuňánek si to uz vybral s Mensikem
Reagovat
Vlk-v-trave
Trufnul ho... doufejme, že Jordan netrufne Nuna
Reagovat
Dobry-den
Úplně jsem ten Tomášův dnešní výkon nepobral.

Tom začal nadějně, do stavu 3:3 to vypadalo na zajímavou bitvu, ale najednou odevzdal 4 hloupýma chybama po sobě bez boje svůj servis - BH do sítě, FH do sítě, smeč rovněž a na závěr BH do autu.
Tomášovi jako kdyby ruplo v bedně a upadl do krize, ze které se do konce zápasu neprobral. A zraněný nevypadal, takže asi fakt jen ta hlava.

Ne. Tohle nebylo představení důstojné druhého týdne GS.
Ostuda, bohužel.

Jsem zvědavý na Tomášův komentář.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že tohle nepotřebuje žádný komentář...
Reagovat
Vlk-v-trave
to opravdu ne... :-))
Reagovat
Ondra979
tak dnes spatny, ale celkove je to pro Tomase celkem dobry vysledek. vypadalo to, ze by mohl udelat jeste aspon kolo, ale neslo to, Draper byl dnes jinde, tak snad to bude pouceni pro priste. a Muska super, aspon nekdo jde dal
Reagovat
joska
Jinde byl hlavně Tomáš, strašný výkon... a těch nevynucených chyb...????????????
Reagovat
darek.vrana
Tři chlapi ve 3. kole a zase nic z toho. Snad se někdy ještě dočkám nějakého úspěchu na gs.
Reagovat
Trojchyba_Mat
AO to jistí
Reagovat
lars
OF na GS neni nic
Reagovat
darek.vrana
Je to solidní výsledek, ale žádný pronikavý úspěch to opravdu není. Chtěl bych se někdy dožít třeba sf. Finále nebo titul by byl sen. Snad někdy Lehy nebo Menšík. Tomáš na to nemá servis a morálku dle mého názoru. Rád bych se mýlil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Stačí napsat Katce Siniakové, že jak vyhraje titul GS, tak se kněmu vrátí a do roka to máme doma...
Jen bude třeba promyslet jak mu potom šetrně oznámit, že titul z GS k tomu nestačí... :-))
Reagovat
com
Za tenhle vykon bych mu odebral zlatou medailu
Reagovat
gugu
To bys musel za některé výkony odebrat Kájískovi všechny trofeje z GS finálí a trofeje za WTA tituly
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist