Losování Davis Cupu: Francouzi odkryjí karty

5. 3. 2009, 10:11
Aktuality 0
Hned dvojnásobně zajímavé bude dnešní ostravské losování zápasu prvního kola Davis Cupu mezi českými a francouzskými tenisty. Možná ještě důležitější, než který z českých tenistů duel odstartuje, bude zveřejnění sestavy hostů: kapitán Guy Forget má k dispozici vyrovnaný tým a nasazení hráčů se rozhodl do poslední chvíle tajit.
Gilles Simon

Český nehrající kapitán Jaroslav Navrátil sice v Davis Cupu nemá soupeře čím překvapit, na druhou stranu se alespoň ve dvouhrách nemůže rozhodnout špatně: v našich barvách se znovu představí Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, takže se bude rozhodovat jen o tom, kdo z nich ostravský duel zahájí. Vylosování prvního jména pak určí i pořadí nedělních dvouher.

Navrátilův protějšek Guy Forget má úkol o moc těžší. Francouzi mají v první stovce světového žebříčku 13 hráčů - víc už jich mají jen současní držitelé Davisova poháru ze Španělska. Vybrat ty nejlepší z nich ještě nebylo složité, ovšem z hvězdné čtveřice - s Michaelem Llodrou se obvykle počítá do čtyřhry - musí vybrat ty, kteří mají nejlepší formu a dokáží se poprat s velkou zodpovědností, rychlým povrchem v Ostravě a cizím prostředím.

ČR - Francie:

 Vizitky nominovaných hráčů

 
Češi na začátku týdne předpokládali, že soupeř pošle v pátek do dvouhry Tsongu se Simonem. Forget to nepotvrdil ani nevyvrátil. "Máme čtyři hráče na stejné úrovni, všichni hrají v dobré formě. Je to těžký výběr. Simon je momentálně nejlépe postavený na žebříčku, Tsonga hraje taky velmi dobře. Víceméně vím, kdo bude hrát, ale hráči to ještě neví," uvedl Forget.

Los prvního kola světové skupiny Davis Cupu mezi Českou republikou a Francií se uskuteční dnes ve 12 hodin v budově Nové radnice v Ostravě. Pořadí utkání v jednotlivých hracích dnech vylosuje za účasti hráčů a realizačních týmů obou soupeřů a před kamerami České televize primátor města Petr Kajnar.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist