Los FO: České tenistky se v prvním kole top hráček obávat nemusí

21. 5. 2010, 13:01
Aktuality 18
V neděli odstartuje French Open a dnešní los byl k českým tenistkám nakloněný. Byť nasazenou je jen Lucie Šafářová, papírově nejtěžší soupeřka čeká na Sandru Záhlavovou, jež se utká s turnajovou třináctkou Wickmayerovou.

24. nasazená Lucie Šafářová se v prvním kole letošního grandslamového Roland Garros střetne s bývalou čtvrtou hráčkou světa Jelenou Dokičovou, se kterou se dosud neutkala.

Třiadvacetiletá Šafářová měla v posledních týdnech skvělou formu. Před týdnem postoupila v Madridu do semifinále, z kterého kvůli lehkému zranění odstoupila, ale měla by být v pořádku. Dokičová hrála minulý týden turnaj ITF v Praze na Spartě a postoupila do čtvrtfinále.

Kláru Zakopalovou čeká v úvodním utkání Katarina Srebotniková ze Slovinska a v případě postupu by si mohla zahrát s Belgičankou Justine Heninovou, čtyřnásobnou vítězkou turnaje. Belgičanka by už ve 3. kole mohla narazit na Šarapovovou, případně ve čtvrtfinále na světovou jedničku Serenu Williamsovou z USA.

Barbora Zahlavová-Strýcová má za soupeřku Rossanu De Los Riosovou z Paraguaye. Sandra Záhlavová se pokusí překvapit šestnáctou nasazenou Yaninu Wickmayerovou z Belgie, s nasazenou hráčkou hraje i Lucie Hradecká, která vyzve jednatřicítku Alexandru Dulgheruovou z Rumunska.

Petře Kvitové los přisoudil hráčku z kvalifikace, v 2. kole by si zopakovala souboj s Italkou Franceskou Schiavoneovou. Iveta Benešová bude hrát s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Turnaj na pařížské antuce začne v neděli a vyvrcholí 6. června.

Los French Open - dvouhra žen

Zápasy českých tenistek - 1. kolo:
Šafářová (24-ČR) - Dokičová (Austr.)
Záhlavová (ČR) - Wickmayerová (16-Belg.)
Hradecká (ČR) - Dulgheruová (31-Rum.) 
Benešová (ČR) - Wozniaková (Kan.) (Něm.)
Zahlavová-Strýcová (ČR) - De Los Riosová (Par.)
Zakopalová (ČR) - Srebotniková (Slovi.)
Kvitová (ČR) - hráčka z kvalifikace

Další zajímavé zápasy - 1. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Vögeleová (Švýc.)
V. Williamsová (2-USA) - Schnyderová (Švýc.) 
Jankovičová (4-Srb.) - Moliková (Austr.)
Safinová (9-Rus.) - Dateová (Jap.)
Kuzněcovová (6-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 
Azarenková (10-Běl.) - Dulková (Arg.)

PAVOUK DVOUHRY ŽEN (SINGLE DRAW)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Williamsová rozhodně nevyhraje na RG, protože ten její starej(otec) dokáže každého neskutečným způsobem naštvat, čímž lidé posílají špatnou energii nejen jemu, ale i jeho dcerám.

Já ho taky nenávidím, protože je to ''namyšlený černý rasista'', který nenávidí bělochy.
Reagovat
smazaný uživatel
''Federer jistě prohraje s Wawrinkou, protože ho nepozval na svatbu,'' jak by jistě řekl Barney. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/index.html

Myslim si ze Federer ma ovela tazsiu cestu do finale ako NAdal Federer tam ma- Wawrinku, Gulbisa, Cilica a v SF pripadne David Ferrer
Reagovat
smazaný uživatel
Roger tam Ferrera nemá, ten je v Nadalovej polovici pavúka a nemyslím si že má až taký ťažký žreb. V tejto sezóne na antuke porazil už aj Wawrinku aj Gulbisa a Cilic tiež nieje nezdolateľný.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem v case toho prispevku som myslel ze tam ma Ferrera. Uz viem ze nie komentoval som to na druhom clanku k muzskej casti
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne lucka safarova ma skvely los te by se to mohlo povest konecne trochu stesti na GS
Reagovat
skott
To se tedy Fedexovi tezce nepovedlo, nalosovat do jedny ctvrtiny tri z nejvetsich favoritek - Henin, Serenu a Stosur...k nim prihodil Mariu a razem je to od ctvrtfinale otevreny prakticky pro kohokoliv.
Celkove prvni a ctvrta cast velice tezke, naproti tomu druha a treti plna zranenych hracek nebo tech, ktere jsou z formy.Nezbyva nez doufat, ze Dulgheru se postara o Wozniacki, protoze ta ma zas z pr**** kliku na los...
Reagovat
smazaný uživatel
tak jestli vubec nastoupi a jestli pri te forme co ted ma vubec nekoho porazi
Reagovat
smazaný uživatel
Williamsová rozhodně nevyhraje na RG, protože ten její starej(otec) dokáže každého neskutečným způsobem naštvat, čímž ti lidé posílají špatnou energii nejen jemu, ale i jeho dcerám.

Já ho taky nenávidím, protože je to ''namyšlený černý rasista'', který nenávidí bělochy.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím losem máš pravdu, první čtvrtina bude opravdu nejnabitější na velká jména a troufám si soudit, že z této skupiny bude pocházet pozdější vítězka. Jen se obávám, že Maria do závěrečných bojů v této skupině nezasáhne, už jen z důvodu vyčerpání z turnaje, který hraje tento týden...
Jinak také souhlasím s tím, že z druhé a třetí skupiny můžou vyjít dvě překvapivá jména semifinalistek, vzhledem k nevyrovnaným výkonům některých hráček top 10 (dnes především Rusek), které prověří již první kola. Z toho by mohla pramenit eventuelní šance i pro Lucku Šafářovou, která je v podoobné situaci, jak vloni Dominika Cibulková.
...Zajímavé je, že na of. stránkách FO píšou v nadpisu Women's draw:Justine is in Serena quarter. Já osobně bych to spíše změnil na Serena is in Justine's quarter.:)
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu závěru: Grejte, jsi dost legrační. Kdo z nich je jednička? Enánová?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nemyslel žebříčkově, já to spíš myslel jako, že př. pro tebe je nejlepší Dinara, tak se díváš na její soupeřky.
Navíc vyhrála Jusine FO 3x, tatímco Serena "jen" jednou, ale to je jen otázka názoru, jejíž smysl je naprosto zbytečný.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava:Justine vyhrála samozřejmě FO 4x.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě nejlepší Dinára není, akorát se z ní pomalu stává nej hekna.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě sem zapomněli dodat pavouk mužské dvouhry, protože ten je už zhotoven; Federera čeká Lučak, Nadala neznámý Francouz a upíra můru s koňskou hlavou čeká Richard Gasquet, tedy bývalá světová sedmička a semifinalista Wimbledonu 2007.
Reagovat
smazaný uživatel
''V neděli odstartuje Franech Open a dnešní los byl k českým tenistkám nakloněný.'' :DDD

Copak nemá zdejší reportér Luboš Zabloudil ani základní znalost angličtiny, že slovo French(francouzský) napsal úplně špatně?
Reagovat
smazaný uživatel
Stosur a Henin skoro budu hrat spolu pricom obe mohli ist velmi daleko. Dalej som zvedavy ako sa predvedu prekvapive vitazky velkych turnajov- Rezia a Martinezova.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, mě teda hlavně mrzi los Stosur. Nechtěl jsem aby chytla 2 tenistky dřív než v semi, a to Serenu a Henin. Jak na potvoru to zrovna vyšlo že jsou všichni ve stejné čtvrtině.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist