López a Simon si v Eastbourne zahrají poprvé finále na trávě

21. 6. 2013, 17:33
Aktuality 10
ATP EASTBOURNE - Feliciano López si v Eastbourne zahraje poprvé finále na oblíbeném travnatém povrchu. Zkušený Španěl si dnes poradil s Chorvatem Ivanem Dodigem a s druhým nasazeným Francouzem Gillesem Simonem, kterého na trávě čeká rovněž finálový debut, si v sobotu zahraje o svůj celkově třetí titul.
Feliciano López

Feliciano López na trávě porazil například Marata Safina, Tima Henmana, Andyho Roddicka či Rafaela Nadala a celkem třikrát si zahrál v semifinále Wimbledonu. Až tento týden v Eastbourne se však na zeleném povrchu dostal poprvé do finále turnaje ATP. 

Jednatřicetiletý Španěl si bez ztráty setu poradil s Finem Nieminena, Argentincem Mónakem, krajanem Verdaskem a dnes porazil 7-6 6-1 i předloňského finalistu Ivana Dodiga z Chorvatska. López za celý zápas ztratil po podání jen 10 fiftýnů, ve čtyřech zápasech mu podání sebral pouze jednou Mónaco.

Feliciano López"S výkonem jsem velmi spokojený. Doufám, že takhle dokážu hrát do konce roku a zase si tak vylepším své postavení v žebříčku," řekl López. 

Rodák z Toleda tak postoupil do svého celkově devátého finále, ve kterém se bude snažit navázat na triumfy z Vídně 2004 a Johannesburgu 2010.

"Jsem teď velmi šťastný. Být ve finále turnaje ATP je skvělý pocit. Je to dobré pro mě, pro mou hru i pro mé sebevědomí. Je to skvělý týden," dodal miláček ženského publika. 

O titul se 39. hráč světa utká s Gillesem Simonem, na kterého shodou okolností narazí i začátkem příštího týdne v prvním kole Wimbledonu. Také druhý nasazený Francouz zažívá nejlepší týden na trávě, na které hrál dokonce poprvé v semifinále. V něm si dnes poradil ve dvou setech s loňským finalistou a předloňským šampionem Andreasem Seppim.

"Byla to bitva od základní čáry. Andreas je dobrý hráč, před dvěma lety tu vyhrál a do finále se dostal i loni. Má dobrý timing, takže nedělá hloupé chyby. Musíte proti němu neustále makat a hrát skvěle. Myslím, že hlavně v druhém setu jsem hrál tenis na vysoké úrovni," komentoval 17. tenista světového žebříčku Simon.

Osmadvacetiletý Francouz má ve finále výbornou bilanci 10 výher a 3 porážek. Svůj poslední titul získal loni v Bukurešti.

I když López se Simonem spolu hráli pouze před pěti lety v hale v Rotterdamu (vyhrál Simon), nyní je čekají dva duely během pár dnů.

"Vždycky je to zvláštní situace, ale musím se soustředit nejprve na první duel. Bude to těžký zápas. On (López) je na trávě velmi dobrý a hraje tu skvělý turnaj. Takže jen doufám, že i zítra budu hrát tenis jako dnes," řekl Simon. "Tohle je tenis, takové věci se někdy mohou stát. Na jednu stranu je to dobré, protože jestli zítra vyhraju nebo prohraju, budu mít nějakou zpětnou vazbu na úterý. A myslím, že stejné to bude i pro něj," dodal López.

- ATP 250 EASTBOURNE -
(Velká Británie, tráva, 468.460 eur)
páteční výsledky (21. 06. 2013)

Dvouhra - semifinále:
F. López (Šp.) - Dodig (Chorv.) 7-6(3) 6-1
Simon (2-Fr.) - Seppi (7-It.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Peya/Soares (1-Rak./Braz.) - Fleming/Marray (4-Brit.) 3-6 6-3 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
carolyn
kdo dneska fandíte Felimu??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle finále mě bude celkem zajímat. Oba hráči se totiž utkají ve Wimbledonu hned v 1. kole... Já jsem do svého týmu ve Fantasy lize prozatím zařadil Lopeze, protože letos má na trávě opravdu skvělé výsledky. Doufám, že si to zítra nebudu muset rozmyslet. :D
Reagovat
Heather_Fedex
ja taky zvolila do sveho tymu lopeze ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně, risknul jsem ho, teď jsem zvědavý, jak to dopadne, Simon mě překvapuje tenhle týden, přitom nic zázračného nehraje, Tomic i Seppi hrát svůj nejlepší tenis, tak je dávno venku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se rozhodoval mezi Lopezem a Dodigem, nakonec jsem zvolil Lopeze... Veškeré podrobnosti o mém výběru najdete vedle v diskusi. :)
Reagovat
a.magerova
No doufám, že jen kvůli tomasinhově lize Tě Feliciano zajímá, jinak bych tu musela ztropit žárlivou scénu :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš se obávat, je to jenom kvůli lize. :D Abych se přiznal, já ho ani moc neznám. Ale mám takový pocit, že to byl on, kdo měl při finále loňského Davis Cupu pořád v hubě lízátko. :D
Reagovat
a.magerova
Jj monty, to je ON, ten Frajer s lízátkem :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas Felo, je vidět že ti tráva svědčí! Parádní výkon, jen tak dál! Feli pro titul pojď pojď pojď!!!
Reagovat
carolyn
suerte Feli! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist