Llodra se před Wimbledonem ukázal v dobré formě

19. 6. 2010, 18:58
Aktuality 3
Hodina a sedm minut k tomu. To je doba, kterou potřeboval Michael Llodra ke zdolání svého finálového soupeře Guillerma Gacii-Lopeze na turnaji v Eastbourne, čímž si připsal celkově páté turnajové prvenství v kariéře.
Michael Llodra

Francouzský tenista, který nyní spolupracuje i s Amelií Mauresmovou, ztratil v průběhu turnaje jediný set, když na cestě do finále vyřadil Martina Emmricha, Stephane Roberta, Gillese Simona a Alexandra Dolgopolova.

V poměrně větrném počasí a pod dešťovými mračny vstoupili oba hráči do utkání dobře, když si drželi svá podání. V úvodní sadě byli diváci nakonec svědky pouhých dvou breakballů. Svůj první si Michael Llodra vypracoval až za stavu 6-5 a ihned jej dokázal proměnit, čímž získal první set poměrem 7-5.

Ve třetí hře druhého setu muselo být utkání kvůli dešti přerušeno. Přestávka prospěla francouzskému tenistovi, který po návratu na dvorec získal v šesté hře soupeřův servis. Totéž se mu povedlo o dvě hry později a po setech 7-5 a 6-2 se 30letý tenista mohl radovat ze svého pátého turnajového prvenství. V utkání nasázel Llodra celkem 11 es.

„Vždycky je příjemné zvítězit na turnaji. Když jsem sem dorazil, měl jsem z toho dobrý pocit a opravdu to byl podařený týden. Dnešní utkání mi dodalo sebevědomí do příštího týdne,“ řekl rodák z Paříže, který se ve Wimbledonu utká s Američanem Wittenem a v druhém kole může narazit na loňského finalistu Andyho Roddicka.

„S Amelií spolupracuji dva týdny. Hodně probíráme moji hru a cítím se víc v pohodě. Zatím musím Amelii jenom poděkovat,“ dodal 30letý Francouz.

Výsledky - Eastbourne - muži (tráva, dotace 405.000 eur):

Dvouhra - finále:
Llodra (4-Fr.) - García-López (5-Šp.) 7:5, 6:2.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ma prekvapil. Nie tym ze vie hrat a ked ma formu je fakt dobry-to viem ale toto je snad po dlhom case jeho vyrazny uspech mimo FRA. Llodra mi vzdy pripadal ze vycestuje z Francuzska a prehraje pomaly s kazdym ale teraz posledne dva travove turnaje boli fakt dobre a dost tazi z toho ze ma dobry seervis a je lavak plus voleje ma nacvicene zo 4hry kde hrava s Bennetoum. No Roddicka asi neda na 3 sety ale bude to riadne tazky zapas pre Andyho.
Reagovat
nando
No, v druhým kole s Roddickem, to může být pěkný death match. I když moc výměn tam asi nebude.
Reagovat
Mercury
to by mohl byt jeden z vrcholů prvních kol...podobně jako Rafuv souboj s Gulbisem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist