Likvidace Rafaela Nadala se nekonala

20. 3. 2008, 10:31
Aktuality 0
Ve čtvrtém kole Indian Wells Jo-Wilfried Tsonga udělil milost Rafaelu Nadalovi. Tsonga už podával na vítězství ve třetí sadě, ale nakonec si prohrál celý zápas 7:6, 6:7 a 5:7.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Tsonga začal celé utkání velice dobře. Získal první set a měl herní převahu. V druhém setu začal Nadal bojovat o setrvání v zápasu a dostal se k několika brejkbolům, které Tsonga dobrým podáním odvrátil. Nadal proměnil až čtvrtý setbol a zdálo se, že naděje na zvrat v utkání stále žije. Třetí set začali oba hráči velice nervózně a předháněli se v nevynucených chybách. Tsonga si vypracoval vedení 5:3 a podával na zisk zápasu. V tu chvíli, jakoby Tsonga úplně vypnul a Nadal srovnal na 5:5. Nadal jako politý živou vodou totálně ovládl kurt a Tsonga pokračoval dál v ustrašeném výkonu, kdy nebyl prakticky schopne trefit jediný solidní úder. Nadal si zbytek zápasu užil a vyhrál poměrem 7:5.

V prním setu si oba hráči vzájemně prolomili svá podání. Tsonga rychle zlepšil servis a bez větších problémů se dostal do tie-breaku. Byl to Nadal kdo v prvním setu čelil několika brejkbolům a podal dobrý výkon, aby je odvrátil. Zkrácenou hru začal Rafa rychlým ziskem minibrejku, ale nebyl schopen dál vzdorovat, v tu chvíli dobře hrajícímu Tsongovi a set prohrál.

Začátek druhého setu kopíroval set první. Opět oba hráči ztratili první podání. Miska vah se však přiklonila na Rafovu stranu. Dostal se k několika brejkbolům a tím, že začal podávat, byly dva z brejkbolů i setboly. Ty Nadal neproměnil a začala druhá zkrácená hra. Španěl získal první minibrejk a dál hra byla plně v jeho režiji.

Úvod třetího setu byl velice rozpačitý. Oba hráči pod tíhou možného vítězství začali hodně kazit. Nadal se snažil tlačit, ale byl to on, kdo ztratil první podání. Rafa se zdál být úplně odevzdaný až do stavu 5:3. V tu chvíli komentátoři považovali Tsongovo podání na zisk zápasu za formalitu. Tsonga je velice rychle vyvedl z omylu. Nemohl trefit dobře podání a ani ve výměnách nebyl schopen držet míč ve hře. Své podání Nadalovi doslova věnoval. Ten ožil a začalo se mu dařit. Jedno vítězné gesto střídalo druhé a paralyzovaný Tsonga už nezahrál vůbec nic. Tedy parádní obrat ze stavu *5:3 na 5:7 Rafa dokonal. Španěl zaznamenal v zápase 22 vítězných úderů a 30 nevynucených chyb. Psychicky byl však velice silný. V dalším zápase se Rafael Nadal střetne s Jamesem Blakem.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist