Li Na bude na olympiádu v pořádku, věří Číňané

1. 4. 2008, 13:19
Aktuality 0
Čínská hráčka Li Na je největším tenisovým trumfem v rukávu pořadatelů letošních her v Pekingu. Její olympijské ambice ovšem zkomplikovalo zranění kolene, kvůli kterému bude muset možná na operaci. Do olympiády by měla být v pořádku, věří přesto Čínská tenisová asociace.
Profily hráčů
Li Na

Hráčka číslo 29 světového žebříčku se na kurtu objevila naposledy v únoru na turnaji v Dauhá. Od té doby vynechala kvůli zraněnému kolenu podniky v Dubaji, Indian Wells a Miami a bez tenisu se bude muset obejít ještě alespoň další tři týdny. A navíc je možné, že se s kolenem bude muset podrobit operaci.

Představitelé Čínské tenisové asociace (CTA) jsou ale přesvědčeni, že srpnové olympijské hry Li Na nevynechá. "Zranění její start na hrách v Pekingu neohrozí. Měli bychom ho ale brát vážně," prohlásil šéf CTA Gao Shenyang.

Číňané chtějí předejít nepříjemnostem svých nejlepších hráček z minulých let. V roce 2006 měla zdravotní potíže právě Li Na a o rok později také vynikající deblistka Jie Zheng.

"Najmeme zahraniční trenéry a lékaře. Chceme si být jistí, že se podobná zranění našemu národnímu týmu vyhnou," tvrdí Gao. "Jinak budeme mít s plněním našich olympijských cílů problémy."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist