Letošní sezona je jedna z nejlepších, raduje se Nadal

11. 9. 2017, 14:15
Aktuality 105
Rafael Nadal včera potřetí v kariéře vyhrál závěrečný grandslamový podnik sezony US Open a po zisku 16. kariérního grandslamového vavřínu zhodnotil letošní sezonu jako jednu ze svých nejvydařenějších vůbec. Jednatřicetiletý Španěl hrál letos jako jediný hráč tři grandslamová finále a kromě vítězství na US Open podésáté kraloval na French Open. Na antuce letos získal ještě další tři tituly a prohrál jediný zápas.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal se po předčasném ukončení loňské sezony kvůli problémům se zápěstím hned na Australian Open probojoval až do finále a další finálové účasti přidal v Acapulku a Miami. Prvního letošního titulu se dočkal až v průběhu antukového jara, které neskutečným způsobem ovládl.

Oprávněně se jednatřicetiletému Španělovi přezdívá "antukový král". Rodák z Manacoru podesáté triumfoval na Masters v Monte Carlu, podesáté na domácí antuce v Barceloně, popáté dobyl Masters v Madridu a podesáté, letos beze ztráty setu, kraloval na French Open.

"Výsledkově je letošní sezona jednou z nejlepších v mé kariéře," radoval se Nadal, jenž počtvrté ovládl dva grandslamy v jednom roce. "Zahrál jsem si letos třikrát finále grandslamu a vyhrál několik titulů. Ani si neumíte představit, jak je těžké takového úspěchu dosáhnout," pokračoval.

"Ve Wimbledonu jsem prohrál 13-15 v rozhodujícím setu, mohl jsem být ve čtvrtfinále," připomněl těsnou letošní porážku v All England Clubu, kterou mu uštědřil rozjetý Lucemburčan Müller. "Na antuce jsem vyhrál skoro všechny zápasy. Samozřejmě je pro mě takový návrat hodně emotivní, vzhledem ke všem těm dřívějším zraněním," dodal Španěl, jenž během antukového jara dominoval a vyhrál 24 z 25 duelů. Jedinou porážku mu ve čtvrtfinále v Římě připravil Thiem.

Letošní vydařenou sezonu korunoval včerejším triumfem na US Open po výhře nad Jihoafričanem Andersonem. Závěrečný grandslam sezony vyhrál potřetí v kariéře. Na newyorských betonech nenašel přemožitele ještě v letech 2010 a 2013.

Nadal kromě French Open ovládl i letošní US Open

Od Wimbledonu 2003 si neuvěřitelných 50 z 58 grandslamových titulů rozdělili pouze čtyři tenisté - Federer (19), Nadal (16), Djokovič (12) a Andy Murray (3).

Dominanci tzv. "Big Four" dokázali na nejprestižnějších tenisových turnajích kromě Stana Wawrinky (Australian Open 2014, French Open 2015 a US Open 2016) přerušit ještě Andy Roddick (US Open 2003), Gastón Gaudio (French Open 2004), Marat Safin (Australian Open 2005), Juan Martín Del Potro (US Open 2009) a Marin Čilič (US Open 2014).

"Nevím, jestli to mohu říct, když jsem toho součástí, ale myslím si, že jsme v éře, v níž tenisté dosahují neuvěřitelných úspěchů. Je těžké vyhrávat tituly. Měli bychom si toho hodně vážit. Myslím, že já, Roger i Novak jsme toho vyhráli víc, než jsme si kdy vysnili," řekl Nadal.

S Federerem se utkal již 37krát a vede ve vzájemné bilanci 23-14. Ve finále grandslamů má se Švýcarem bilanci 6-3. S Djokovičem odehrál dokonce neuvěřitelných 50 soubojů. Ve vzájemné bilanci prohrává 24-26, ale v grandslamových finále má se Srbem pozivitní bilanci 4-3.

"Naše rivalita je podle mě pro tenis velmi důležitá. Každý hrajeme jinak, jsme jiné osobnosti, charaktery a potkáváme se v klíčových zápasech už strašně dlouho, což je pro tenis tou nejlepší reklamou," doplnil.

Letos se opět dominance "Big Four" na grandslamech potvrzuje, přestože Djokovič a Murray nehráli ani jedno grandslamové finále. Letošní grandslamové akce si rovným dílem rozdělili Nadal s Federerem. Nadal triumfoval na French Open a US Open, Federer na Australian Open a ve Wimbledonu.

Švýcar má na kontě již 19 grandslamových vavřínů, o tři více než Nadal. Španělovou prioritou však není Federera v počtu grandslamových titulů dohnat. "O tom jsem nikdy moc nepřemýšlel. Každý máme vlastní kariéru. Uvidíme, jak to dopadne. Já mám šestnáct. Tři jsou velký rozdíl," uvedl Španěl.

"Musím pogratulovat sobě i Rogerovi, že se nám letos tak daří. Je to úžasné. Tenis ale není jen o grandslamech. Čekají nás další turnaje. Na poslední část sezony se těším," řekl šestnáctinásobný grandslamový šampion.

Ještě na konci loňské sezony byl Nadal v pořadí ATP na devátém místě, Federer okupoval dokonce až šestnáctou příčku. Obě legendy ukončili loňský rok předčasně, Nadal v půlce října kvůli zápěstí, Federer už po Wimbledonu pro zranění kolene.

Letos se však jak Španěl, tak Švýcar dokázali neuvěřitelným způsobem vrátit a nyní jim patří dva nejvyšší posty ve světovém hodnocení. Nadal triumfem na US Open upevnil pozici světové jedničky, Federer je druhý. Na prvních dvou místech jsou Nadal s Federerem poprvé od roku 2011.

"V lednu jsem byl překvapený," řekl k letošnímu finále Australian Open, v němž v pěti setech podlehl právě Federerovi. "Teď už nejsem tolik překvapený. S Rogerem máme pravděpodobně pár věcí společných - vášeň pro tenis, touhu vítězit a neustále se zlepšovat," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

105
Přidat komentář
smazaný uživatel
kluci se umí pobavit a respektovat, jen někteří se musí hádat kdo je lepší! :D
https://www.youtube.com/watch?v=3CfgRZ8wZzI
Reagovat
peggy
Kazdy ma nejakou chybu,nejdrive to byla Maria nyni je k ni pridan Rafa.To snad protoze mu to letos jde.Nebylo by dobre je nechat zit?Je nektera hracka,ktera na kurtech lame rakety je sprosta a to je dobre?Nekomu to nejde nemuze hekat.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4026--tak-uz-to-konecne-promen-jak-vypadal-nadaluv-prvni-zapas-na-okruhu?showUnvisible=1
Reagovat
Roger_Federer
Ta fotka je hrozba, Rafa na ní vypada jako retardovany.
Reagovat
janek_da
Jak to vidím, tak být Rafou, tak to asi rači s pohárem kamsi zalezu. Hrozně slabá konkurence. A mnozí se oprávněně zlobí
A třeba tam potká RF, který se v době volna stydí za slabou eru 05-08.
Reagovat
a.magerova
Určitě tam je i Andy Murray se svým pohárem z USO 2012, za neskutečnou haluz, kdy vichr mocně dul jen v jeho prospěch... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal heká stejně jako Šarapovová, napsal fanoušek.
Ruska se svého kolegy zastala!

Nekonečné téma tenisových fanoušků se opět dostává do kurzu. Na hekání Marie Šarapovové, Viktorie Azarenkové a dalších si stěžuje nespočet tenisových přiznivců. Nikdy se však v tomto spojení nehovořilo o tenistech. Ledy prolomil až Angličan Bernie Baldwin, který na svůj Twitter napsal následující post:

Všichni hovoří o zvucích, které vydává po úderech Maria Šarapovová, ale Rafael Nadal, bezesporu skvělý hráč, je s jeho bručením stejně otravný,? vyjádřil fanoušek svůj názor. Reakce ostatních uživatelů na sebe nenechaly dlouho čekat a na adresu Angličana se strhla vlna kritiky...

A reakce Marie:

Nadal právě vyhrál svůj šestnáctý (!!!) grandslam a vy napíšete tohle? divila se ruská tenistka. Její tweet ocenilo ?srdíčkem? bezmála devět tisíc fanoušků.:D))))

Do rozepře se vložila také fanynka Jackie Wayová, která situaci upřímně okomentovala. Oba jsou písní pro mé uši... zvuk pravých bojovníků.

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4029--nadal-heka-stejne-jako-sarapovova-napsal-fanousek-ruska-se-sveho-kolegy-zastala

Jeden si tam napise nejaky post a tisice lidi z toho blazni...:D)))
Cvrlikac...:D)
...jeste by mohli udelat hashtag

#NadalRveLipNezMarie
Reagovat
janek_da
Hodně prdí.

Cože??? Co jsi ty dokázal?
Je to božská vůně.
Reagovat
Kozoroh
Sluníčkáři se opět předvedli, co jsou to za hovada.
Reagovat
janek_da
Hele, ale z reakce Marie jsem pochopil, že ji nevadí, když ji budem za hekání kritizovat.
Nevyhrála grandslam natož 16.
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/BY5NwZ2HMQv/
Reagovat
vrabejka
No vida. V minulé sezoně když se oba hráči trápili zdejší fans obě legendy odepsali a dušovali se jak už žádný GS nikdy nevyhrají. Rok poté vyhrál RF S RF 4 GS v sezoně 2017. Ale musím uznat že kromě AO měli tu cestu k titulu fakt lehkou. Nevěřil jsem že to někdy řeknu ale fakt mi tam chybí Djokovič a Murray.
Reagovat
turista
Novak a Andy na okruhu setsakra chybějí. Ale i Nishi a další.
Reagovat
Marduch
Na tomhle USO jakoby se sešly všechny nešvary současného ATP pole. Opotřebovaní dlouholetí matadoři Djoko, Můra, Wáwra, skleněné duo Nishi & Raonič, nekonzistentnost Dimitrova, GS nevyhranost Zvereva, přístup Gyrose, neschopnost prorazit jinde než na antuce u Thiema.
Pop*če konstelace, ale aj taký je šport.
Reagovat
Franky
Fedex si povedal ze taky GS ani nechce bez konkurencie...Ale Nadalovi je to jedno on to hned bral :D
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě jednoznačně nejhorší Grand Slam letošního roku.......
Reagovat
Dobry-den
Souhra okolností. Klika.

Kvalita ovšem chybí...
Reagovat
stopan
Nadal ma dost casto stastie na los a tento rok obzvlast, AO 2017 do semifinale nemal priadneho hraca, na french open totiez,na us open nemal hraca svetovej 30tky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako ako Federer :)

Stastie na zreb, jasne...Mozno preto dostal Mullera do 4.kola, a vlastne nieco podobne vo W. stále...vlani Verdasca do prveho v Austrálii a s Djokovicom sa stretol na RG snád 4-5krat vzdy najskor ako mohol...

Srandista
Reagovat
tito
Tyto blbosti o tom, jak měl v AO lehký los mne fakt berou. Buď jsi tenisový analfabet, nebo záměrně mystifikuješ a domníváš se, že ostatní zde analfabeti jsou, nebo jen opakuješ po hejtrech (opravdu se nejedná o fanoušky) a ani jsi ty utkání neviděl. Pro mne osobně není důležité jen žebříčkové postavení, ale zároveň aktuální forma soupeřů. Rafa hrál poslední 4 kola postupně s A.Zverevem ( pro jistotu uvedu, že patří mezi 4 letošní přemožitele Rogera, letos má 2x 1000). Argument, že dosud neuspěl na GS pro mne nemá žádnou váhu. Uspěje a ten duel s Rafou byl vynikající. Následoval Monfils, kterého bychom mohli považovat za slabšího. Ale poté se utkal s Raonicem. Pro slabší paměť uvedu, že Miloš hrál předchozí rok na AO SF (Murray), F IW (Nole), F W (Murray), na TM prohrál ve skupině s Nolem (2xTB) a v SF s Andym ( TB ve třetím) Pokud pominu exhibici v Abu Dhabi, tak v letošním roce před duelem s Rafou měl 6 vyhraných zápasů (Nadal, Muller, Bautista...) a prohrál v Brisbane s famózně hrajícím Dimitrovem (zranil se až v Miami). Ten čekal v SF. Jeho kvalitu jsi nezpochybnil, aby také ano, začátek sezony měl neskutečný. 10 vítězných utkání (Rao, Nishi, Goffin, Thiem, Gasquet..) žádná prohra. Jinak Rafa v prvních kolech narazil na F.Mayera a Baghdatise. To a utkání s Gaelem byla dejme tomu samozřejmost. Takže jestli taková sestava pro tebe znamená, že do SF neměl pořádného hráče, tak bych chtěl vidět tu silnou. Možná jsi myslel Melzer, Rubin, Berdych, Nishikori, M Zverev, Wawrinka... Nic proti, ale pro mne ta Rafova byla těžší. A k RG. Tam z adeptů na titul nehrál pouze s Novakem. Toho porazil Thiem. Jeho a Wawrinku měl Rafa popořadě. Jak to dopadlo, víme. Když už chceš dehonestovat, tak se věnuj pouze USO.
Reagovat
D@nny
Pekne napsano...
Reagovat
mats23
tá zlosť im zatemňuje mozog, čo už...
Reagovat
a.magerova
A ty dokola denně omílané Forehandovy kecy o slabých soupeřích Rogera po celou kariéru ti nevadí ?!!!
Měla jsem tě za objektivního fandu a né za přivírače očí... :-/

Tyhle nesmyslné debaty jsou opravdu hnus... jakoby hráč už v přípravě věděl, že bude mít v turnaji nalosované lehké soupeře (plus mu ještě víc umete cestičku nějaký jiný tenista) a proto nemusí vůbec trénovat...

https://www.youtube.com/watch?v=XywdM1mg7KQ
Reagovat
tito
Nazdar. Přivírač očí by bylo namístě, kdybych se těchto debat účastnil. Ale když tady bylo tolik nevole a zkreslování faktů, tak jsem výjimečně zareagoval. Koneckonců ty se do toho obvykle také nepouštíš- nebo se snad mýlím?
Reagovat
a.magerova
Právě proto, že se neúčastníš, tak tento tvůj příspěvek vleje sílu do žil právě pomatenci Forehandovi, který tady rozvine ještě bizarnější teorie než dosud a stejně postižení oponenti z našich řad nebudou chtít zůstat pozadu... :-/

Ano máš pravdu, tlachům o lehké cestě za titulem se vyhýbám, protože vítěz TOTO neovlivní a pokud musel vyhrát 7 zápasů v řadě, tak všechna čest !!!

Navíc, mě letošní vítězové GS potěšili/nezklamali... :-))

https://pbs.twimg.com/media/DFzQ6ecUIAAX1s-.jpg:large
Reagovat
Krisboy
Pěknej obrázek, půjde na pozadí plochy (aspoň na pár dní :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to oficiálne. Pomiatla si sa...

Konšpiračná teória, kde už aj tita pokladáš za neobjektívneho a začneš na neho bez dovodu útočiť. Následne si si opat konšpiračne domyslela, ako mi príspevok vo vlákne, ktoreho sa ani neúčastním vleje krv do žíl...Akože, LOL :)

A najlepšie na tom je, ze to ani nie je o konkurencii vseobecne, ale o žrebe konkretneho turnaja, ktory tito vyvratil. To na aký nezmysel vlastne reagoval si odignorovala, to tvoje selektívne, uz legendarne vnimanie.

#UslaTiPointa
Reagovat
a.magerova
Tebe tady bere vážně už jen Nola, Franz a Olympiáda...
Reagovat
smazaný uživatel
Len či to nebude skor tvoja domnenka, alebo si robila nejaký relevantný výskum?..:)

Toto vlákno bolo úplne pokojné, pokial si nepriniesla flame...Si asi nepostrehla, ze?
Reagovat
Roger_Federer
Nebude, souhlasim z Magu, jsi prevlecena Fandina.
Reagovat
Fandina
Nelži.
Reagovat
smazaný uživatel
Neplač, a utri si slzy...16-krát.
Reagovat
Franky
ty 19
Reagovat
tito
A já :-)
Reagovat
a.magerova
Takže jsem měla pravdu.... jako vždy.... :-P
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
babolat.cz
pěkné magerka...
Reagovat
D@nny
Promin, ale tohle byla zbytecna reakce. Tito jen reagoval na stopanuv prispevek a zastal se Nadala. Zhodnotil to smysluplne a dle meho objektivne. Vubec nevim proc by mel do jeho prispevku tahat Forehanda, kdyz reagoval na prispevek nekoho, kdo snizuje Nadalovy uspechy... Za me je tito vzorem objektivniho fanouska a utoky na jeho osobu v tomto smeru, mi prijdou zbytecne.
Reagovat
a.magerova
Kdyby se tito vyhl výčtu Rogerových soupeřů AO 2017, nenapsala bych ni ň... toť vše... ;-)
Reagovat
D@nny
Napsal, že dle jeho nazoru mel Rafa tezsi los. Napsal to slusne a nijak utocne. Tohle te tak rozlitilo? Takze znova, jak jsem psal, utocit ohledne toho na tita dle meho bezpredmetne. Chapu, ze te uz delsi dobu stve forehand nebo frant, ale nevybijej si to na vsech(a to i slusnych Rafa fans).
Reagovat
D@nny
*je dle meho bezpredmetne
Reagovat
a.magerova
OK, tak sis ulevil a jedeme dál.... každý máme svou pravdu... a pokud čtu dobře, tak jsem titovi sprostě nenadávala, takže nechápu tvůj zvýšený tlak... navíc objektivní nebyl, když napsal svůj subjektivní názor na to, že Rafa měl těžší los.... :-P
Reagovat
D@nny
OK, tak tituv prispevek byl pouze pokus o objektivni zhodnoceni protoze, "byt objektivnim neni cloveku vlastni". Nic to ale nemeni na tve zbytecne utocne reakci vuci titovi;)
Reagovat
a.magerova
No... za tvou poslední větu (viz niže)... nechám tě být a měj hezký večer...

http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-porad-mam-na-to-vyhravat-grandslamy-19579/
Reagovat
D@nny
Hezky jsi to "zhodnotila":) Opravdu se neskryvam za sve mylne usudky. Nemyslel jsem si ze Roger dosahne nakonec toho co dosahl, ale Roger federer je pan tenista a dokazal, ze i ve svych 35 letech dosahne vrcholu. To same ukazal Rafael Nadal. Tihle dve teniste zaslouzi nejvetsi obdiv a svou chybu umim priznat... Umis to same udelat i ty?? Dost pochybuju, vzhledem k tomu co jsi zde za zbytecne debaty vytahovala, misto toho aby jsi priznala svou chybu...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, ty si sa úplne pomiatla :)
Reagovat
babolat.cz
magerka je v pohodě, neměl bys na ní útočit, navíc je to ,tedy doufám, žena.
Nech si náboje a střelný prach pro Franky,Pe3ky a jim podobné...
Reagovat
Franky
haha toto je komedia :D ani nemusime zasahovat a zeru sa navzajom jeden cez druheho :D zautocili ste na Magerku ktora tu chodi uplne bezkonfliktne a pritom mate problemy vo vlastnych radoch..niektori sami nevedia ci su Nadalovci alebo ci fandia skor Barcelone :D
Reagovat
D@nny
Ty jsi neuveritelne jednoduchy chlapec. Predpokladam, ze nejtezsi ukol pro tebe vzdy bude vybrat spravnou stranu kam zatocit, kdyz bezis na atletickem ovale:)
https://www.youtube.com/watch?v=YO2kj8lgE7Q
Reagovat
Franky
a dalsi ktory nevie kam sa zaradit iba kope okolo seba ako prevrateny chrobak :D
Reagovat
janek_da
Tak tos mě zaskočil. A nevím čím víc. Jestli tím že se ji zastáváš anebo tím že pochybuješ o jejím ženství.
Reagovat
a.magerova
Že joooo... člověk tady jako něžná květinka... :-))))
Reagovat
a.magerova
https://www.youtube.com/watch?v=jOmkSxC92uY&feature=youtu.be&t=16s

A budeme muset nějak vyřešit TO důkazní řízení ohledně mého pohlaví... :-)))
Reagovat
janek_da
dobře žes připomněla.
Reagovat
a.magerova
Jakože... další nevěřící Tomáš?!!!

:-P
Reagovat
janek_da
neee, ja se těším na TO důkazní řízení
Reagovat
a.magerova
Jakože soudce z lidu... tož klidně... babolat, Ty a já... přijdem si na své všichni... :-)))))
Reagovat
janek_da
jisťeeee
Reagovat
janek_da
Tak. Mám všechno. Dám ti možnost vybrat termín. A věz, že dokud řízení neproběhne, tak je tvé ženství nejisté.
Reagovat
a.magerova
No hlavně, aby vy dva jste z TOHO vyšli jako chlapi a né jako bačkory... :-P

Zde studijní materiál... zvláště 32 !!!

:-))

http://cilichili.cz/blog/63-veci-ktere-mel-umet-kazdy-spravny-chlap/
Reagovat
a.magerova
Zde "malá" nápověda.... :-))))

http://cilichili.cz/blog/17-spatnych-odpovedi-na-otazku-nejsem-v-tom-tlusta/
Reagovat
janek_da
Už u první otazky jsme se zasek. Proč bych měl s lehkými ženami trávit drahocenný čas (doslova) na záchodě?
Reagovat
janek_da
Ale jinak pěkný.
za mě nejlepší, ale těžké vybrat
* rozdělat oheň i bez benzinu
* polknout když se mu lehce navalí
* stát když je potřeba
Reagovat
a.magerova
No... ten jednoručák je vítanej, ale používaš-li obouruč nevadí... ano ano, stát když je potřeba JE POTŘEBA... taky podání ruky je pro mě stěžejní, nějaká leklá ryba, to není nic pro mě, nejen co se ruky týče... snídani do postele nevyžaduji, ale ten guláš jo !!!
Reagovat
janek_da
to jsem rád s tím podáním ruky, že to tak chápeš. bo jsem si říkal, že já určitě podávám ruku nějak vulgarne. Guláš jasne, ale osobně mám raci vepřový. Nesnáším tlusté, to jsem se dokázal ve školní jídelně i poblit, jak chtěli ať ho jím
Reagovat
a.magerova
Jj chápu... taky mám vepřové ráda a taky jen kýtu, kotletu nebo panenku... ostatní nekupuju... takže vařit umíš?

Ve školní jídelně jsem nesnášela - koprovou polívku, špenát, pajšl a taky to tlustý maso.... měla jsem hodně ráda krupici, rýžový nákyp a tu řídkou bramborovou kaši.. ;-)
Reagovat
janek_da
víš že v těch chvílích je totálně jedno jestli jednorucak nebo obou?
Reagovat
a.magerova
A sem tam je dobré překvapit "tenistu" tím, že nemusí použít ani jedno... ;-)
Reagovat
janek_da
a to se divím, že v těch bodech není
* tlačit na kole do kopce když je třeba

hrozně rád tlacim
Reagovat
a.magerova
OK, vyměníme TO za NEKŘIČET U TATÉRA - tetování mě nebere... a taky bych vyhodila UPLÉST POMLÁZKU - nesnáším velikonoční pondělí... zato smajlíci mi nevadí... a že bych byla zastáncem rvaček kvůli sáhnutí mi na zadek cizím mladíkem, tož to taky ne... takže by TO chtělo kapku připoupravit... :-)))
Reagovat
janek_da
je ti jasné, žes mě dostala do deprese?
Reagovat
a.magerova
http://www.xy1.cz/wrxv9
Reagovat
darek.vrana
Jestli to náhodou nebude tím, že pro něj nikdo není dost těžký. Nevím no, říct, že někdo vyhrál 2 GS díky štěstí na los mi přijde přitažené za vlasy. Spíš v minulých letech to bylo brutálně těžké, ale já pamatuju doby, kdy GS probíhaly takhle normálně a taky se tam dostali často velmi překvapiví hráči. To jen v éře big 4 jsme si zvykli, že všichni 4 pravidelně postupovali do SF.
Reagovat
sprchon
Škoda Venci Krokusů, hrál dobře...
Reagovat
facom
Je neuvěřitelné ,že po tolika zdravotních problémech a spekulacím z okolí, že už je naodpis dokáže ještě něco takového. Velký obdiv!!!
Reagovat
D@nny
Velika gratulace Rafovi k letosni sezone. Po nevydarenych sezonach 15-16, je tato jako z rise snu. Moc bych mu pral, zakoncit tuto sezonu vyhrou na TM a teto sezone tak nasadit pomyslnou tresnicku:)
Reagovat
Pe3k
Špička je zraněná, vyhrál US open, takže je favorit TM.
Reagovat
Kozoroh
Zapomínáte pánové, že hala není Rafanovým šálkem čaje. TM nevyhrál ani ve své nejsilnější sezóně 2010.
Reagovat
D@nny
Panove? Jediny kdo napsal, ze bude favoritem TM, je Pe3k. Ja jsem pouze vyjadril sve prani, ze titul z TM by jen podtrhnul letosni skvelou sezonu. Ja rozhodne nezapominam na to, ze hala je Rafova nejvetsi slabina.
Reagovat
Pe3k
Neboj se, že bych na něco takového zapomněl. 2010 ho zastavil až ve finále dost dobře hrající FedEx, 2013 Djokovič. Oba sou prakticky nejlepší hráči v hale ever. Letos tam ovšem nikdo takový není, Rogerovi táhne na 37 záda zlobí, Nol3 ani nehraje, takže přestože je to ještě daleko, je favorit TM.
Reagovat
peggy
Rafa je tenista,ktery ma s Federem neco spolecneho,Rafa je mily nenamysleny a dokaze Svoji radost vyjadrit uprmne.Federer vynikajici tenista,ale Svoji nadrazenost dokaze dat najevo.
Reagovat
spaniel
Pan Federer.
Reagovat
Jiri
Ta jejich dlouhodoba dominance je uzasna. To odnesl predevsim Murray, ktery se jim herne dokazal vyrovnat, ale prece jen mu vzdy kousek chybel k nejvetsim uspechum. A Tomas taky dlouhodobe prokazoval vytecnou vykonost, ale na tyhle borce proste nemel. Jsem zvedavy, kolik toho jeste vyhraji....
Reagovat
Franky
Tesime sa na Rafove oblubene turnaje: Pariz, Shanghai a TM nech potvrdi poziciu najsilnejsej jednotky historie :)
Reagovat
Pe3k
Kdo psal, že je nejsilnější 1 historie?
Reagovat
Franky
ja...
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje do počtu, mimo TM. USO bol posledným vrcholom sezómy, zvyšok sa už iba dohráva. Tieto turnaje maju takú prestíž, že sa ND a AM ani neobtazovali prist, hoci v tom case uz budu zdravotne v poriadku. Verim, ze aj Nadal Áziu vypustí a vyhrá si radšej nejaký Bazilej, ktorý má blízko z domu :)
Reagovat
Franky
ked strati n1 kvoli tym 'miniturnajom' na konci roka som zvedavy co budes pisat :D
Reagovat
Matti
Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky Rafo :)

Srdce je naplněno štěstím...VAMOOOOS!!!
Reagovat
slacker
to se mu to hraje kdyz je Berdych a spol zraneny
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
babolat.cz
neumím si představit, kdyby byl zraněný Roger...to by to vítězství de facto nemělo naprosto žádnou cenu
Reagovat
FulnekUltras
20:18 ???
Reagovat
smazaný uživatel
Az je cloveku luto, ze táto sezóna pomaly končí. Snad Rafa nahra potrebny pocet bodov, a pokusi sa premierovo vyhrat Šangaj, Paríž, či TM..No a uvidime, co nas caka v roku 2018, som zvedavý
najma na AM a ND a progres mladých...
Reagovat
a.magerova
Nehoň ho... víš co pak bude mít bodů na obhajobu?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Byt na jeho mieste, dam si mesiac pauzu, nebudem sa trepat do Azie a odohram
Bazilej, Pariz, Londyn, čo si moze obehat aj autom..:)

Laver cup je taktiez logisticky a terminovo úplne nevhodný.
Reagovat
babolat.cz
ten bych nechal Rogerovi...náplast na bolístko
Reagovat
turista
Taky by něco mohl vyhrát Berďa. Letos ještě nemá splněno.
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa má pravdu, až na ty zranění soupeřů, ale jinak paráda, veliká gratulace Matadorovi, už se těším na Laver Cup :))
Reagovat
Hypertac
Pěkný rozhovor. Vamos
Reagovat
a.magerova
Pěkně jsi to řekl:
"Musím pogratulovat sobě i Rogerovi, že se nám letos tak daří. Je to úžasné."

"S Rogerem máme pravděpodobně pár věcí společných - vášeň pro tenis, touhu vítězit a neustále se zlepšovat."

---------------------------------------------------------------

Kdybys věděl, jak se to zas vedle hádá... ani TAM nechoď... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist