Letošní sezona? Druhá nejlepší v kariéře, hodnotí Strýcová

11. 11. 2015, 14:58
Aktuality 48
Na prahu třicítky prožívá Barbora Strýcová skvělé tenisové roky. Letošní sezonu považuje za svoji druhou nejlepší a ještě vylepšit ji může s českým týmem ve finále Fed Cupu. V pražské O2 areně se obhájkyně titulu střetnou o víkendu s Ruskami a Strýcová před finále vzpomínala, jak největší hvězdu soupeřek Šarapovovou před čtrnácti lety provázela zázemím turnaje v Plzni.
Barbora Strýcová (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Temperamentní Strýcová si letos nezahrála žádné finále, ale měla konzistentní výkony a v žebříčku skončila na 41. místě. Výš na konci sezony byla jen loni, kdy byla šestadvacátá. "Byla to moje druhá nejlepší sezona. Začala jsem si to víc užívat. Mám nad tím maličko nadhled. Doufám, že ještě pár takových sezon bude," uvedla.

V létě ukončila spolupráci s francouzským trenérem Jeromem Adamcem a necelý půlrok ji vedl Tomáš Krupa. Do nové sezony vstoupí s koučem Igorem Bruknerem. "Už mi bude třicet, a tak trochu vím, co a jak si mám dělat, jak pracovat. Ale věřím, že budeme dobrý tým a podaří se nám výsledky," řekla Strýcová.

Radost má rozhodně z toho, že se dostala do sestavy pro finále Fed Cupu. Loni o účast přišla a byla z toho rozladěná. "Já si to moc užívám a jsem za to hrozně ráda. Hrát finále proti Rusku doma je skvělý, jsem ráda, že tu můžu být," řekla.

Šarapovová byla ve čtrnácti takovej pavouk, vzpomíná Strýcová
Pravděpodobným singlistkám Petře Kvitové a Lucii Šafářové může vyprávět, jaká byla Šarapovová soupeřka v juniorkách. Strýcová současnou hvězdu světového tenisu potkala už v roce 2001 na turnaji ITF na Slavii v Plzni. "Všechno jsem jí tam ukazovala. Chodily jsme do parku," vzpomínala.

Šarapovové tehdy bylo čtrnáct let a hvězdné manýry ještě neměla. "Tam byla normální holčička. To ji asi teprve učili," vtipkovala Strýcová. "Byly jsme děti, nebyla tam taková rivalita. Ona byla hubená a vysoká. Takovej pavouk."

Později se potkaly ve finále juniorky Australian Open. Po výsledku 6-1 a 7-5 v něm byla v Melbourne v roce 2002 úspěšnější Strýcová. "Je to strašně dávno. Vážím si toho, ale to bylo v juniorech," řekla Strýcová. Mezi dospělými si na grandslamu vedla nejlépe loni ve Wimbledonu, kde byla ve čtvrtfinále, zatímco ze Šarapovové se stala hvězda a mimo jiné pětinásobná grandslamová šampionka.

Kamarádky s Šarapovovou nejsou. Ruska českou hráčku v šatně jen letmo pozdraví. "Ale tak to má se všemi, to není asi potřeba řešit," řekla Strýcová. Na Šarapovovou postupem času změnila názor a uznává ji. "Ona má svůj styl chování a to jí pomáhá. Je profesionálkou ve všem, jede to svoje, je v tom úspěšná a dělá to dobře. Obdivuju, jak to má kolem sebe všechno zařízený," řekla.

Líbí se jí, jak je Šarapovová na kurtu bojovná. A že dokáže dodržovat své rituály za jakéhokoli vývoje. "To ukazuje, jak je mentálně silná," uvedla.

Šarapovová zvládá nejen vítězit na kurtu, ale je i úspěšnou podnikatelkou. I v Praze bude mít při Fed Cupu stánek se svými sladkostmi. "Pro mě je neuvěřitelný, jak to dělá přirozeně a má to dobře zařízený. Nevím, kolik má kolem sebe lidí, ale asi dost, a věřit člověku, který pracuje s mými penězi, je asi důležitý," řekla Strýcová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
se u Bollettieriho naštěstí neučila... ;)
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/99EwFKxPjl/

Hm, tak žeby Bára měla nějakou menší vadu a hrála tenis bez čoček?
Reagovat
EllNino
Nasazená jednička Elina Sweetolina ;) trochu podle očekávání prohrála v prvním kole, podlehla Pauline parmentier 4:6 6:4 6:7(6) ...v tiebreaku vedla 6:2, docela slušný kolaps ...nutno říct, že Pauline hrála opravdu dobře, takže Káťu nečeká vubec nic lehkýho, ba naopak, jsem zvědav, jak si s Pauline poradí ona, mírnou favoritku vidím v Pauline :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já naopak doufám, že je to pro Katku dobře... V Nantes prohrála Parmentier proti pozdější vítězce Mathilde Johansson stejně jako Katka, ale jediná Katka ji na tom turnaji dokázala dostat do tří setů. Dan Filjo psal na svém blogu, že takhle dobře jako na tomhle turnaji ještě Mathilde hrát neviděl a ten zápas měl úplně jinou úroveň než loni, kdy se s ní Katka utkala v kvalifikaci Wimbledonu...
Reagovat
EllNino
jj :) uvidíme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč tam vůbec Svitolina jezdila. Jediná logická věc by byla jít si pro body kvůli posunu do top 16. Myslím, že teď ten turnaj vyhraje Garcia, teda pokud se na to taky nevykašle.
Reagovat
tommr
pro Katku je určitě lepší hrát proti Parmentierový než proti Svitolině. Parmentier má sice výhodu domácího prostředí, ale není to žádná neporazitelná hvězda. Vždyt jí nedávno porazila i Kristýna Plíšková ... :)
Reagovat
EllNino
viděl si dnešní zápas ? :)
Reagovat
tommr
ne. Dělo se tam něco mimořádnýho? :)
Reagovat
EllNino
výborný dlouhý výměny, Pauline hecovali diváci :) ...ke konci na ty mečboly hrála skvělé údery, nebude to nic lehkého :D
Reagovat
tommr
lehkej zápas rozhodně nečekám, ale přesto si myslím, že Parmentier je pro Katku hratelnější než Svitolina. Když nic jinýho tak si proti ní Katka bude víc věřit ... :)
Reagovat
EllNino
jj asi jo :) ..uvidíme :)
Reagovat
Davor1
Elina ma neskutočne sklamala. V treťom sete viedla 3-0 aj 4-2 s brejkom, nakoniec to ledva dotlačila do TB a tam totálne odovzdala za takmer rozhodnutého stavu :( Hlavne ma strašne irituje jej absolútna neschopnosť zahrať winner, neviem, či som vôbec za celý zápas od nej nejaký videl, ona hrá tenis absolútne bez rizika, nemá koncové údery, nevie si chodiť po body, je to snáď najdefenzívnejšia hráčka v top50 :/ Navyše je strašne monotónna, nezahrá kraťas, slajz, nezmení rytmus, proste nič, keď sa súperka nevyhodí, tak ten bod inač spraví len ťažko...
Reagovat
tommr
já si myslím, že druhá nejlepší sezóna byla pro Báru ta v roce 2011. Sice tenkrát skončila až na 44.místě, ale získala v ní svůj zatím jedinej WTA titul v Quebecu a s Petrou Kvitovou v ní svedla dvě památný bitvy - tu první v Paříži jen těsně prohrála a tu druhou v Indian Wells dokonce vyhrála ... :)
Reagovat
EllNino
tak možná pocitově :)
Reagovat
Carter
No, podľa mňa vie Bára lepšie ako ty :D
Reagovat
slacker
zase dela "chytreho', co?
Reagovat
EllNino
Malá Barča a Máša v parku v Plzni, to jsou mi věci :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný! :) Na tohle se Mashy mají ptát, ne na hotel. :D Vsadím se, že kdyby se jí na to zeptali, tak by si to ještě pamatovala, protože tam vyhrála. Tenkrát před exhibicí mluvila taky o tom, že byla v Karlových Varech...
Reagovat
EllNino
Malá a Velká :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Archiv TP... :)
Z Šarapovové rostla skutečná hvězda a další česká stopa přišla před 11 lety. V Plzni tehdy vyhrála svůj první juniorský titul kategorie ITF. "Bylo to moje první velké vítězství," řekla a z té doby jí v paměti utkvěla především návštěva Karlových Varů. "Překvapilo mě, jak silná tam byla ruská komunita," řekla Šarapovová.
http://www.tenisportal.cz/zpravy/i-cesky-tenis-ovlivnil-karieru-sarapovove-11112/

Vím, že se ten juniorský turnaj v Plzni jmenoval Ex Pilsen Wilson Cup a měl by se tam pořádat dodnes... Kdysi jsem k tomu turnaji našel i takový soubor v PDFku, kde byli nejslavnější vítězové toho turnaje (kromě Mashy třeba i Kiki Mladenovic v roce 2007, z mužů třeba Hewitt) a pár jejich trochu rozmazaných fotek. :) Už jsem to tady kdysi dával, ale teď už to bohužel nejde otevřít...
Reagovat
EllNino
to je škoda :) ale díky :)
Reagovat
mrafe
To je vidět jaká je to nána,když není schopná odpovědět na triviální otázku.
Reagovat
smazaný uživatel
Není schopná a nechce, to je rozdíl...
Reagovat
smazaný uživatel
Technicky vzato ano, je to rozdíl, ovšem ve výsledku to značí to samé.
Reagovat
VlS
Promiň Monty, ale byla to pitomá reakce. Dalo se klidně říct:" protože se mě ten hotel líbí víc" a bylo. Takhle z toho udělala kauzu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kauzu z toho děláte vy. :D
Reagovat
VlS
No vidíš, a nebýt té nabubřelosti, ták by nebylo z čeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vy umíte udělat i z prdu kuličku, pokud se jedná o vaši neoblíbenou hráčku...
Reagovat
Cico93
presne
Reagovat
VlS
Promiň, nebyls v těsným kontaktu s Iqem? Chováš se teď přesně jako on. Zareagovala pitomě, proč to okecáváš?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože mám jiný názor než vy?
Reagovat
EllNino
souhlas ...někdy si moc myslí :)
Reagovat
slacker
nahnat ji do miselinky tahat gumy
Reagovat
mrafe
to ale pořád nic nemění na faktu, že neodpověděla. Inteligentní člověk by odpověděl.Pokud nechtěla říci pravdu, jakože nechtěla. Tak ji ani nemusela říkat, mohla odpovědět, že jí ten hotel vytvořil lepší podmínky pro ni a její tým a další spoustu nic neříkajících klišé odpovědí.
Reagovat
sprchon
Asi nemá tohle vokecávání ráda, tak raději neodpověděla. ;) Na tom není nic špatného.
Reagovat
mrafe
tak měla říci pravdu, a nemusela nic okecávat.
Reagovat
VlS
No, myslím si, že za to by každej sportovec v týmové soutěži dostal co proto - stranit se týmu.
Jsem zvědavej, jak na to odpoví ostatní členky ruského týmu, zvlášť, pokud prohrají. A vem jed na to, že se jich na to budou ptát novináři i v Rusku.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nejlepší k svátku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jo, dneska je Martina! :D Tak všechno nejlepší, sprchoni! :)
Reagovat
sprchon
Díky moc. :)
Reagovat
sprchon
Úsměvná představa. :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Z českého týmu uznává Mashu asi nejvíc. Tak to je pro mě velké překvapení! :D
Reagovat
blixa
No já nevím, proč nemáš Barušku rád ? :D
Reagovat
slacker
Kali vodu predsedo
Reagovat
EllNino
pro mě ne, vím, že byly "kamarádky" v mládí :D Ale je to dobře :D
Reagovat
mrafe
Já vím, že Barušku nemáš rád, ale všimni si rozdílu ve způsobu chování Barči,která se chová přirozeně, vše řekne bez okolků na rovinu. A v umělém a nepřirozeném vystupování té tvojí globální hvězdy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist