Leconte: Monfils neví, jak dál

8. 12. 2012, 12:42
Aktuality 0
Tenisová legenda Henri Leconte to s návratem zraněného Gaela Monfilse vidí pesimisticky. Devětačtyřicetiletý Francouz si myslí, že jeho krajan má špatný způsob myšlení. Neví, co chce, říká Leconte.
Profily hráčů
Henri Leconte

Gael Monfils letos vinou zranění kolena odehrál jen 29 zápasů. Problémy začal mít už v únoru a v říjnu jeho trenér Patrick Chamagne dokonce připustil, že by se Monfils kvůli vážným potížím s čéškou už nemusel na kurty vůbec vrátit. Šestadvacetiletý Francouz to sice ještě zkusil na turnaji ve Stockholmu, po prohře s hráčem páté světové stovky však oznámil, že v roce 2012 už stav svého kolena pokoušet nebude.

I když aktuálně až 77. hráč světa řekl, že se těší na svůj comeback, Henri Leconte to vidí s budoucností bývalé světové sedmičky černě. "Je ztracený a neví, co dělat. Možná bude muset s tenisem skončit., to nikdy nevíte jistě. Ale doufám, že se tak nestane," prohlásil Leconte na adresu Monfilse v rozhovoru pro The Tennis Space, který poskytl v Londýně během Turnaje veteránů.

"On (Monfils) má zvláštní způsob přípravy, pohled na sport i na život, na svůj tým, zkrátka na všechno. Je to jako noční můra, neví, jak dál. Jeden den chce být tenista, druhý den fotbalista a další den zase basketbalista," všiml si Leconte, jenž má s Monfilsem hodně společného: oba se vyžívají v bavení publika exhibičními kousky. 

"Ztrácí čas. Mohl by být v Top 10 - pokud bude tvrdě pracovat. Za poslední dva roky ale hodně ztratil. Je to velká škoda, protože má velký talent," dodal Leconte, bývalý pátý hráč světa a šestý nejlepší deblista, který se stále aktivně venuje tenisovým exhibicím a veteránským turnajům.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist