Kyrgios o svém návratu. Vítězství na grandslamu by mohlo umlčet lidi, kteří mi nefandí

14. 10., 14:11
Téma 18
Nicka Kyrgiose (29) poslední dva roky trápí zranění a na okruhu ATP odehrál od ledna 2023 pouze jeden zápas. Teď však australský bouřlivák tvrdě pracuje na svém návratu a opět chce soutěžit s těmi nejlepšími hráči světa. Jeho hlavním cílem je vyhrát premiérový grandslam ve dvouhře, čímž by podle svých slov umlčel diváky, kteří mu nefandí.
Profily hráčů
Kyrgios se připravuje na návrat v roce 2025. (@Leonard Zhukovsky / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Několik posledních měsíců už se Australan Nick Kyrgios připravuje na návrat na tenisové dvorce. Vrátit by se měl v lednu 2025 na domácím grandslamu v Melbourne. Poté, co v roce 2022 prožil svou nejlepší sezonu a na kurtu ukázal mimo skvělých úderů a dělových servisů také určitou vyzrálost a mentální konzistenci, začal Australan čelit nejrůznějším zdravotním problémům, které ho vyřadily ze hry. Mnozí diváci si mysleli, že se už na kurty nevrátí. Bývalý 13. hráč světa však znovu naskočil do tréninkového tempa a velmi tvrdě pracuje na návratu, často svá videa sdílí i na sociálních sítích.

Devětadvacetiletý hráč se však netají tím, že má chuť znovu zápasit s těmi nejlepšími na okruhu a chce uspět na těch největších turnajích. "Stále je tu něco, co mě nutí, abych se k tenisu vrátil. Dokázal jsem porazit prakticky každého, i ty nejlepší hráče historie, byl jsem ve finále grandslamu, vyhrál jsem čtyřhru na Australian Open, získal jsem mnoho titulů a vydělal hodně peněz. Teď je mým cílem být šampionem na grandslamovém turnaji ve dvouhře, to by mohlo mnoho lidí, kteří mi nefandí, umlčet," prohlásil Australan v podcastu pro BBC.

Organizátoři Australian Open 2025 již potvrdili, že se Kyrgios zúčastní hlavní soutěže, a to buď pomocí divoké karty, nebo chráněného žebříčku. Jeho vztah s australskou veřejností byl plný lásky i nenávisti. Pořadatelé turnaje však doufají, že ve svých 29 letech bude této nové etapě čelit dospěle a předvede se v Melbourne v tom nejlepším světle.

"Byl jsem označen za špatného chlapce, protože jsem se v tenise odchýlil od normy. Měli mě za nějakého zabijáka, ale myslím si, že mě teď lidé vidí jinak," prohlásil Kyrgios.

Okruh ATP v tuto chvíli vidí jako velmi otevřený a v době, kdy už nedominuje žádný z tenistů 'velké čtyřky', cítí šanci na úspěch. Rád by si také zahrál proti novým hvězdám Carlosu Alcarazovi a Janniku Sinnerovi, kteří se za poslední dva roky stali nejlepšími hráči světa.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

18
Přidat komentář
muster
no to sem zvědavej... čekám spíš ostudy a excesy než velké tenisové výkony
Reagovat
PetaM
Bože, ten ještě žije?
Reagovat
alcaraz.dva
Cherchez la femme
Reagovat
kolapse
Hochu moc to nevidím v lednu...Jannik BAN, Alkáč se zraní a djoko si poradí ve finále s nějakým lemplem typu Fritz, Saša, Medvěd
Reagovat
Krisboy
Myslím teda na kurtě, ne na Playstationu. Tam udělá několik kalendářních.
Reagovat
GaelM
To jsem zvědav. Šanci má teď vyšší než kdykoliv dříve, ale je otázka, jestli se ještě dokáže dostat do bývalé formy. Jeho výbušný herní styl už v tomhle věku nebude snadné nastartovat.
Reagovat
malar
Konečně. Mám radost. Snad mu to vydrží fyzicky i psychicky.
Reagovat
Krisboy
Psychicky rozhodně nevydrží.
Reagovat
Teo
Reagovat
Ela-fon-isi
Reagovat
Pe3k
Šance, že on vyhraje gs je malá. Spíš mě zajímá jestli se to podaří Zverevovi. On je v žebříčku obklopen hráči jenž všichni turnaj velké čtyřky vyhráli, jen on ne. Šáša může v podstatě vyhrál kterýkoliv ze 4 slemů, to Gyros má teoretickou šanci jen ve Wimbledonu.
Reagovat
FedError
na Wimbli mu moc neverím (Zverev)
Reagovat
Serpens
Mlčet nebudou. I grandslamový vítěz se může chovat jako nevychovaný hulvát, což Kyrgios je.
Reagovat
Krisboy
Taky jsem to nepochopil. Asi proto, že je mu mentálně asi 14 let a já už si nepamatuju, co se mi tenkrát honilo hlavou.
Reagovat
com
no asi to honění smile
Reagovat
Krisboy
Asi.
A dovedeš si představit, jak takovej člověk vyhrává grandslam?
Reagovat
aligo
Ano, jedině s lilkem v ruce
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Třeba pro ten GS získal nějakou zásadní inspiraci na OF Jistě by se mu také otevřely nové možnosti
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist