Kvitovou vítalo ve Fulneku 1.500 lidí

8. 7. 2011, 18:20
Aktuality 16
Nadšené přivítání připravili lidé na náměstí ve Fulneku na Novojičínsku své jednadvacetileté rodačce Petře Kvitové, která minulý týden vyhrála slavný Wimbledon. Na slavnost dnes přijela v bílém kabrioletu a na sobě měla krátké pestrobarevné šaty. Ovacemi ji odměnilo zhruba 1.500 lidí.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Tolik lidí ještě na náměstí ve Fulneku nikdy nebylo," komentovala oslavy starostka města Jana Mocová. Ta na náměstí předala Kvitové dekret o čestném občanství, které jí tento týden udělili zastupitelé. Po pedagogovi Janu Amosovi Komenském je teprve druhým čestným občanem Fulneku. "Jsi pro nás velkým vzorem," řekla Kvitové starostka.

Slavné rodačce předala také dárek od města: náušnice od místní šperkařky Radky Kovačíkové. Starostka uvedla, že vedení města uvažuje o tom, že by vytvořilo nějakou stálou expozici věnovanou úspěšné sportovkyni. Kvitová dostala také obrovský dort s nápisem "2011 Wimbledon - Petro, jsi nejlepší".

Na pódiu na náměstí vystoupili i tenistčini rodiče Pavla a Jiří Kvitovi a také její učitelé z fulnecké základní školy. "Byla to spíše vzorňačka. Někdy z diktátu lufty měla, ale na vysvědčení ode mě nikdy nedostala horší známku než dvojku," řekl bývalý učitel Alois Kozel.

Wimbledonská vítězka řekla, že přivítání v rodném městě bylo úžasné. "Když mluvila paní starostka, celé jsem si to zase promítala, Wimbledon a finále, bylo to něco krásného," řekla Kvitová.

Dodala, že je vždycky ráda, když může zavítat do Fulneku nebo do Prostějova za kamarády, s kterými určitě i teď zajde do kina. "Příští týden jedu do Tater na kondiční soustředění, takže na odpočinek to nevypadá," podotkla.

Nové náušnice si zřejmě bude šetřit, na kurt si je brát nehodlá. "Taky záleží na tom, kolik váží. Na kurty si beru třeba náušnice, se kterými jsem vyhrála nějaké zápasy," řekla Kvitová.

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to co teď média kolem Petry dělají (hlavně u nás ) je až nechutné. Zůstat normální bude asi problém......
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proti oslavě v rodném městě snad nemůže nikdo nic namítat. Řekl bych, že je to rozhodně lepší, než výlet tryskáčem do Varů mezi ty naše některé rádoby umělce, kde se nemohla ani kouknout na nějaký ten film. Já věřím, že Petra je a bude v pohodě, má na to aby to zvládla. Teď odfrčí do Tater a bude mít už klid. A paraziti typu Rudy z Ostravy si najdou velmi brzy zase jiné oběti.
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží jak ji pojmeš. Jestli o ukázání trofeje, pozdravení lidí a o případné autogramiádě, nebo jestli z toho udělají pouťovou estrádu....

Hlavně moderáři z F1 tomu opravdu dodali lesk...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ano, Ruda - Ostuda z Ostravy a duo Těžkej Pokondr patří do téže kategorie, v tom souhlas.
Reagovat
JStriegler
Taky si myslím že to je pro tenis dobré
Reagovat
smazaný uživatel
Většona těch akcí kde teď je je jen o zviditelnění jiných lidí po jejím boku....
Reagovat
kejv2
Jedna z mistnich dam zde nedavno poznamenala, ze by Petra mela vymenit nausnice za nejake vice odpovidajici jejimu veku. Obcas neni od slov daleko k cinum...
Reagovat
a.magerova
taky si na ten příspěvek vzpomínám.
Já si osobně myslím, že sem na TP paní starostka chodí!!! Teď jenom zjistit pod jakým nickem :-))
Reagovat
a.magerova
Pod první fotografií této fotogalerie:
http://isport.blesk.cz/galerie/tenis/91165/?foto=1
je popisek:
"Zhruba patnáctset lidí vítalo olympijskou vítězku"
Tak doufám, že i toto bude příští rok pravda :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ty proste nezklames! :-)

Mimochodem, Petre je vycitano, ze je mizerna celebrita, ale pripada mi (v nasich "provincnich" podminkach?) dostatecne leskle a moc ji to sluselo (jo, jsem jak nase babicka, no a co???) Hlavne, at vyjdou prani a proroctvi! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky bych ji to přál příští rok, Wimbledon + OH, ale je to ještě strašně daleko. A tyhle věci by se neměly hlásat moc dopředu a moc nahlas. Tak raději psssst.
Reagovat
vendulkabendulka
Jj, psala jsem to ja :) Bud telepatie nebo sem starostka chodi cist diskusi :) A mam pocit, ze po Wimbledonu Petra investovala i do nejakeho vizazisty, moc ji to ted slusi.
Reagovat
smazaný uživatel
Šaškárna o kterou ani sama hráčka nestojí...

Kdyby to mysleli upřímě, dají ji ty ceny soukromě, takhle na ní akorat parazituje lidí, např. Ruda z Ostravy. Pokuď chci někomu něco dát, nemusím to dělat před kamerami a plným náměstím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš a co všichni čekáte, když vyhrála Wimbledon...jasné, že teď bude Kvitová všude...zase pro něco to bude dobré - bude větší zájem o tenis v ČR...
Reagovat
smazaný uživatel
taky to tady už někdo myslim zmiňoval - "hlavně žádný maloměsto". Strašná estráda a jako zlatej hřeb velice vtipný duo Težkej Pokondr.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ti byli staršně vtipní...

Například když se jí prali, jestli ji po návštěvě u prezidenta nechybělo pero. Odpověděla, že žádné neměla a oni, tak nco jiného.

Nebo pak když jí řekli, že ji pustí píseň od Rudy z Ostravy, kterou už ji pouštěli jinde. Takže tam pak stála a poslouchala písničku o ní.... chudák holka nevěděla, kam se má dívat a co má dělat.

Ano, hoši jsou strašně vtipní...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist