Kvitovou nezastavila ani Pavljučenkovová. Je ve finále!

7. 1. 2011, 14:25
Aktuality 6
Petra Kvitová si potřetí v kariéře zahraje o titul ve dvouhře na okruhu WTA. Dvacetiletá Češka porazila v dnešním semifinále v Brisbane Rusku Pavljučenkovovou 6-4 4-6 a 6-2 a v sobotním finále vyzve Němku Andreu Petkovicovou.
Petra Kvitová

"Byl to těžký a dlouhý zápas. Anastasia hrála velmi dobře, ale já jsem nadšená, že jsem utkání zvládla a postoupila do finále," řekla Kvitová na dvorci po téměř dvouhodinovém boji.

Semifinále s Pavljučenkovovou začala Kvitová špatně. Sice vyhrála první game, ale pak ztratila čtyři v řadě a udělala šestnáct nevynucených chyb. Za stavu 1-4 si proto zavolala na poradu trenéra Davida Kotyzu. "Vůbec ti to neletí. Raketa je tvrdá, ty to rveš, hraješ na riziko a dlouhý. Vem si měkčí raketu," radil kouč na kurtu. Kvitová si jeho slova vzala k srdci, získala pět her v řadě a vyhrála první set 6-4. "Na začátku zápasu bývám pomalejší, ale pak to bylo lepší a lepší," řekla.

Druhou sadu ale Kvitová stejným poměrem ztratila a po hodině a půl boje začal rozhodující set. Semifinalistka Wimbledonu Kvitová v něm získala díky agresivní hře brejk na 3-1 a další přidala v posledním gamu. Při mečbolu zahrála Ruska smeč do autu.

Do finále postoupila Kvitová poprvé po roce a čtvrt. O titul hrála naposledy v Linci 2009, kde nestačila na Belgičanku Yaninu Wickmayerovou. Jediný vavřín Kvitová získala v ledu 2009 v Hobartu, kde ve finále porazila Ivetu Benešovou.

Sestřih zápasu Kvitová - Pvljučenkovová:


V cestě za druhým jí nyní stojí už jen Andrea Petkovicová z Německa, která dnes potvrdila svou výbornou formu i proti nasazené Francouzce Marion Bartoliové.

Třiadvacetiletá Němka zaspala v úvodu, kdy jí Bartoliová sebrala podání, a brzy prohrávala 1-4. Jakmile ale našla správný rytmus, nevěděla si s ní světová šestnáctka rady.

"Jsem jako diesel, potřebuju čas na rozehřátí, takže na začátku jsem se nehýbala perfektně," řekla Petkovicová po utkání. "Marion mě returny dostala pod tlak a potřebovala jsem čas, než jsem si na to zvykla. Potom jsem se ale začala cítit výborně, dobře jsem se hýbala a trefovala balóny," dodala 32. hráčka světa.

Za svou vynikající formu prý Petkovicová vděčí dobré fyzičce, na které pracovala před sezonou. "Cítím se teď mnohem klidnější, protože vím, že dokážu doběhnout skoro každý míč a že je moc těžké proti mě zahrát vítězný úder. To se na mém sebevědomí podepisuje."

Sestřih zápasu Petkovicová - Bartoliová:

 

Výsledky - Brisbane - ženy (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (ČR)
- Pavljučenkovová (-Rus.) 6:4, 4:6, 6:2, Petkovicová (Něm.) - Bartoliová (4-Fr.) 6:4, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sleduji jeji zapasy zatim jen na livesportu a vidim, jak opravdu po horsich zacatcich vzdy excelentne obratila. Tak doufam, ze nenastoupi strach z vitezstvi a pujde nekompromisne za svym. Petkovic se take lepsi zapas od zapasu. Myslim, ze to bude oboustranne agresivni tenis a zalezi na tom, kdo to lepe unese psychicky. jiz ted velka gratulace na uvod sezony Petre. Uz by si zaslouzila zase poradne tenisove skalpy.
Reagovat
smazaný uživatel
skvělý zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
tak trochu "zápas trenérů" :-D .. v posledním to bylo bez rad a Peťa předvedla skvělou hru..
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní zápas a moc sympatický výkon Petry. Bylo až neuvěřitelné jak moc pomohly rady Davida Kotyza - obrátit z 1:4 na 6:4 se nevidí každý den. Navíc Petra od stavu 1:4 výrazně zlepšila pohyb.
Škoda toho, že ji ruska utekla v úvodu druhého setu. Myslím, že měla Petra na to vyhrát dnešní zápas ve dvou setech. Třetí set byl od jejího prvního brejku jednoznačně v její režii.
Jsem moc zvědavý na zítřejší finále proti Petkovic. Každopádně je super, že mají čeští tenisté před blížícím se Australian Open takovouto formu!
Reagovat
smazaný uživatel
Tož Berďa, Petra a Ráďa, dobrá práce na začátku roku!
Reagovat
smazaný uživatel
já bych pochválil i Strýcovou a Lucku Š. za čtvrfinále. začátek roku paráda ve druhém kole i Voráčová s Benešovou jen tak dál kluci a holky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist